• BIST 100

    14153,58%-0,33
  • DOLAR

    42,72% 0,07
  • EURO

    50,12% -0,16
  • GRAM ALTIN

    5928,74% 0,34
  • Ç. ALTIN

    9560,88% 0,43

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Engin: Ahlaki değerlerimiz tehdit altında

02 Mayıs 2025, Cuma 15:32
02 Mayıs 2025, Cuma 15:32
Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Engin: Ahlaki değerlerimiz tehdit altında
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, gündüz kuşağı televizyon programlarının toplum üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek, tedbir alınması gerektiğine vurgu yaptı.

Diyanet-Sen Malatya Şubesi, 2025 Aile Eylem Planı çerçevesinde aile kurumunu koruma ve toplumsal değerleri güçlendirme amacıyla 81 ilde eş zamanlı basın açıklamaları ve imza kampanyaları düzenleyeceklerini duyurdu. Büyük Aile Platformu tarafından başlatılan imza kampanyasına destek vermek amacıyla sendika binasında düzenlenen basın açıklamasında çocuk istismarı, cinsel saldırı, şiddet, cinayet ve çarpık ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik medya içeriklerine karşı tedbir alınması gerektiği vurgulandı.

"Ahlaki değerlerimiz tehdit altında!"

Yapılan basın açıklamasında gündüz kuşağı televizyon programlarının toplum üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çeken Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, şu ifadeleri kullandı "Toplumumuzun en kıymetli hazinelerinden biri köklü ahlak anlayışımızdır. Ancak bazı medya yayınları bu değerlere zarar vermekte ve vicdanları yaralayan içerikleri normalleştirmektedir. Özellikle gündüz kuşağında yayınlanan bazı televizyon programları çocuk istismarı, aile içi şiddet ve çarpık ilişkileri kamuoyuna olağanmış gibi sunarak toplumsal yapımızı zedelemektedir. Bu tür yayınlar yalnızca bireyleri değil, toplumun bütün dokusunu derinden etkilemektedir. Aile kurumu yıpranmakta, çocuklarımızın ve gençlerimizin masum dünyası telafisi güç biçimde kirlenmektedir."

"Medya kuruluşları toplumsal değerleri destekleyen yayınlar yapması gerekir"

Engin, medya kuruluşlarının toplumsal değerleri destekleyen yayınlar yapması gerektiğini belirterek, yayıncılığın insan ruhunu kirleten değil, iyi örnekleri görünür kılan bir alan olması gerektiğini vurguladı.

"Şiddet, istismar ve aile yapısını zedeleyen içeriklerin yayınlanmaması için gerekli düzenlemeler yapılmalı"

Medyanın şiddeti meşrulaştıran, çocuk istismarına duyarlılığı körelten ve çarpık ilişkileri sıradanlaştıran içerikler yerine, topluma fayda sağlayan yayınları teşvik etmesi gerektiği ifade eden Engin, şöyle devam etti "Şiddet, istismar ve aile yapısını zedeleyen içeriklerin yayınlanmaması için gerekli düzenlemeler yapılmalı, Medya kuruluşları yayın politikalarını toplumun ahlaki ve manevi değerleriyle uyumlu hale getirmeli. Ebeveynler, çocuklarının medya tüketim alışkanlıklarını yakından takip etmeli ve bilinçli medya kullanımı teşvik edilmeli. Medya okuryazarlığını geliştirmek ve çocukları zararlı içeriklerden korumak için toplumsal farkındalık oluşturulmalı."

Büyük Aile Platformu tarafından başlatılan imza kampanyasına destek verilmesini isteyen Engin, tüm vatandaşları kampanyaya katılmaya davet etti.

Engin "Aileyi korumak farz-ı kifaye değil, farz-ı ayndır. Hepimizin üzerine düşen hem bireysel hem de toplumsal bir sorumluluktur. Bu nedenle örgütlü gücümüzle aileye yönelik hassasiyetimizi sürdüreceğiz. Aziz milletimizi imza kampanyasına destek vermeye davet ediyoruz." dedi.

Aile değerleri ve toplumsal bilinçlenme

Diyanet-Sen'in, kadim aile değerlerinin korunması ve ahlaki yapının güçlendirilmesi için yaptığı çalışmaları sürdürdüğünü belirten Engin, sivil toplum kuruluşlarının bu konuda öncü rol üstlenmesinin önemli olduğunu vurguladı. Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'in şu hadisine yer veren Engin "Hepiniz çobansınız ve hepiniz güttüğünüzden sorumlusunuz." Ayrıca Kur'an-ı Kerim'de "Ey iman edenler! Kendinizi ve ailenizi, yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun." (Tahrim, 66/6) ayetine atıfta bulunarak, aileyi ve toplumu koruma sorumluluğunun herkesin üzerinde olduğu belirtildi.

Engin, Diyanet-Sen olarak bireysel ve toplumsal farkındalığın artırılması, aile yapısının korunması ve medya içeriklerinin ahlaki değerlere uygun hale getirilmesi için çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. (İLKHA)

Konya AKOM’dan çiftçilere zirai don uyarısı

AB, Rusya'dan doğalgaz ithalatını aşamalı olarak sonlandıracak

Bingöl’de trafik kazası: 2 yaralı

Soykırım, kıtlık ve kaybettirilme: 2025 yılı Filistinli çocuklar için felaket yılı oldu

Türkiye Taşkömürü 263 yeni personel alacak

Gaziantep'te hırsızlık suçundan aranan hükümlü yakalandı

Çevre, Şehircilik Bakanlığının, 2026 bütçesi TBMM’de kabul edildi

İsra Holding’den HAKSİAD’a iade-i ziyaret

Türkiye ve Ürdün arasında sosyal hizmetlerde iş birliği adımı

YÖK Başkanı Özvar: ABD ve Avrupa’da baskı gören akademisyenlere kapımız sonuna kadar açık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistinli şehit Hind Rajab’ın ailesiyle buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, YSK Başkanı Yener’i kabul etti

HÜDA PAR İlçe Başkanı Gözüngül, Cizre’de artan trafik yoğunluğuna dikkat çekti

Bursa’da yüksek riskli hayvansal gıdalara denetim

Okullarda işitme taramaları aralıksız sürüyor

Ruhsal yüklerin bedendeki yansıması: Bruksizm

Pervari’de kar yağışı nedeniyle minibüs şarampole yuvarlandı

Beyin göçü ülkelerin geleceğini doğrudan etkiliyor!

Mavi-Yeşil Batman Projesi’nin 2'nci etabı için çalışmalar başladı

Erzincan’da uyuşturucu operasyonunda çeşitli maddeler ele geçirildi

Mersin Kolay Transit Merkezi hizmete açıldı

Tarsus’ta 10 öğrencinin rahatsızlanmasıyla ilgili kaymakamlıktan yazılı açıklama

Diyarbakır’da İl Kanser Danışma Kurulu toplantısı gerçekleştirildi

Bakanlıktan “Büyükçekmece’de özel huzurevinde şiddet” haberlerine ilişkin açıklama

Bakan Yerlikaya: AFAD 16 yılda Gazze'ye 104 bin tonu aşkın insani yardımı ulaştırdı

Şırnak’ta kar nedeniyle kapanan köy yolları için çalışmalar sürüyor

Malatya'da Tefsirli Yatılı Hafızlık Akademisi'nin temeli dualarla atıldı

Mersin’de öğrenci taleplerine yönelik takip toplantısı

Şırnak’ta gönüllü öğretmenler öğrencileri sınava hazırlıyorlar

Siirt’te yerli ve millî savunma sanayi ürünleri öğrencilerle buluştu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Konya AKOM’dan çiftçilere zirai don uyarısı

AB, Rusya'dan doğalgaz ithalatını aşamalı olarak sonlandıracak

Bingöl’de trafik kazası: 2 yaralı

Soykırım, kıtlık ve kaybettirilme: 2025 yılı Filistinli çocuklar için felaket yılı oldu

Türkiye Taşkömürü 263 yeni personel alacak

Gaziantep'te hırsızlık suçundan aranan hükümlü yakalandı

Çevre, Şehircilik Bakanlığının, 2026 bütçesi TBMM’de kabul edildi