• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,46% -0,07
  • EURO

    43,64% -0,22
  • GRAM ALTIN

    4000,36% -1,71
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,00

Diyarbakır, Time Dergisinde dünyada gezilebilecek ilk 100 yer arasına girdi

GÜNDEM 26.07.2024 14:41:20 0
Diyarbakır, Time Dergisinde dünyada gezilebilecek ilk 100 yer arasına girdi

Diyarbakır, Time Dergisinde dünyada gezilebilecek ilk 100 yer arasına girdi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın (DTSO) girişimleriyle başlatılan Mezopotamya Ekspresi, Amerika’nın dünyaca ünlü Time Dergisi’nde “Dünyada Gezilecek ve Görülecek En Güzel 100 Nokta” arasında seçildi.
Time Dergisi’nin dünyanın gezilebilecek en güzel yerleri özel sayısında 100 destinasyon listelendi. Listede bu yıl nisan ayında başlatılan Mezopotamya Ekspresi’ne de yer verildi. DTSO ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Devlet Demir Yolları tarafından başlatılan turistik Mezopotamya Ekspresi nisan ve haziran ayları arasında toplam 8 sefer yaptı.
Daha çok misafirlerin, YouTuberların ve influencerların davet edildiği bu seferlerde DTSO ve Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla gelen misafirler Diyarbakır’da ağırlandı. Kentin tarihi kültürel güzellikleri gezdirilmesi yanı sıra Diyarbakır’ın gastronomisi de tanıtıldı.
Konuya ilişkin açıklamada bulunan DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Times Dergisi’nin ‘Dünyada Gezilebilecek 100 Yer’ arasına Diyarbakır’ı koymasının kentin turizmine olumlu katkı sağlanacağını söyledi.
Kaya, “Tabi biz Mezopotamya’nın keşfedilmemiş, çok önemli bir turizm destinasyonu olduğunu sürekli ifade ediyorduk. Tabi turizmde de artık farklı farklı destinasyon arayışları var. Doğrusu oda olarak yaklaşık 7 yıldır biz bu işe emek veriyoruz ve Mezopotamya Ekspresi seferinin başlamasını istiyoruz. Mezopotamya 33 tane medeniyete ev sahipliği yapmış ve 12 bin 500 yıllık bir tarihten bahsediyoruz. Dünyanın ilk yerleşim yeri bu bölge. Dünyaya gıda ve tarım ilk bu bölgeden yayılmış. Bu turizm destinasyonunu dünyaya tanıtmamız lazım. Şimdi dönüp baktığımızda, bölgemizde iç turizm konusunda bile yeterli bir turist çekemiyoruz. Hele dış turizmde oldukça zayıf noktadayız. Bunun tabii birçok nedeni olmakla birlikte tanıtım ve algı yönetmek bunların başında geliyor. Şimdi Times dergisi gibi bir derginin ‘Dünyada Gezilebilecek 100 Yer’ arasına Diyarbakır’ı koyması bir kere bu algıların, olumsuz algıların tamamen yıkılmasına neden olacak” dedi.
Nisan ve haziran aylarında Mezopotamya Ekspresi’nin toplam 8 sefer yaptığını açıklayan Kaya, “İnsanlar artık Mezopotamya’yı tam da böyle bir turizm destinasyonunda, bölgenin üst bölgesi ve alt bölgesini gezecekleri böyle bir tren seyahatinin ilk 100’de gösterilmesi Diyarbakır için, bölge için çok çok önemli bir turizm geliri sağlayacak. İnsanlar artık rahatlıkla gelip bu bölgede hem turu kullanacaklar, yani tren seyahati yapacaklar, hem de burada konaklayacaklar. Doğrusu 2023 yılında nisan ve haziran ayında 8 sefer yapıldı. Tabi biz bu 8 seferi Devlet Demiryollarımızla birlikte, Büyükşehir Belediyesi’nin de katkısıyla yazarları, köşe yazarları, influencerları davet ettik. O insanlar gelip katıldılar ve gördükleri o turu, o görseli, o doğayı Mezopotamya’yı tabi ki paylaştılar, biz de bunu yapacaklarını biliyorduk. Tabi bununla birlikte içeride de önemli bir hava oluşturduğunun farkındaydık, bize geri dönüşler çok fazla oldu” diye konuştu.
Son olarak Kaya, şunları kaydetti:
“Time dergisinin Diyarbakır’ı gezilebilecek yerlerden ilk 100’e alması bunun en uç noktası oldu ki bu çok çok önemliydi. Yerelde, Valilik, Büyükşehir Belediyesi, odamız, sivil toplum kuruluşları ve esnafımızla, 2025’te buna hazırlık yapmalıyız. Bu duyurudan sonra biz inanıyoruz ki Mezopotamya Ekspresi artık yurt dışından da bölgeye oldukça fazla miktarda turist getirecektir. O da hem bölgenin daha da çok tanınmasına sebep olacak hem de bölgenin turizmine çok önemli bir katkı sağlayacak.”

BESO Başkanı Çiftçi: Kır düğün salonu sahiplerinin mağduriyeti giderilsin

Mahmud Abbas yönetiminin orman yangınlarına karşı işgale yardım teklifi tepki çekti: "Gazze’de halk işgalci ateşiyle yanarken..."

Şanlıurfa’da polis aracının karıştığı kazada 2 kişi yaralandı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Meclis'te boykot ürünleri satılıyorsa derhal kaldırılmalı

İşgal rejimi, orman yangınlarını kontrol altına alamıyor

Optisyenler Gözlükçüler Odası Başkanı Erdoğan: Yetkisiz ve denetimsiz ortamlardan gözlük almayın

Pakistan, istihbarat şefini ulusal güvenlik danışmanı olarak atadı

Çiftçiler: Toprak bereketli ama üretim maliyetleri çok yüksek

Çocuklarda primer immün yetersizlik nedir?

İşgal çetesinin Gazze’deki saldırılarında 8 Filistinli şehid oldu

Hafızlık Yarışmasında bölgenin en iyileri belli oldu

Çukobirlik Batman Şube Başkanı Kağba: Pamuk üreticiliğini artırmak zorundayız

İşgalciler Mescid-i Aksa avlularını kirletiyor

HÜDA PAR Bingöl il teşkilatından STK’lara ziyaret

Güney Kore'nin geçici cumhurbaşkanı istifa etti

Mısır ithalatında 1 milyon tonluk tarife kontenjanı açıldı​

Batman’ın geleceği için Ankara’da tarihi buluşma

Bakan Tekin: Erken tatil gündemimizde yok, zorunlu eğitim süresi değişmiyor​

Molla Altun: İşveren de işçi de birbirinin hakkına sahip çıkmalı

Onlarca suçtan araması bulunan şahıs yakalandı

Şanlıurfa merkezli sağlık raporu soruşturmasında 11 kişi tutuklandı

İran Uzay Ajansı Başkanı Salariye: 20 İran uydusu yapım aşamasında

1 Mayıs’ta altın fiyatlarında sert düşüş

Kentsel dönüşüm desteğinde artış! Yeni tutarlar Resmi Gazete'de

Dünya genelinde askeri harcamalar 40 yılın zirvesinde

Meteoroloji'den 28 il için 'sarı' kodlu uyarı

İstanbul'da bazı metro ve metrobüs durakları kapatıldı

Van'da yolcu otobüsü devrildi: 28 yaralı

Kuvvetli yağış, fırtına ve toz taşınımına dikkat!

Muğla'da 4,1 büyüklüğünde deprem

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ