• BIST 100

    16755,02%0,21
  • DOLAR

    43,63% 0,10
  • EURO

    51,97% 0,01
  • GRAM ALTIN

    7075,20% -0,59
  • Ç. ALTIN

    11663,72% -0,15

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan üç aylar ve Regaib Kandili mesajı

01 Ocak 2025, Çarşamba 11:23
01 Ocak 2025, Çarşamba 11:23
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan üç aylar ve Regaib Kandili mesajı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, mübarek üç ayların başlaması ve Regaib Kandili ile ilgili bir mesaj yayımladı.

Erbaş, Recep, Şaban ve Ramazan aylarını kapsayan mübarek üç ayların başlaması ve Regaib Gecesi ile ilgili yayımladığı mesajında, bu mübarek vakitleri hayırların fethine ve şerlerin define, Müslümanların birlik ve beraberliğine, yeryüzünün barış ve huzuruna vesile kılması temennisinde bulundu.

Mesajında Erbaş, şu ifadelere yer verdi:

"İnanç, kültür ve medeniyetimizde özel bir anlamı bulunan rahmet, bereket ve mağfiret iklimi üç aylara yeniden kavuşmanın sevinç ve heyecanını yaşıyoruz. 2 Ocak Perşembe’yi cumaya bağlayan gece de mübarek Regaib Gecesi’ni idrak edeceğiz. Bizleri bu mübarek zamanlara kavuşturan Rabbimize sonsuz hamd ediyor; bugünleri hakkıyla ihya edebilmek için O’ndan inayet diliyoruz. Hayat, insana bahşedilen büyük bir nimet, zaman ise eşsiz bir sermayedir. İnsanı varlık sahnesine çıkaran Yüce Allah, Kur’an-ı Kerim’de defaatle hayatın ve zamanın önemine dikkat çekmiş, bunların kadrini bilme ve gerektiği gibi değerlendirme hususunda insanları uyarmıştır. Esasen her anı değerli olan zamanın insana farkındalık, bilinç ve motivasyon kazandıran bazı özel dilimleri vardır. Bu bağlamda üç aylar olarak bilinen Recep, Şaban ve Ramazan ayları, söz konusu hususiyetleriyle öne çıkmaktadır. Recep ayının ilk Cuma’sını karşılayan Regaib Gecesi, Peygamberimizin (s.a.s.) mucizevi yükselişini hatırlatan Miraç Gecesi, müminler için af, mağfiret ve arınma vesilesi olan Berat Gecesi, hayat rehberimiz Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi ise üç ayların ihtiva ettiği müstesna vakitlerdir. Gerek üç aylar gerekse bu ayların içinde barındırdığı mübarek geceler, rıza-i Bari’ye uygun bir hayata yeniden başlamak adına müminlere ikram edilmiş büyük lütuflardır. Bu sebeple Rasul-i Ekrem (s.a.s.), bu aylara ulaştığında 'Allah’ım! Recep ve Şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a kavuştur.' diye dua ve niyazda bulunmuştur."

"Bu kutlu iklimin bize hatırlattığı değerler, aslında bugün insanlığın hasret kaldığı güzelliklerdir." diyen Erbaş, "Zira bugün manevi bunalımların ruhları yorgun düşürdüğü, haksızlık, kin, öfke, nefret ve fitnenin körüklendiği, haram, günah ve kötülüklerin hayatı kuşattığı, zulüm, şiddet ve savaşların yaygınlaştığı bir çağda yaşıyoruz. Bugün insanlık, inanç, ahlak, hukuk alanında devasa sorunlarla, anlam ve medeniyet krizleriyle karşı karşıyadır. Hayatı anlamsızlaştıran, zorlaştıran ve yozlaştıran bu cendereden çıkabilmek için insanın öncelikle kendisiyle yüzleşmesine, bütün kötülüklerden arınarak Rabbine yönelmesine ihtiyaç vardır. İşte idrak ettiğimiz üç aylar, Müslümanlara böyle bir imkan ve fırsat sunmaktadır. Bu bereket ikliminde hep birlikte ellerimizi Rabbimize açarak O’ndan affımızı isteyelim. Kitabımızla olan bağımızı, nimetlere karşı şükrümüzü, helal ve harama karşı duyarlılığımızı, ömrümüzle arzularımız arasındaki ilişkiyi bir kez daha gözden geçirelim. Ailemize, akrabalarımıza, çevremize ve hayatı paylaştığımız tüm varlıklara karşı sorumluluklarımızı yeniden tefekkür edelim. Rabbimize imanımızı ziyadeleştirecek, sadakatimizi pekiştirecek, kulluğumuzu güzelleştirecek, muhabbet ve kardeşliğimizi güçlendirecek amellerle bu eşsiz vakitleri en güzel şekilde ihya edelim. Bu vesileyle milletimizin ve tüm İslam aleminin üç aylarını ve Regaib gecesini tebrik ediyorum. Bu mübarek vakitleri hayırların fethine ve şerlerin define, Müslümanların birlik ve beraberliğine, yeryüzünün barış ve huzuruna vesile kılmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

ABD ile Ermenistan arasında İHA ve nükleer iş birliği anlaşması

Şanlıurfa’da bağımlılık, aile ve çiftçilerin sorunları masaya yatırıldı

İşlevsel donma yaşıyor olabilirsiniz!

Malatya'da hırsızlık şüphelileri yakalandı

Ekmek almaya giderken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti

Portekiz'de gençlerin yüzde 85'i aktif şekilde yapay zeka kullanıyor

Kurtulmuş, Kırgız Meclis Başkanı Uulu ile ortak basın toplantısı düzenledi

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı: Süresiz nafaka zulmüne son verilmelidir

Bakan Yumaklı: Atığı kaynakta engellemek israfla mücadelenin temelidir

Isparta’da okul çevrelerinde kapsamlı güvenlik denetimi

Somali'de yolcu uçağı Hint Okyanusu'na acil iniş yaptı

HÜDA PAR’dan Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ziyaret

HAKSİAD Avrupa temaslarını İtalya’da sürdürdü

Mısır ve İran Dışişleri Bakanları, nükleer görüşmeleri ele aldı

Sevil: Ramazan ayı rahmet, bereket ve arınma mevsimidir

Karayolları Genel Müdürü Gülşen Özbekistan Ulaştırma Bakanı ile görüştü

Irak-Suriye ortak operasyonunda yüzbinlerce adet uyuşturucu hap ele geçirildi

Doğuda 3 ilde kuvvetli kar yağışı bekleniyor

Meteorolojiden kar ve fırtına uyarısı

Şahinbey, Türkiye’nin en büyük ikinci ilçesi oldu

Siirt'te DİKA Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı

Psikiyatrist Atlı: Bağımlılık toplumun tüm kesimlerini etkileyen ciddi bir psiko-sosyal sorun haline geldi

İran'da Hamanei, 2 bini aşkın mahkumu affetti

Gaziantep’te hırsızlık suçundan aranan hükümlü yakalandı

Bakan Bolat: Türkmenistan ile ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkaracağız

Battalgazi Belediyesi Çınar Park Sosyal Tesisleri yenileniyor

Gaziantep’te ruhsatsız silah ele geçirildi: 1 gözaltı

Bakan Uraloğlu, Nurdağı-Kahramanmaraş Hızlı Tren Hattı'nı duyurdu

Bursa’da oda başkanlarına tütünle mücadele eğitimi verildi

AYT ve TYT sınav ücretleri Büyükşehir Belediyesinden

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ABD ile Ermenistan arasında İHA ve nükleer iş birliği anlaşması

Şanlıurfa’da bağımlılık, aile ve çiftçilerin sorunları masaya yatırıldı

İşlevsel donma yaşıyor olabilirsiniz!

Malatya'da hırsızlık şüphelileri yakalandı

Ekmek almaya giderken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti

Portekiz'de gençlerin yüzde 85'i aktif şekilde yapay zeka kullanıyor

Kurtulmuş, Kırgız Meclis Başkanı Uulu ile ortak basın toplantısı düzenledi