• BIST 100

    11331,75%-1,19
  • DOLAR

    41,42% 0,13
  • EURO

    48,87% 0,02
  • GRAM ALTIN

    5031,53% 0,98
  • Ç. ALTIN

    8278,31% 2,03

Diyarbakır İslami STK Platformu'ndan Ankara'daki Gazze yürüyüşüne davet

05 Ağustos 2025, Salı 21:30
05 Ağustos 2025, Salı 21:30
Diyarbakır İslami STK Platformu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Sözcüsü Ali Sarıhan, 10 Ağustos’ta Ankara’da düzenlenecek Gazze yürüyüşüne katılım çağrısında bulundu.

Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Sözcüsü ve İhvan-Der Başkanı Ali Sarıhan, Türkiye’nin yedi bölgesinden STK’ların katılımıyla 10 Ağustos Pazar günü Ankara’da gerçekleştirilecek “Anadolu’dan Meclis’e, Meclis’ten Gazze’ye” yürüyüşüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çeken Sarıhan, TBMM’den insani yardım koridorunun açılması yönünde güçlü bir adım atılmasını istedi.

Sarıhan, "Diyarbakır İslami sivil toplum kuruluşları adına Ankara’dayız. Diyarbakır’daki İslami Sivil Toplum Kuruluşları, Anadolu’daki diğer sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Gazze süreci boyunca Türkiye’nin birçok yerinde çok kıymetli etkinlikler ve faaliyetler gerçekleştirdi. Bugün de Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları adına, halkın temsilcisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisine gelerek, Meclis’te grubu bulunan tüm partilere bir mesaj vermek istedik. Gazze halkının yalnız bırakılmaması ve Gazze’ye insani yardım koridorunun açılması yönündeki gayretlerin daha ileri bir seviyeye taşınması için bir basın açıklaması düzenledik. Bu basın toplantısına, Meclis bünyesinde görev yapan birçok milletvekili teveccüh gösterdi. Bu da Anadolu ve Türkiye adına güzel bir temsiliyet oldu. Bu konuda memnuniyetimizi ifade etmek istiyoruz." dedi.

Açıklamasının devamında Sarıhan, şunları aktardı:

"Basın toplantısında dikkat çektiğimiz bir diğer konu ise 10 Ağustos Pazar günü Türkiye genelinden Ankara’ya doğru gerçekleşecek insan akımıdır. Bu insanların geliş sebebi, Gazze’de son dönemde yaşanan trajedilerin artık dayanılmaz bir boyuta ulaşmasıdır. İnsanlar artık bombalarla değil, açlıktan ölmeye başlamıştır. Bu durum hem insan olarak hem de Müslüman kimliğimizle bizleri derinden rahatsız etmektedir. Kamuoyunun ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin dikkatini bu trajediye çekmek istiyoruz. Türkiye’nin birçok ilinden konvoylar halinde Ankara’ya bir insan akışı gerçekleşecek ve burada şu mesajı vereceğiz: 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tüm kurumlarıyla, Dışişleri Bakanlığıyla ve Türkiye Büyük Millet Meclisiyle yapabileceklerinin çok daha ötesini yapabilir. Buna inanıyoruz.' Bu sebeple gerekli adımların atılması için halk olarak buradan güçlü bir mesaj vermek istiyoruz. Bu mesajın hedefinde hükümet yoktur. Bu mesajın hedefinde herhangi bir siyasi parti de yoktur. Biz sadece, genel olarak Meclis’e ve Türkiye kamuoyuna bu meseleye biraz daha önem verilmesi ve atılabilecek adımların daha ileri seviyeye taşınması gerektiğini hatırlatmak istiyoruz."

Son olarak Sarıhan, "İnşallah, 10 Ağustos Pazar günü saat 18.30’da Ankara Güvenpark’ta başlayıp Türkiye Büyük Millet Meclisine kadar devam edecek olan yürüyüşümüzü bu anlamda planlıyoruz. Tüm halkımızı bu yürüyüşe destek vermeye davet ediyoruz." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

İspanya, siyonist rejime tam silah ambargosu getiren kararnameyi onayladı

Rus ordusu, Ukrayna'nın lojistik merkezi Kupyansk’ta ilerliyor

İtalya'da şiddetli yağışlar sele yol açtı: 1 kişi kayıp

Hırvatistan'da Afrika domuz ateşi salgını alarmı

Bakan Yumaklı: Sivas’ın içme suyu ihtiyacı 2053 yılına kadar güvence altında

İran Dışişleri Bakanı Erakçi ile UAEA Başkanı Grossi görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM kürsüsünden dünyaya Gazze çağrısı: Cesaretinizi gösterin!

İsveç'ten Avrupa'ya "savaşa hazırlanın" çağrısı

Hadis-i Şerif ile alay eden programın sunucusu ve konuğu tutuklandı

Gazze'deki çocuklardan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı: Savaşın sona ermesi için müdahale edin

AİÇÜ Rektörü Gülçin, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde İlk 500’e girdi

Gaziantep’teki orman yangını kontrol altına alındı

AİÇÜ'de ilk ders "Filistin ve Gazze" teması ile gerçekleştirildi

Kassam Tugayları, İslam alemini yeniden Gazze için "namazla dua"ya çağırdı

65 bin Ölüm: BM Soykırımı teyit etti, UAD görmezden geliyor

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani, ABD'li mevkidaşı Rubio ile görüştü

Sahte yatırım gruplarına dikkat!

Manisa'da tarihi eser ve silah ele geçirildi: 1 gözaltı

Filistin Devleti'nin tanınmasını kabullenemeyen Netanyahu, sınır kapısını kapattı

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Alireisoğlu: Öğrencinin başarısında ailenin rolü büyük

İslam Emirliği'nden Bagram Hava Üssü'nü isteyen Trump'a net cevap

Malatya Büyükşehir Belediyesinden kırsal kalkınma ve hayvancılığa destek

Tillo’da ‘Işık Hadisesi’ni izlemeye gelen 77 yaşındaki vatandaş hayatını kaybetti

Şanlıurfa’da beton mikseri devrildi

Şanlıurfa’da iş kazası: İnşaat işçisi 1.kattan düştü

Nvidia’dan OpenAI’e 100 milyar dolarlık yatırım hamlesi

TikTok algoritmasını denetleyecek 4 isim de soykırım destekçisi

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı: Bu çirkin girişim, mizah değil, kin ve provokasyondur

İşgalci analist Shau: israil iki yıl içinde çökecek, fareler gibi kaçıyoruz

İşgal rejimi yeni "izin duvarı" ile Kudüs'te gizli ilhak uyguluyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İspanya, siyonist rejime tam silah ambargosu getiren kararnameyi onayladı

Rus ordusu, Ukrayna'nın lojistik merkezi Kupyansk’ta ilerliyor

İtalya'da şiddetli yağışlar sele yol açtı: 1 kişi kayıp

Hırvatistan'da Afrika domuz ateşi salgını alarmı

Bakan Yumaklı: Sivas’ın içme suyu ihtiyacı 2053 yılına kadar güvence altında

İran Dışişleri Bakanı Erakçi ile UAEA Başkanı Grossi görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM kürsüsünden dünyaya Gazze çağrısı: Cesaretinizi gösterin!