• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,57% 0,33
  • EURO

    43,89% 0,80
  • GRAM ALTIN

    4035,43% 0,80
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Diyarbakır Kızılay yeni yönetimini seçti

GÜNDEM 17.03.2025 12:43:19 0
Diyarbakır Kızılay yeni yönetimini seçti

Diyarbakır Kızılay İl Şubesi’nde bayrak değişimi gerçekleşti. Mesut Işık görevini Ahmet Demirel’e devretti.

Diyarbakır Kızılay İl Şubesi, 16 Mart 2025 Pazar günü Cahit Sıtkı Tarancı Kültür ve Sanat merkezinde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul Toplantısı ile yeni bir döneme adım attı. Görevini devreden Şube başkanı Mesut Işık, bayrağını Ahmet Demirel’e teslim etti.

Görevini devreden Mesut Işık, yaptığı konuşmada, son iki dönem boyunca önemli çalışmalara imza attıklarını belirtti. Özellikle pandemi ve deprem gibi zor süreçlerde Kızılay'ın güçlü bir şekilde sahada yer aldığını vurgulayan Işık, görevi devredecek olmanın, Kızılay için yeni bir sayfa açmak anlamına geldiğini söyledi.

Genel kurulu katılan Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Yener Tanık, Kızılaycılığın insanlığın refahı için büyük bir sorumluluk taşıdığını ifade etti. Tanık, Kızılay'ın tarihindeki önemli anılara, Hilal-i Ahmer’in kuruluşundan bu ayna yaptığı katkılara dikkat çekti. Ayrıca, Türkiye’nin kan üretiminde kendi kapasitesine ulaşacağına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır Kızılay İl Şubesi’nin yeni yönetiminde Başkan Ahmet Demirel’in yanı sıra, Yusuf Çelebi, Mehmet Alpaslan, Adnan Türk, Mehmet Şirin Şenkul, Rabia Başeğmez, Haktan Alyüz, Seyfettin Ay, Mehmet Akgül, Emra Çeken ve Yunus Tatar yönetim kurulu üyesi olarak görev yapacak. Yeni ekip, Kızılay’ın misyonu doğrultusunda hareket ederek toplumun her kesimine ulaşmayı amaçlıyor.

Önümüzdeki dönemde Kızılay’ın şehirdeki etkinliğini artıracak projelerin hayata geçirileceğini belirten Başkan Ahmet Demirel, hayırsever vatandaşların desteğiyle Diyarbakır’da daha fazla insana ulaşacaklarını ifade etti. Yeni yönetimin, Kızılay’ın insani yardım faaliyetlerini daha verimli hale getirmek için kapsamlı bir çalışma planı hazırladığı öğrenildi.

Demirel, Türk Kızılay’ının insani yardım alanında yürüttüğü önemli çalışmalara vurgu yaparak, “Bu kutsal görevi devralmaktan büyük onur duyuyorum. Diyarbakır’daki yardım faaliyetlerini daha da güçlendirmek için ekibimizle birlikte var gücümüzle çalışacağız. Kızılay’ın temel değerleri olan merhamet, dayanışma ve yardımlaşmayı en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz” dedi.

Önceki dönem başkanına Teşekkür eden Demirel “İki dönem şube başkanlığı yapan Sayın Mesut Işık başkanıma çok teşekkür ederim. Kızılay'ın hilalini Diyarbekirimizde zirveye taşıdı. Genel merkezimizin performans değerlendirmelerinde hep üst sıralarda yer aldık. Mesut Başkanımızın bu geleneğini sürdüreceğiz” dedi.

Diyarbakır Kızılay İl Şubesi’nin gerçekleştirdiği bu olağan genel kurul, Kızılay'ın iyilik yolundaki güçlü adımlarını pekiştirdi ve yeni döneme umutla başladı. (İLKHA) 

Meteorolojiden 5 il için sarı kodlu uyarı

ABD'nin Ukrayna'ya F-16 eğitiminin maliyeti 310 milyon dolar

Almanya'da bir araç kalabalığın arasına daldı: 3 yaralı

Hindistan'da şiddetli yağış ve toz fırtınası: 4 ölü

Kamyon ile hafif ticari araç çarpıştı, 2 yaralı.

Venezuela'dan Kolombiya'ya tepki

Tayland’da şarbon kaynaklı ilk ölüm

ABD’de trafik kazası: 7 ölü

Singapur erken genel seçim için yarın sandık başına gidecek

Nijerya'da kolera salgınında 34 can kaybı

Gündüz kuşağı yayınlarına son verilmesi çağrısı yapıldı

Bakan Memişoğlu: 2 bin 239 hekim ataması yapılacak

HÜDA PAR İl Başkanı Gülsever’den Sanayi Sitesinde işyeri yanan esnafa ziyaret

Şırnak'ta Kur'an-ı Kerim ziyafeti programı düzenlendi

Bolivya uçağı havada kayboldu

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir'den gündem değerlendirmesi

Adana'da 10 kilogram metamfetamin ele geçirildi: 6 tutuklama

Kırmızı bültenle aranan 4 suçlu bulundukları ülkelerden Türkiye'ye getirildi

BM: Gazze'de gıda stokları çoğunlukla tükendi, suya erişim imkansız hale geliyor

Şantiye alanında işçilerin kaldığı konteynerde yangın

Tünelde kaza yapan tır ikiye bölündü: 1 yaralı

HÜDA PAR Medya Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Van'da medya temsilcilerini ziyaret etti

Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu gemisine saldırıyı kınadı

Yapıcıoğlu, Mersin’de STK temsilcileri ve hal esnafıyla buluştu

Ensarullah, milyonluk mitingde Hayfa'yı balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu

Malatya'da otomobil bahçeye yuvarlandı: 2 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın KKTC’yi ziyaret edecek

Özyaramış: Gazze’deki soykırım uluslararası hukukun açık bir ihlalidir

Hür Gençlik Gazze için basın açıklaması yaptı

Tsunaminin önümüzdeki iki saat içinde Şili'nin Antarktika üslerine ulaşması bekleniyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ