• BIST 100

    14146,33%-0,26
  • DOLAR

    42,80% 0,19
  • EURO

    50,16% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5956,40% 0,03
  • Ç. ALTIN

    9601,11% -0,09

Diyarbakır İmam Hatip Liseleri arası Kur'an-ı Kerim okuma final yarışması düzenlendi

13 Ocak 2025, Pazartesi 16:45
13 Ocak 2025, Pazartesi 16:45
Diyarbakır İmam Hatip Liseleri arası Kur
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü bünyesinde 2024-2025 eğitim öğretim yılı Diyarbakır İmam Hatip Liseleri arası düzenlenen Kur'an-ı Kerim okuma final yarışmasında dereceye girenler belirlendi.

Diyarbakır Merkez Yenişehir ilçesi Abdullah Tivnikli Fen Sosyal Bilimler ve Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen İmam Hatip Liseler Arası "Genç Seda Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" il finalinde 1'inci Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Abdulvahit Fırat, 2'nci Şehit Özkan Özendi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mert Bayat ve 3'üncü de Ergani Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Zülküf Çiçek seçildi.

Ulu Camii Müezzini Muhammed Aslan'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Okul Müdürü İhsan Duran ve İl Şube Müdürü Hanifi Öge'nin selamlama konuşmaları yaptı. Daha sonra adaylar belirtilen surelerden birer aşr okudu.

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlilerinden Adem Demir ve Mesut Yürür, Din Hizmetleri Uzmanı Ömer Yakut, Ulu Camii Müezzini Muhammed Aslan ve Vaiz Muhammed Said Bağlan'ın yer aldığı il seçici kurul üyeleri adayları dinledi, değerlendirdi.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda 18 okulun birincileri arasından Diyarbakır İl 1'inciliğine Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Abdulvahit Fırat, 2'nciliğe Şehit Özkan Özendi Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Mert Bayat ve 3'üncülüğe de Ergani Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Zülküf Çiçek seçildi.

Yarışma sonrası dereceye girenlere ödülleri takdim edildi, katılımcı öğrencilere hediyeleri verildi.

2024-2025 eğitim öğretim yılı Diyarbakır il birincisi seçilen Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Abdulvahit Fırat, daha önce de birincilik aldığını kaydederek hedefinin bölge birinciliği olduğunu belirtti.

"2 kez birinci oldum, şimdi bölge birinciliğine hazırlanacağım"

Fırat, "Hakkari'liyim ve daha önce Hakkari'de hafızlık yaptım. Daha sonra imam hatip lisesine gittim, sağolsunlar hocalarım da destek çıktı ve kendimi geliştirerek yarışmalara katıldım. Geçen sene katıldığım yarışmada 1'inci oldum, bu sene de oldum. İleride bölge yarışması var. Ona hazırlanacağım. İnşallah oradan da muvaffak oluruz. Beni yarışmaya çalıştıran Faruk Telci hocama çok teşekkür ederim. Emeği çok geçti, Allah razı olsun. İnşallah hayırlara vesile olur." dedi.

Yarışmada birinci seçilen Abdulvahit Fırat'ın Kur'an-ı Kerim hocası Faruk Telci ise şunları söyledi:

"Öncelikle birinci olduğu için Abdulvahit öğrencimi tebrik ediyorum ve Rabbimize hamd ediyoruz. Rabbimden dileğim Kur'an'a verdiğimiz bu önemin aynısını Kur'an'ın ameli, ihlası ve hayatımıza da hakim kılınması noktasında bir bilinç oluşmasıdır. Rabbim bu bilinç ve şuurla Kur'an'ı okuyan ve anlayanlardan eylesin."

Telci, "Bu yarışmalar vesilesiyle gençlerimizi Kur'an'ı okumaya, anlamaya, idrak etmeye, mesajını hayata hakim kılma hususunda davet ediyoruz. Rabbim bu hususta gayret eden bütün hocalarımızdan razı olsun, sayılarını çoğaltsın. Bu tür etkinliklere destek vermek, hocalarımıza sahip çıkmak ve gençlerimizi taltif etmek lazım ki önce dillerde ve kalplerde sonra hayatın her alanında Kur'an bizimle beraber olsun." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Hindistan, Pakistan'a giden suyu kesti

Muğla açıklarında 3.6 büyüklüğünde deprem

Siirt’te zorlu kış şartlarında yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Yapıcıoğlu: Memleketin her meselesinde ilkeli duruşumuzu koruyor, uygulanabilir çözümler üretiyoruz

Kayseri'de trafik kazası: 4 yaralı

HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanı Yarar: Aileyi hedef alan anlayışlara karşı kararlılıkla mücadele edeceğiz

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Günaydın: Gençliğin ahlak ve anlam krizi görmezden gelinemez!

Fransa’da çiftçilerin protestoları devam ediyor

HÜDA PAR'ın 13'üncü kuruluş yıl dönümü Diyarbakır'da coşkuyla kutlandı

Küba'da virüsler tüm ülkede salgına yol açtı, vaka sayısı artıyor

Mardin’de tır ile otomobil kazasında otomobil sürücüsü hayatını kaybetti

Hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 8 yaralı

HAMAS: Kudüs'te yeni yerleşim birimi kurulması ilhak projesinde tehlikeli bir tırmanış ve yeni bir suç teşkil etmektedir

Gavdos Adası açıklarında 545 düzensiz göçmen kurtarıldı

Rusya Merkez Bsı politika faizini 50 baz puan düşürdü

Japonya'dan nükleer silah açıklaması

Sakarya'da şap karantinası

İçişleri Bakanlığı: Kocaeli'de Rus menşeli keşif ve gözetleme amaçlı İHA bulundu

Freni patlayan vinç 6 aracı biçti: 7 yaralı

BM: Gazze'de 1,6 milyon kişi akut gıda güvensizliği ile karşı karşıya

ABD, Suriye'ye yönelik Sezar yaptırımlarını yürüklükten kaldırdı

Ailenin karşılaştığı sorunlar düzenlenen çalıştay ile masaya yatırıldı

Hakkâri’de yasa dışı avcılığa 956 bin TL para cezası

Tayvan'da metro istasyonunda bıçaklı saldırı: 3 ölü

Ağrı’da zamanla yarış, 2 yaşındaki Aras bebek uçak ambulansla İstanbul'a sevk edildi

AB ülkeleri Ukrayna'ya 90 milyar avro kredide anlaştı

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden Pütürge'ye 41 milyon liralık hizmet

Kahramanmaraş'ta 4,2 büyüklüğünde deprem

Adalet Bakanı Tunç’tan, “Rojin Kabaiş” açıklaması

Türkiye'den ABD'nin Suriye'ye yaptırımları kaldırmasına ilişkin açıklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hindistan, Pakistan'a giden suyu kesti

Muğla açıklarında 3.6 büyüklüğünde deprem

Siirt’te zorlu kış şartlarında yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Yapıcıoğlu: Memleketin her meselesinde ilkeli duruşumuzu koruyor, uygulanabilir çözümler üretiyoruz

Kayseri'de trafik kazası: 4 yaralı

HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanı Yarar: Aileyi hedef alan anlayışlara karşı kararlılıkla mücadele edeceğiz

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Günaydın: Gençliğin ahlak ve anlam krizi görmezden gelinemez!