Diyarbakır otogarında üniversiteli yoğunluğu

Tarih: 02.10.2023 10:05
Diyarbakır otogarında üniversiteli yoğunluğu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Diyarbakır otogarında üniversiteli yoğunluğu

Üniversitelerin açılmasıyla birlikte yola çıkan öğrenciler, Diyarbakır Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yoğunluk oluşturdu. Firma yetkilileri, batı illerine daha çok sefer yaptıklarını belirtti.
Üniversitelerde eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Diyarbakır Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde perşembe gününden itibaren yoğunluk başladı. Firmalar üniversite öğrencilerinin yoğunluk oluşturmasından dolayı ek sefer koyduklarını ifade etti. Yoğunluklarının perşembe gününden itibaren başladığını belirten Yahya Akar, seferleri en çok Ege Bölgesi’ne gerçekleştirdiklerini söyledi. Akar, “Yoğunluğumuz perşembe günü başladı. Pazartesi gününe kadar devam ediyor. Genellikle Ege Bölgesi İzmir, Manisa, Denizli, Muğla ve Marmaris’e giden öğrencilerimiz var. İstanbul ve Ankara’ya az sayıda var. Seferlerimizin hepsi dolu. Yoğunluktan dolayı 4 adet İzmir seferimiz var, 4 adet İstanbul seferimiz ve 4 adet de Mersin seferlerimiz yolcularımıza hizmet etmekte. Yaklaşık 1 haftadır yoğunuz ve yoğunluğumuz da devam ediyor. Gelişlerde de yoğunluk var ama Diyarbakır’dan batıya gidişler daha yoğun. Özellikle Diyarbakır’a Ankara, İstanbul, İzmir, Adana ve Mersin’den gelen var. Ama gelenden çok gidenler daha fazla” dedi.
Üniversite eğitimi için Siirt’e gittiğini söyleyen İlyas Sezer, “Diyarbakır’dan Siirt’e üniversiteye gidiyorum. Hemşirelik bölümü 3’üncü sınıf öğrencisiyim. Otogardaki birçok öğrenci okudukları üniversitelere doğru hareket etmeyi bekliyorlar. Sezonu açtık” diye konuştu.
Diyarbakır’dan Nevşehir’e giden Mehmet Sıddık Kutlu ise, bilet bulmakta zorluk çektiğini ifade etti. Kutlu, '2’inci sınıf öğrencisiyim. Diş hekimliğini okuyorum. Okullar açıldı, ulaşımda ciddi anlamda sıkıntı yaşıyoruz. Ben 2-3 gündür bilet arıyorum. Her gün alarm kura kura en son bir boş yer buldum öyle bilet aldım, şimdi de gidiyorum” şeklinde konuştu.

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Benzin ve motorine zam

Aliyev, Türkiye'ye gelecek

Mardin’de soğan hasadı başladı: Çiftçi emeğinin karşılığını alamamaktan şikayetçi

Bingöl'de dağ keçisi çobanlara eşlik etti

Rusya: Ukrayna’da iki yerleşim birimini ele geçirdik

Adana'da park halindeki 2 araç yandı

Gazze'de işgalin bugünkü saldırılarında 47 kişi şehit oldu

Gaziantep'te av yasağına uymayan bir şahıs yakalandı

Şanlıurfa'da Barutçu Hanı’nda restorasyon çalışmaları başladı

Karlıova’da çatı katında yangın paniği

Diyarbakır'da trafik kazası: 2 yaralı

Guterres, Gazze’de yardım bekleyenlerin katledilmesiyle ilgili soruşturma istedi

Mehdi el-Meşhat: İran kolay hedef değil

Şanlıurfa’da isyanın yaşandığı cezaevi yıkılıyor

Yerinde dönüşüm ve hibe-kredileri için son gün 30 Haziran

Bingöl'de 15.300 kök kenevir ele geçirildi

Son 24 saatte 144 şehit: Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 637'yi aştı

Yükleniyor