• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Diyarbakır İslami STK'lar: Zulüm karşısında sessiz kalmak insanlığa ihanettir

20 Aralık 2024, Cuma 04:09
20 Aralık 2024, Cuma 04:09
Diyarbakır İslami STK
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yaklaşık 14 ayı aşkın sürdir Gazze'de uygulanan soykırıma dikkat çekmek ve orada devam eden direnişe olan desteklerini belirtmek amacıyla bir araya gelen Diyarbakır İslami sivil toplum kuruluşları basın açıklaması düzenledi.

Gazze'de yapılan katliamlar içerisinde Rim'in dedesi olarak tanınan Ebu Dia'nın şehadeti başta olmak üzere katledilen Filistinli mazlumlara destek, işgal rejiminin sürdürdüğü soykırımı kınama amaçlı Diyarbakır merkez Sur ilçesi Ulu Camii önnüde basın açıklaması düzenlendi.

Basın açıklamasını Diyarbakır İslami STK'lar adına Yedi Başak İnsani Yardım Derneği Diyarbakır İl Temsilcisi Hüsamettin Anıltekin okudu.

Gazze'de yaşanan insanlık dramının gözler önünde bir vahşet sahnesine dönüştüğünü, işgal rejiminin yıllardır süregelen işgal ve saldırı politikalarının sadece bir halkın değil, insanlığın vicdanını hedef aldığını belirten Anıltekin, "Bugün, bu zulmün bir başka acı tezahürüne daha tanık olduk: Hepimizin Rim’in dedesi olarak tanıdığı Yedi Başak İnsani Yardım Derneği Filistin temsilcisi ve Gazze halkının onurlu savunucularından Ebu Dia, İsrail'in sivilleri hedef alan barbarca saldırılarında çadırı bombalanarak şehit edilmiştir. Rim’in dedesi olan bu mütevazı yardım sevdalısının şehadeti, israilin yardım kuruluşlarına yaptığı saldırılara bir yenisini daha eklemiştir." dedi.

"Ebu Dia'ya yapılan saldırı, yardımlaşma ruhuna ve insanlık onuruna yapılmış bir saldırıdır"

Yapılan saldırıyı kınadıklarını sözlerine ekleyen Anıltekin, "Bu yalnızca bir insanın hayatına kastetmek değil; mazlumların umuduna, yardımlaşma ruhuna ve insanlık onuruna yapılmış bir saldırıdır. 'Kim, bir canı haksız yere öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de bir canı kurtarırsa, bütün insanları kurtarmış gibi olur.' ayeti sırrınca barbar israilin tüm insanlığı öldürme niyetinde olduğunu müşahede ediyor ve kendilerine tabi olmayana, boyun bükmeyene kadar Müslümanlara bu eziyeti devam ettireceklerini biliyoruz." ifadelerini kullandı.

İşgal rejiminin uluslararası hukuku, insan haklarını ve savaş ahlakını hiçe sayarak kadın, çocuk, sivil ve yardım gönüllülerini hedef almayı sürdürdüğünü kaydeden Anıltekin, Gazze’de yaşananların açıkça savaş suçları kapsamına girdiğini, sivillerin korunması gerektiği uluslararası anlaşmalara rağmen Gazze halkının yalnız bırakıldığını dile getirdi.

"Ebu Dia, yardıma muhtaç bir halkın umut ışığı, insanlığın ortak vicdanıydı"

Uluslararası topluma çağrıda bulunan Anıltekin, "israilin sistematik zulmüne ve işgal politikalarına derhal son verilmeli, Gazze’de işlenen savaş suçları uluslararası mahkemelerde yargılanmalı, İnsan haklarına inanan her birey, bu zulüm karşısında harekete geçmeli, Filistin halkının haklarını savunmalıdır. Birleşmiş Milletler ve uluslararası kurumlar, insan haklarını savunmakta samimiyse bu vahşete sessiz kalamaz. Sessizlik, zulmü onaylamak anlamına gelir!" şeklinde konuştu.

"Bugün, şehit olan Ebu Dia’nın şahadeti bize bir kez daha hatırlatmıştır" diyerek konuşmasını sürdüren Anıltekin, "Adalet ve merhamet, tüm insanlığın ortak değerleridir. Bizler, Filistin halkının haklarını savunmaya, onların sesini duyurmaya ve mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz. Bu haklı mücadelemiz, zalimlerin gücünü değil, mazlumların dirayetini artıracaktır. Ebu Dia, yardıma muhtaç bir halkın umut ışığı, insanlığın ortak vicdanıydı. Onun uğruna mücadele ettiği değerler asla unutulmayacak, kanıyla suladığı bu adalet davası nesilden nesile aktarılacaktır. Şehidimizin ruhu şad, makamı ali olsun." diye belirtti.

Basın açıklaması programı, yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

Tekirdağ'da 1 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Siyonist çeteler Filistinlilere ait zeytin ağaçlarını söktü, tarım arazilerine zarar verdi

Pervari'de mera ıslah ve amenajman projesi hayata geçirildi

HAMAS'tan silahsızlanma iddialarına ilişkin açıklama: Söz konusu bile değil

BESO Başkanı Çiftçi'den esnafa dolandırıcılık uyarısı: Mail order yöntemiyle tuzağa düşmeyin

Yakıt yüklü tanker kontrolden çıktı, sürücünün refleksi facianın önüne geçti

Batmanlılardan "Çöp aktarma istasyonu" tepkisi: Bu proje buraya uygun değil

Siirt'te iki araç çarpıştı: Kazada ölen ya da yaralanan olmadı

İran, Nahid-2 uydusunu yerli fırlatıcıyla uzaya göndermeye hazırlanıyor

Siirt’te kayıp şahıs insansız hava aracı ile bulundu

Siirt’te maddi hasarlı trafik kazası: 1 yaralı

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Günaydın: Gençlik ve aileyi hedef alan içerikler, milli güvenlik sorunudur

Vietnam'da şiddetli yağışlar sele yol açtıı: 8 ölü

Filistin İslami Cihad Hareketi’nden ABD Temsilcisine Tepki

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı

Malatya'da trafik kazası sonrası kavga: 2 Yaralı

Rus ordusu Donbass’ta ilerleyişini sürdürüyor

Muğla açıklarında 22 düzensiz göçmen kurtarıldı

Mersin'de Milyonfest'e tepki: Gençlerimiz Gayri Ahlaki Hayata Özendiriliyor

AB hava yolculuklarında yeni dönem

Eski cumhurbaşkanına 12 yıl ev hapsi cezası

ABD'de silahlı saldırı: 4 ölü

Deprem sonrası bakır madeninde göçük: 6 işçi öldü

Angola'da akaryakıt zammı protestoları: 30 ölü, 277 yaralı

Ermenistan ve ABD'den ortak askeri tatbikat

Şanlıurfa’da ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

Yatağa bağlı kalmış 4 çocuk babası, ameliyat için hayırseverlerden yardım bekliyor

Siyonist analist: israil tarihinin en büyük yenilgilerinden biriyle karşı karşıya

Batman'da ambulans ile otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Palandöken: Serbest piyasa vatandaşın lehine işlemeli

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Tekirdağ'da 1 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Siyonist çeteler Filistinlilere ait zeytin ağaçlarını söktü, tarım arazilerine zarar verdi

Pervari'de mera ıslah ve amenajman projesi hayata geçirildi

HAMAS'tan silahsızlanma iddialarına ilişkin açıklama: Söz konusu bile değil

BESO Başkanı Çiftçi'den esnafa dolandırıcılık uyarısı: Mail order yöntemiyle tuzağa düşmeyin

Yakıt yüklü tanker kontrolden çıktı, sürücünün refleksi facianın önüne geçti

Batmanlılardan "Çöp aktarma istasyonu" tepkisi: Bu proje buraya uygun değil