• BIST 100

    9339,59%-0,11
  • DOLAR

    39,53% 0,15
  • EURO

    45,47% 0,11
  • GRAM ALTIN

    4304,17% 0,08
  • Ç. ALTIN

    6927,68% 0,00
Diyarbakır Hayvan Hastanesi’nde ’soğuk algınlığı’ yoğunluğu
GÜNDEM
Tarih: 23.02.2024 14:00
Güncelleme: 1.01.0001 00:00
Diyarbakır Hayvan Hastanesi’nde ’soğuk algınlığı’ yoğunluğu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakır Hayvan Hastanesi’nde ’soğuk algınlığı’ yoğunluğu

Son haftalarda hava değişimi nedeniyle hastanelerde vaka sayılarında büyük artış yaşanırken, Diyarbakır Hayvan Hastanesinde de 'soğuk algınlığı' nedeniyle kedi ve köpek başta olmak üzere çeşitli hayvan türleri, sahipleri tarafından hastaneye getiriliyor.
Diyarbakır’da faaliyet gösteren Hayvan Hastanesinde soğuk havalardan etkilenen evcil hayvanlar yoğunluk gösteriyor. Hastanede teşhis konulduktan sonra hayvanlar, tam teşekküllü ekipmanlar ve ilaçlarla tedavi gördükten sonra taburcu ediliyor.
Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Hayvan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sadık Yayla, hasta sayılarında son zamanlarda artış yaşandığını söyledi.
Günde 30’un üzerinde hasta karşıladıklarını belirten Prof. Dr. Sadık Yayla, “Kış aylarında yoğunluğumuz daha çok hayvanlardaki solunum sistemiyle ilgilidir. İnsanlardakine benzer olarak akciğer problemleri olan hasta sayımız bu mevsimde daha çok arttı. Yaz aylarında da Diyarbakır’ın sıcak olması dolayısıyla özellikle yüksekten düşme ve travmaya bağlı hastamız daha yoğun geliyor. Şu zamanlarda günde 30’un üzerinde hastaya bakıyoruz. Bu rakam yıl içerisinde ise 10 bine yakın oluyor” dedi.
Hastaların büyük çoğunluğunun kedi olduğunu ifade eden Yayla, “Hastalarımızın büyük bir çoğunluğunu kedi oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra buzağı, köpek, kuş gibi diğer evcil hayvanlar da hastanemizde tedavi ediliyor. Buzağılarda da bu mevsimde akciğer problemleri yaygın gözüküyor. Aynı şekil kedi ve köpeklerde de akciğer problemi şikayeti sık olarak geliyor” diye konuştu.
Hasta olan hayvanların muhakkak hekim kontrolünde tedavi edilmesi gerektiğine dikkat çeken Yayla, “Akciğer hastalıklarına karşı dikkatli olmak açısından özellikle hayvanın izlenmesinde, solunum problemleriyle ilgili bir değişiklik, iştahsızlık, hafif durgunluk gibi belirti olduğunda hemen kliniklere başvurmalarını geciktirmeden tavsiye ederim. Özellikle sokakta beslenen hayvanlar soğuk ve yağmurlu gecelerde üşütmeye bağlı olarak hastalanabilir. O nedenle açık ortamda hayvan besleyen sahiplerin bu konuda dikkat etmesi gerekiyor. Nasıl ki biz kendimizde hafif kırgınlık hissettiğimizde takviye gıda veya ilaç alıyorsak, aynı şekilde hayvanların da hekim kontrolünde tedavi edilmesi gerekiyor” ifadelerine yer verdi.
Kedisini iştahsızlık şikayetiyle hastaneye getiren Ahmet Ercan, serum takviyesinden sonra kedisinin kendine geldiğini ifade etti.
Doktorların kedisi için kendisine solunum yolu enfeksiyonu kaptığını ifade ettiğini belirten Ercan, “Kedim hasta olduğu için bir haftadır yemek yemiyordu. Doktorlar serum takmamızı önerdi. Biz de hastanede kedimizin serumunu taktık. Serumdan sonra kedim biraz kendine geldi. Çok şükür şu an eski durumuna nazaran daha iyi” ifadelerinde bulundu.

HAMAS: İran'a askerî müdahale bölgeyi patlama noktasına sürükler

YKS’ye giden yolda ‘kaygı’ tuzağına düşmeyin!

İran 5 Mossad casusunu yakaladı

HAMAS ve Rusya, Moskova'da Gazze'deki soykırımı ve İran'a yönelik saldırıları görüştü

Don vurdu, fiyatlar uçtu: Malatya'nın kayısısı kırmızı etle yarışıyor

İran'dan vatandaşlarına WhatsApp uyarısı: Telefonlarınızdan silin

İran hava savunması işgalin F-35 savaş uçağını ve casus İHA'sını düşürdü

Brent petrol 74,63 dolara geriledi

Dünya Sağlık Örgütü uyardı: Gazze sağlık sistemi yakın çöküş aşamasında

Siyonist Rejim, Filistin Telekomünikasyon altyapısını hedef almaya devam ediyor

Batman'da verim yarı yarıya düştü!

Faruk Dinç: Kudüs için canımız da malımız da kanımız da feda olsun

Altın fiyatlarında son durum

Döviz kurlarında son durum

Marmara'nın batısında kuvvetli rüzgâr bekleniyor

Kudüs'te yeni tehlike: Mescid-i Aksa'da kalıcı Yahudileştirme girişimi

Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Netanyahu, 21. yüzyılın Hitler'idir

TBMM: İran'a saldırılar ve Gazze soykırımı asla kabul edilemez

Washington Post: israil, ABD desteği olmadan 10 gün daha savunma yapabilir

Siyonist rejim yardım bekleyen sivillere saldırdı: 13 şehit, 70 yaralı

İran'dan siyonist rejime Fettah füzesi: Hava sahasında tam kontrol bizde

Hamaney: Siyonistlerle asla pazarlık yapmayacağız

İran ordusu, Tel Aviv'in Never Tzedek bölgesi için tahliye uyarısı yayımladı

Siyonist rejim, Tahran'daki İmam Hüseyin Üniversitesine saldırdı

Otomobil çocukların arasına daldı: 3 yaralı

Elektrik akımına kapılan çocuk hayatını kaybetti

İran, Tel Aviv’i füzelerle vurdu

İran'dan işgal rejimine doğru yoğun füze atışları: Tel Aviv'e füzeler düştü, yangın çıktı!

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Türkiye güçlü bir siyonizm tehdidiyle karşı karşıya

İran'da intihar saldırısı planlayan Mossad casusları yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HAMAS: İran'a askerî müdahale bölgeyi patlama noktasına sürükler

YKS’ye giden yolda ‘kaygı’ tuzağına düşmeyin!

İran 5 Mossad casusunu yakaladı

HAMAS ve Rusya, Moskova'da Gazze'deki soykırımı ve İran'a yönelik saldırıları görüştü

Don vurdu, fiyatlar uçtu: Malatya'nın kayısısı kırmızı etle yarışıyor

İran'dan vatandaşlarına WhatsApp uyarısı: Telefonlarınızdan silin

İran hava savunması işgalin F-35 savaş uçağını ve casus İHA'sını düşürdü