• BIST 100

    14183,03%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,18% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5943,69% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9579,44% -0,27

Diyarbakır İmam Hatip Liseleri arası Kur'an-ı Kerim okuma final yarışması düzenlendi

13 Ocak 2025, Pazartesi 16:45
13 Ocak 2025, Pazartesi 16:45
Diyarbakır İmam Hatip Liseleri arası Kur
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü bünyesinde 2024-2025 eğitim öğretim yılı Diyarbakır İmam Hatip Liseleri arası düzenlenen Kur'an-ı Kerim okuma final yarışmasında dereceye girenler belirlendi.

Diyarbakır Merkez Yenişehir ilçesi Abdullah Tivnikli Fen Sosyal Bilimler ve Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen İmam Hatip Liseler Arası "Genç Seda Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" il finalinde 1'inci Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Abdulvahit Fırat, 2'nci Şehit Özkan Özendi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mert Bayat ve 3'üncü de Ergani Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Zülküf Çiçek seçildi.

Ulu Camii Müezzini Muhammed Aslan'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Okul Müdürü İhsan Duran ve İl Şube Müdürü Hanifi Öge'nin selamlama konuşmaları yaptı. Daha sonra adaylar belirtilen surelerden birer aşr okudu.

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlilerinden Adem Demir ve Mesut Yürür, Din Hizmetleri Uzmanı Ömer Yakut, Ulu Camii Müezzini Muhammed Aslan ve Vaiz Muhammed Said Bağlan'ın yer aldığı il seçici kurul üyeleri adayları dinledi, değerlendirdi.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda 18 okulun birincileri arasından Diyarbakır İl 1'inciliğine Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Abdulvahit Fırat, 2'nciliğe Şehit Özkan Özendi Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Mert Bayat ve 3'üncülüğe de Ergani Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Zülküf Çiçek seçildi.

Yarışma sonrası dereceye girenlere ödülleri takdim edildi, katılımcı öğrencilere hediyeleri verildi.

2024-2025 eğitim öğretim yılı Diyarbakır il birincisi seçilen Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Abdulvahit Fırat, daha önce de birincilik aldığını kaydederek hedefinin bölge birinciliği olduğunu belirtti.

"2 kez birinci oldum, şimdi bölge birinciliğine hazırlanacağım"

Fırat, "Hakkari'liyim ve daha önce Hakkari'de hafızlık yaptım. Daha sonra imam hatip lisesine gittim, sağolsunlar hocalarım da destek çıktı ve kendimi geliştirerek yarışmalara katıldım. Geçen sene katıldığım yarışmada 1'inci oldum, bu sene de oldum. İleride bölge yarışması var. Ona hazırlanacağım. İnşallah oradan da muvaffak oluruz. Beni yarışmaya çalıştıran Faruk Telci hocama çok teşekkür ederim. Emeği çok geçti, Allah razı olsun. İnşallah hayırlara vesile olur." dedi.

Yarışmada birinci seçilen Abdulvahit Fırat'ın Kur'an-ı Kerim hocası Faruk Telci ise şunları söyledi:

"Öncelikle birinci olduğu için Abdulvahit öğrencimi tebrik ediyorum ve Rabbimize hamd ediyoruz. Rabbimden dileğim Kur'an'a verdiğimiz bu önemin aynısını Kur'an'ın ameli, ihlası ve hayatımıza da hakim kılınması noktasında bir bilinç oluşmasıdır. Rabbim bu bilinç ve şuurla Kur'an'ı okuyan ve anlayanlardan eylesin."

Telci, "Bu yarışmalar vesilesiyle gençlerimizi Kur'an'ı okumaya, anlamaya, idrak etmeye, mesajını hayata hakim kılma hususunda davet ediyoruz. Rabbim bu hususta gayret eden bütün hocalarımızdan razı olsun, sayılarını çoğaltsın. Bu tür etkinliklere destek vermek, hocalarımıza sahip çıkmak ve gençlerimizi taltif etmek lazım ki önce dillerde ve kalplerde sonra hayatın her alanında Kur'an bizimle beraber olsun." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bakan Fidan, Gazze konulu toplantıya katılmak üzere ABD'ye gidiyor

Gaziantep'te haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 kişi yakalandı

IHO EBRAR, Etiyopya'da su kuyusu açtı, ekmek ve sıcak yemek dağıttı

Adıyaman'da aranan 3 şahıs yakalandı

Gaziantep'te kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Almanya: Ukrayna'ya destek için dondurulan Rus varlıkları kullanılmalı

ABD'den İran'a yönelik yeni yaptırım kararı

YSK yeni 6 yeni üye ve başkanını seçecek

Malatya'da depremzedelere köy evleri teslim edildi

Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

MOTAŞ'A yeni şoför alımı yapıldı

HÜDA PAR: Sosyal medyaya yaş sınırı getirilsin

Bitlis’te 4 adrese eş zamanlı uyuşturucu operasyonu: 5 tutuklama

Fidan'dan SDG'ye uyarı: Mutabakata uyulmalı, sabrımız tükeniyor

Kamu personeline 30 bin TL seyyanen zam geri çekildi

Battalgazi Belediyesi'nden ailelere destek

Fransa'da süper grip alarmı

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Filistin’i Güney Kore'nin tanınmasıyla çok güçlü bir destek verilmiş olur

MEB’den 811 öğrenciye 45 ülkede burs sağlanacak

Brüksel'de polis ve çiftçiler arasında çatışma

Ömer Çelik: Özel'in yabancılardan yardım istemesi vahim bir durum

Yeşilay'dan uyuşturucu haberlerinde normalleştirme ve özendiricilik riskine karşı uyarı

Türkiye ve Somali arasında balıkçılık alanında anlaşma

Bakan Kurum: Asrın felaketinde konut hasarının değeri 57 milyar dolar olarak hesaplandı

Rusya: Venezuela ile ilgili gerilim tırmanıyor, taraflara itidal çağrısı yapıyoruz

İSKİ’den İstanbul’a 1 milyar 540 milyon tl’lik yatırım

MAZLUMDER: Reşit olmayan çocukların idari gözetimi sonlandırılmalı

İletişim Başkanı Duran: Dezenformasyona karşı daha somut iş birlikleri geliştirmeliyiz

Öğrencilere trafik eğitimi verildi

Rusya, ilk 70 kübitlik kuantum bilgisayarının testlerini tamamladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakan Fidan, Gazze konulu toplantıya katılmak üzere ABD'ye gidiyor

Gaziantep'te haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 kişi yakalandı

IHO EBRAR, Etiyopya'da su kuyusu açtı, ekmek ve sıcak yemek dağıttı

Adıyaman'da aranan 3 şahıs yakalandı

Gaziantep'te kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Almanya: Ukrayna'ya destek için dondurulan Rus varlıkları kullanılmalı

ABD'den İran'a yönelik yeni yaptırım kararı