• BIST 100

    10920,21%1,79
  • DOLAR

    42,35% 0,05
  • EURO

    49,11% 0,12
  • GRAM ALTIN

    5600,54% 1,13
  • Ç. ALTIN

    9293,06% 0,84

Diyarbakır İmam Hatip Liseleri arası Kur'an-ı Kerim okuma final yarışması düzenlendi

13 Ocak 2025, Pazartesi 16:45
13 Ocak 2025, Pazartesi 16:45
Diyarbakır İmam Hatip Liseleri arası Kur
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü bünyesinde 2024-2025 eğitim öğretim yılı Diyarbakır İmam Hatip Liseleri arası düzenlenen Kur'an-ı Kerim okuma final yarışmasında dereceye girenler belirlendi.

Diyarbakır Merkez Yenişehir ilçesi Abdullah Tivnikli Fen Sosyal Bilimler ve Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen İmam Hatip Liseler Arası "Genç Seda Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" il finalinde 1'inci Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Abdulvahit Fırat, 2'nci Şehit Özkan Özendi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mert Bayat ve 3'üncü de Ergani Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Zülküf Çiçek seçildi.

Ulu Camii Müezzini Muhammed Aslan'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Okul Müdürü İhsan Duran ve İl Şube Müdürü Hanifi Öge'nin selamlama konuşmaları yaptı. Daha sonra adaylar belirtilen surelerden birer aşr okudu.

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlilerinden Adem Demir ve Mesut Yürür, Din Hizmetleri Uzmanı Ömer Yakut, Ulu Camii Müezzini Muhammed Aslan ve Vaiz Muhammed Said Bağlan'ın yer aldığı il seçici kurul üyeleri adayları dinledi, değerlendirdi.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda 18 okulun birincileri arasından Diyarbakır İl 1'inciliğine Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Abdulvahit Fırat, 2'nciliğe Şehit Özkan Özendi Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Mert Bayat ve 3'üncülüğe de Ergani Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Zülküf Çiçek seçildi.

Yarışma sonrası dereceye girenlere ödülleri takdim edildi, katılımcı öğrencilere hediyeleri verildi.

2024-2025 eğitim öğretim yılı Diyarbakır il birincisi seçilen Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Abdulvahit Fırat, daha önce de birincilik aldığını kaydederek hedefinin bölge birinciliği olduğunu belirtti.

"2 kez birinci oldum, şimdi bölge birinciliğine hazırlanacağım"

Fırat, "Hakkari'liyim ve daha önce Hakkari'de hafızlık yaptım. Daha sonra imam hatip lisesine gittim, sağolsunlar hocalarım da destek çıktı ve kendimi geliştirerek yarışmalara katıldım. Geçen sene katıldığım yarışmada 1'inci oldum, bu sene de oldum. İleride bölge yarışması var. Ona hazırlanacağım. İnşallah oradan da muvaffak oluruz. Beni yarışmaya çalıştıran Faruk Telci hocama çok teşekkür ederim. Emeği çok geçti, Allah razı olsun. İnşallah hayırlara vesile olur." dedi.

Yarışmada birinci seçilen Abdulvahit Fırat'ın Kur'an-ı Kerim hocası Faruk Telci ise şunları söyledi:

"Öncelikle birinci olduğu için Abdulvahit öğrencimi tebrik ediyorum ve Rabbimize hamd ediyoruz. Rabbimden dileğim Kur'an'a verdiğimiz bu önemin aynısını Kur'an'ın ameli, ihlası ve hayatımıza da hakim kılınması noktasında bir bilinç oluşmasıdır. Rabbim bu bilinç ve şuurla Kur'an'ı okuyan ve anlayanlardan eylesin."

Telci, "Bu yarışmalar vesilesiyle gençlerimizi Kur'an'ı okumaya, anlamaya, idrak etmeye, mesajını hayata hakim kılma hususunda davet ediyoruz. Rabbim bu hususta gayret eden bütün hocalarımızdan razı olsun, sayılarını çoğaltsın. Bu tür etkinliklere destek vermek, hocalarımıza sahip çıkmak ve gençlerimizi taltif etmek lazım ki önce dillerde ve kalplerde sonra hayatın her alanında Kur'an bizimle beraber olsun." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Ekran bağımlılığı ağız sağlığını da tehdit ediyor!

Yurt genelinde son iki haftada 2 bin 386 düzensiz göçmen yakalandı

Mardin’deki cinayet için özel ekipten operasyon: 6 gözaltı

İşgalciler, Lübnan'a yönelik vahşi katliam sonrası saldırılarını sürdürüyor

Mardin’de kontrolden çıkan otomobil dereye yuvarlandı: 3 yaralı

Tayland'da sel felaketinde ölü sayısı 25'e ulaştı

Konya'da 31 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Beytepe Koleji Malatya Kampüsü'nden burs fırsatı

Aksaray’da Somuncu Baba’nın 613. Vuslat Yıl dönümü etkinlikleri başladı

Konya'da 10 Bin 400 metrekarelik alana fidan dikildi

Sudan ordusu Kordofan bölgesinde HDK'ye karşı başarılar elde etti

İmam-Hatip Kul: En büyük eksiğimiz Allah’ın kitabı ve Peygamberin sünnetinden uzak kalmamızdır

Şanlıurfa’da narkotik operasyonu: 1 kilo 200 gram skunk ele geçirildi

Bingöl’de 343 bin liralık nitelikli dolandırıcılık

Medya kuruluşları ve çocuk mahremiyeti

Gazze’deki yetimler için Ankara’da anlamlı kampanya

Bursa’da kaçak av operasyonu: İki şahsa 415 bin TL ceza

Drift yapan sürücüye para ve ehliyet cezası

Balıkesir’de 3,5 büyüklüğünde deprem

Gazze Sağlık Bakanlığı: Son 48 saatte 7 şehit, 33 yaralı

HAKMAR soruşturmasında iddianame tamamlandı

Organları ters tarafta olan hasta başarıyla tedavi edildi

Endonezya’da Semeru Yanardağı patladı: Alarm düzeyi en üst seviyeye yükseltildi

Adıyaman’da son bir ayda 394 aranan şahıs yakalandı

Adıyaman'da DAİŞ operasyonu: 6 gözaltı

Battalgazi Belediye Başkanı Taşkın: Battalgazi'ye katma değer üreten işler yapıyoruz

Adıyaman'da aranan 3 şahıs yakalandı

Van’da 7 katlı binada yangın

Gaziantep'te kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı

Siirt’te 14 kurumun katıldığı geniş çaplı afet tatbikatı yapıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ekran bağımlılığı ağız sağlığını da tehdit ediyor!

Yurt genelinde son iki haftada 2 bin 386 düzensiz göçmen yakalandı

Mardin’deki cinayet için özel ekipten operasyon: 6 gözaltı

İşgalciler, Lübnan'a yönelik vahşi katliam sonrası saldırılarını sürdürüyor

Mardin’de kontrolden çıkan otomobil dereye yuvarlandı: 3 yaralı

Tayland'da sel felaketinde ölü sayısı 25'e ulaştı

Konya'da 31 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı