• BIST 100

    16345,82%-0,38
  • DOLAR

    43,60% 0,16
  • EURO

    51,57% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6942,61% 3,13
  • Ç. ALTIN

    11654,37% 0,11

Diyanet İşleri Başkanı Safi Arpaguş göreve başladı

19 Eylül 2025, Cuma 15:42
19 Eylül 2025, Cuma 15:42
Diyanet İşleri Başkanı Safi Arpaguş göreve başladı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, 18. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’tan görevi devraldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Devir Teslim Töreni, Başkanlık yerleşkesindeki 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda yapıldı. Prof. Dr. Safi Arpaguş, Diyanet İşleri Başkanlığı görevini, Prof. Dr. Ali Erbaş’tan devralarak kurumun 19. Başkanı oldu.

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, törende yaptığı konuşmada 18. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a teşekkür etti.

"Hizmetlerin sürekliliği, fedakar çalışanlarımızın güçlü desteğiyle mümkündür"

Prof. Dr. Ali Erbaş’ın ilmi tecrübesini ve gayretini birleştirerek örnek bir hizmet anlayışı ortaya koyduğunu dile getiren Arpaguş, "Şüphesiz bu hizmetlerin sürekliliği ve daha ileriye taşınması ancak fedakar çalışanlarımızın güçlü desteğiyle mümkündür. Bu noktada Diyanet İşleri Başkanlığımızın üstlendiği vazife, yalnızca idari bir görev değil; aynı zamanda ilim, irfan ve hikmetle yoğrulmuş bir sorumluluk olarak karşımıza çıkmaktadır." ifadelerini kullandı.

Arpaguş, Diyanet İşleri Başkanlığının toplumun birlik, beraberlik ve kardeşliğini pekiştiren müstesna bir kurum olduğuna da dikkati çekti.

"Bilgi, ahlaktan yoksunlaştıkça insanlık değer kaybetmektedir"

İnsanlığın bilgi ve teknoloji çağında olduğunu belirten Arpaguş, "Ancak insanlık çoğu zaman bilgi ve teknolojiyi yeryüzünde iyiliğin hakim olması için kullanmamış, istismar etmiş, bilgi ahlakından uzak adımlar atmıştır. Bilgi, ahlaktan yoksunlaştıkça insanlık değer kaybetmektedir." şeklinde konuştu.

"Eğitimin ruhundan mahrum bırakılan nice genç dimağ bağnazlık, şiddet ve teröre savrulabilmektedir"

Arpaguş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Eğitimin ruhundan, ilmin mana ve gayesinden mahrum bırakılan nice genç dimağ bağnazlık, şiddet ve teröre savrulabilmektedir. Bu hususta hepimize düşen sorumluluk, öncelikle doğru bilginin ve sağlam kaynağın peşine düşmek. Türkiye Yüzyılı ve Terörsüz Türkiye ideali; sloganı ‘Yeryüzünde iyilik hakim oluncaya kadar’ olan bu kurum ve fedakar neferlerinin çaba ve gayretleri sayesinde vücut bulacaktır."

"Başarı dileklerini ileten herkese şükranlarımız arz etmek istiyorum"

Arpaguş, Diyanet İşleri Başkanlığı görevini kendisine tevdi eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Zatı devletlerinin ilme, irfana ve dini müesseselere verdiği destek, bu yolun daha güçlü ve kararlı adımlarla sürdürülebilmesine vesile olacaktır inşallah. Bizleri bu kutlu göreve layık gören, hayır dua ve başarı dileklerini ileten herkese buradan can-ı gönülden şükranlarımı arz etmek istiyorum. Sevgili eşime, ellerinden öptüğüm annelerine, kıymetli aileme ve aziz dostlarıma teşekkür ediyorum. Üzerimde emeği ve hakkı bulunan hocalarımdan ebedi aleme irtihal edenlere Cenab-ı Hak'tan rahmet; hayatta olanlara sağlık, sıhhat ve afiyetler niyaz ediyorum."

Arpaguş, konuşmasını şu Ayet-i Kerimeyi okuyarak tamamladı: "Rabbim! Gireceğim yere doğrulukla girmemi sağla. Çıkacağım yerden de doğrulukla çıkmamı nasip eyle ve benim için kendi katından yardım edici bir kuvvet lütfet."

"Teşkilatımızı her alanda daha iyi bir noktaya taşımanın mücadelesini verdik"

Görevi Prof. Dr. Safi Arpaguş’a devreden 18. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise, törende yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığı görevi boyunca İslamiyet’in hayat veren ilke ve değerlerini, tüm insanlık ile buluşturma gayreti içerisinde olduğunu belirterek, "Kıymetli hocalarımızla çok güzel işler yaptığımızı düşünüyorum. Yurt içinde ve yurt dışında eğitimden yayıncılığa, aileden gençliğe, camilerin inşasından gönüllerin ihyasına kadar pek çok hizmetin içinde bulunduk elhamdülillah. Teşkilatımızı her alanda daha iyi bir noktaya taşımanın mücadelesini verdik elhamdülillah." ifadelerini kullandı.

"Hocamıza bu yolda üstün muvaffakiyetler diliyorum"

Diyanet İşleri Başkanlığı görevini Prof. Dr. Safi Arpaguş’a devretmekten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Erbaş, "Allah kendisinden razı olsun. Başkanlığımız hizmetlerini daha ileriye taşıyacağına inandığım hocamıza, bu yolda üstün muvaffakiyetler diliyorum. Safi Arpaguş hocamızı tanıyordum ama yakından tanıdıkça daha çok sevdim. Sizler de inşallah yakından tanıdıkça çok seveceksiniz hocamızı Allah'ın izniyle. Kendisine başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.

"Sahih dini bilginin rehberliğinde hizmet üretmeye devam etmeliyiz"

Din hizmetinin herhangi bir mevki, makam ve statüye bağlı olmadığını dile getiren Erbaş, bunun bir kulluk gereği ve hayat tarzı olduğuna dikkati çekerek, "Dolayısıyla son nefesimize kadar çalışmayı ihmal edilemez bir vazife olarak telakki etmeliyiz. Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim ve Sevgili Peygamberimiz (Sallallâhu Aleyhi ve Sellem)’in sünnetinden iktibas ettiğimiz sahih dini bilginin rehberliğinde hizmet üretmeye devam etmeliyiz." diye konuştu.

Törene, Diyanet İşleri Başkanlığı üst düzey yöneticileri, Başkanlık personeli ve davetliler katıldı. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Filistin Ulusal Yönetim Komitesi'nin Gazze'ye girişi engelleniyor

Gazze'de ateşkes ihlali sürüyor: İşgalcilerin saldırılarında 6 şehit

Osmaniye'de 36 kilogram skunk ele geçirildi: 2 tutuklama

Çekya çocuklara sosyal medya kullanımını yasaklamaya hazırlanıyor

Bakan Kaçır CCPIT Başkanı Ren Hongbin ile bir araya geldi

Suudi Arabistan ve ABD’den ortak deniz tatbikatı

Hindistan’da kömür madeni patlamasında ölü sayısı 27’ye yükseldi

Bayburt’ta yediden yetmişe “Siyer Yarışması”nda katılım gösterdi

Tayland'da erken seçimi Bhumjaithai Partisi kazandı

ABD-Rusya arasında gayri resmi nükleer anlaşma

Trabzon’da Peygamber sevgisi “Siyer Yarışması”nda buluştu

Hakkari'de 17 kilogram skunk ele geçirildi

Lübnan'da bir bina çöktü: 6 ölü, 7 yaralı

Rize’de “Siyer Yarışması”na yoğun ilgi 

Giresun’da 16’ncı “Siyer Yarışması" yoğun katılımla yapıldı

Siyer Yarışması'nın cevap anahtarları yayımlandı

Batman Tarafsız Haber 12. Yayın Yılını Kutluyor

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Siyer Yarışması teşekkür mesajı

Arakçi: Nükleer konusunda müzakereden başka yol yok

“O’nu oku, O’nu yaşa” Siyer Yarışması'na Mersin’den yoğun katılım

Aşiret liderlerinden ortak duruş: Gençliğimizi ve ailemizi korumak zorundayız

Şanlıurfa Halkı: Bu sınavın asıl ödülü Peygamber’i tanımaktır

Kars’ta Siyer sevdası, yüzlerce aday Peygamber Efendimizin hayatı için ter döktü

Manisa'da feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı

Edirne’de Meriç Nehri’nin debisi düşüşe geçti

Şanlıurfa’da toplumsal sorunlar düzenlenen panelde ele alındı

Şanlıurfa aşiret liderleri ve kanaat önderlerinden kapsamlı basın açıklaması

Elazığ'da Siyer Yarışması heyecanı yaşandı

ABD, Orta Doğu'ya askeri malzeme transferini artırıyor

Tayland'da halk erken seçim için sandık başında

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Filistin Ulusal Yönetim Komitesi'nin Gazze'ye girişi engelleniyor

Gazze'de ateşkes ihlali sürüyor: İşgalcilerin saldırılarında 6 şehit

Osmaniye'de 36 kilogram skunk ele geçirildi: 2 tutuklama

Çekya çocuklara sosyal medya kullanımını yasaklamaya hazırlanıyor

Bakan Kaçır CCPIT Başkanı Ren Hongbin ile bir araya geldi

Suudi Arabistan ve ABD’den ortak deniz tatbikatı

Hindistan’da kömür madeni patlamasında ölü sayısı 27’ye yükseldi