• BIST 100

    15446,37%1,25
  • DOLAR

    43,27% 0,22
  • EURO

    50,19% -0,10
  • GRAM ALTIN

    6374,59% -0,30
  • Ç. ALTIN

    10426,81% 0,75

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu göreve başladı

12 Temmuz 2024, Cuma 16:30
13 Temmuz 2024, Cumartesi 08:54
Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu göreve başladı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu göreve başladı

Son Valiler Kararnamesi ile Vali-Mülkiye Başmüfettişliğinden Diyarbakır Valiliği’ne atanan Murat Zorluğlu, Yenişehir Valilik Makamı önünde gerçekleştirilen karşılama töreni sonrasında yeni görevine başladı. 
Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, bugün valilik binasına gelerek, resmen göreve başladı. Tören mangasını selamlayan Vali Zorluoğlu, törene katılanların tebriklerini kabul etti. 
Valilik Şeref Defterini imzalayan Vali Zorluoğlu, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 
Vali Zorluoğlu burada yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımızın takdir ve tensipleriyle atanmış olduğum Diyarbakır Valiliği görevine bugün itibariyle başlamış bulunuyorum. Binlerce yıllık tarihiyle 33 ayrı medeniyete ve sayısız kültüre ev sahipliği yapmış ülkemizin en önemli merkezlerinden birisi olan kadim şehir Diyarbakır’a vali olarak atanmış olmaktan büyük bir onur ve mutluluk duymaktayım. Bu vesileyle beni bu şerefli göreve layık gören Sayın İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya ve kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a buradan Diyarbakır’dan şükranlarımı arz ediyorum. Yeni görevimizin ilimiz, ülkemiz ve şahsım için hayırlara vesile olmasını yüce Mevla’dan niyaz ediyorum” dedi. 
“Makamında, masasında oturan bir vali değil, daha çok sahada ve vatandaşların arasında olmaya gayret eden bir vali profili çizmeye gayret edeceğiz” diye konuşmasına devam eden Vali Zorluğlu, “Özellikle devletimizin desteğine ve şefkatine daha fazla ihtiyaç duyan şehit ve gazi ailelerimiz, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız, kimsesiz, yetim çocuklarımız, biçare kadınlarımız, engelli hemşerilerimiz ve yaşlı insanlarımızla bizleri daha çok bir arada göreceksiniz” ifadelerinde bulundu. 
Halkın hayatını kolaylaştıracak yeni projelerin hazırlanıp uygulamaya geçilmesi için yoğun bir çaba içerisinde olacaklarını söyleyen Zorluoğlu, “30 yılı aşan idarecilik ve devlet tecrübemizin her bir zerresini, inşallah şehrimizin menfaatleri dolusunda kullanacak ve bu kapsamda öncelikle halen devam eden projeleri süratle tamamlamak için mesai harcayacağız. Silvan Baraj Projesi, dünyaca ünlü Diyarbakır surlarının restorasyonunun tamamlanması, 327 adet Diyarbakır Konağı’nın restorasyonu, kentsel dönüşüm uygulamaları, Kuzey Çevre Yolu, Şehir Hastanesi, OSB’lerin altyapıları ve ulaşım altyapısının genel anlamda güçlendirilmesi gibi projeler, bu manada yakından takip edeceğimiz projeler olacak. Aynı zamanda eğitimden sağlığa, başta terörle mücadele ve uyuşturucuyla mücadele olmak üzere, güvenlik ve asayişin sağlanmasından, sosyal yardım ve desteğe, kentsel dönüşümden yeni istihdam alanları oluşturmaya, tarım ve sanayi hizmetlerinden ekonomik büyümeye, gençlik hizmetleri ve spordan turizme, sosyal kültürel faaliyetlere, çevrenin korunması ve sürdürülebilir kalkınmaya ve ulaşım altyapılarına kadar, halkımızın hayatını kolaylaştıracak yeni projelerin hazırlanıp uygulamaya geçilmesi için de yoğun bir çaba içerisinde olacağız” ifadelerine yer verdi. 
Son olarak Vali Zorluoğlu, Diyarbakır ve Mardin’de meydana gelen yangında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığında bulunarak, şunları kaydetti: 
“Bölgesinin lideri olan ilimizi daha yaşanabilir, marka bir şehir yapma yolunda, milletvekillerimiz başta olmak üzere, kamu kurumlarımız, belediyelerimiz, üniversitemiz, meslek odalarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, kanaat önderlerimiz ve basın ve medya kuruluşlarımızla sürekli beraber çalışacak ve Diyarbakır’ı inşallah Türkiye yüzyılının parlayan yıldızı haline getireceğiz. Sözlerimi tamamlamadan, geçtiğimiz ay meydana gelen yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ben de Allah’tan rahmet diliyorum, yine aynı hadisede yaralanan vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Diyarbakırlı vatandaşlarıma selam, saygı ve muhabbetlerimi iletiyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.” 
Karşılama törenine Vali Yardımcıları, ilçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, kurum müdürleri ve personelleri katıldı. 
Açıklama sonrası Vali Zorluoğlu, makamında il protokolü ile bir toplantı gerçekleştirdi. 
 

Meteoroloji'den kar ve fırtına uyarısı

Trump'tan "Gazze Barış Konseyi" hamlesi: Üyelik parayla, karar tek merkezden

İşgalcilerin hedefi İbrahim Camii'ni tamamen ele geçirmek

SDG/PKK ateşkesi kabul etti: "Ağır kayıplar verdik"

İşgalciler Kudüs'te toprak gaspını genişletiyor

İspanya'da hızlı tren kazası: En az 21 ölü, 100 yaralı

İşgal zindanlarında 40 Filistinli gazeteci tutuluyor

Güney Afrika ülkelerinde şiddetli yağışlar: 200'den fazla ölü

Avusturya'da çığ olayları: 8 ölü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şara ile görüştü

Batman'da iş makinesi yangını

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Suriye'deki anlaşma hükümlerinin hayata geçirilmesi sürecini takip edeceğiz

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Hamanei'ye saldırı "topyekün savaşa" eşdeğerdir

Türkiye'den Suriye ve YPG arasındaki anlaşmaya ilişkin açıklama

Libya, petrol nedeniyle parasının değerini yaklaşık yüzde 15 düşürdü

Siirt’te karla kaplı yollarda zamanla yarış: mahsur kalan aile ve yeni doğan bebek kurtarıldı

İstanbul'da yasak avlanan tekneye ceza

Yazar Yaman: Kadınla ilgili tek temiz düşünce var; İslam’dır

Batman'da acil hasta için kapanan yol açıldı

Şırnak'ta tünel içinde kaza: 1 ölü 8 yaralı

Suriye yönetimi ile YPG/SDG anlaşmaya vardı: SDG Fırat'ın doğusuna çekilecek, enerji kaynakları devletin kontrolüne geçti

Mikrofona Değil, Basın Özgürlüğüne Saldırı

AJet, 38 seferini iptal etti

Şili'de orman yangınları: 15 ölü

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuşlar azaltılacak

Avrupa ülkelerinden "Grönland" için ortak bildiri

Meteorolojiden kuvvetli kar uyarısı

Rus ordusu, Ukrayna'daki enerji ve altyapı tesislerini vurdu

İran: ABD birliklerinin çekilmesi Irak'ın bağımsızlığının güçlendiğinin işaretidir

Güney Kore Hyunmoo-5 balistik füzesini konuşlandırdığını duyurdu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Meteoroloji'den kar ve fırtına uyarısı

Trump'tan "Gazze Barış Konseyi" hamlesi: Üyelik parayla, karar tek merkezden

İşgalcilerin hedefi İbrahim Camii'ni tamamen ele geçirmek

SDG/PKK ateşkesi kabul etti: "Ağır kayıplar verdik"

İşgalciler Kudüs'te toprak gaspını genişletiyor

İspanya'da hızlı tren kazası: En az 21 ölü, 100 yaralı

İşgal zindanlarında 40 Filistinli gazeteci tutuluyor