• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Diyarbakır’da 228 işletmeye 539 bin dolarlık deprem desteği

EKONOMİ 23.11.2023 16:45:03 0
Diyarbakır’da 228 işletmeye 539 bin dolarlık deprem desteği

Diyarbakır’da 228 işletmeye 539 bin dolarlık deprem desteği

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) İsveç’in sağladığı finansmanla depremin etkilediği Diyarbakır’da 228 işletmeye 539 bin dolarlık hibe desteği verilecek.
6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır’da 228 küçük işletmeye toplam 539 bin dolar hibe verilecek protokol imza törenine; DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Meclis Başkanı Nevin İl, UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Luise Vinton, UNDP Türkiye Daimi Temsilci Yardımcısı Miodrag Diragisic ve hibe desteği alan işletme sahipleri katıldı.
Protokol imza töreninde konuşan DTSO Başkanı Kaya, 6 Şubat’ta Diyarbakır’ında içerisinde yer aldığı 11 kentte büyük bir deprem meydana geldiğini hatırlatarak, binlerce vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlattı.
Depremde ayrıca iş yerlerinde de önemli hasarlar meydana geldiğini belirten Kaya, “Kentimiz bu anlamda çok fazla etkilendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığın yaptığı çalışmalarda Diyarbakır’da yaklaşık 26 bin iş yeri ağır hasar gördü. Bugün burada UNDP’ye kentimizdeki küçük işletmelere destek vermek için ilk adımı attıkları için teşekkür ediyoruz. UNDP ile birlikte Gastro İnovasyon Merkezi ve Sanayi Mektebin’de istihdama yönelik önemli projeler yaptık. UNDP’nin Hibe Desteği programına ilimizde bin 71 üyemiz başvuruda bulundu. Depremden etkilenen 228 üyemize çeşitli meblağlarda destekler verilecek” dedi.
Verilen hibe desteğinin yeterli olmadığını aktaran Kaya, “Bunun çeşitli fonlar aracılığıyla hükümetin Diyarbakır’a, özellikle depremden etkilenenlerin küçük işletmelerin yeniden ayağa kalkıp rekabete girecek şekilde desteklenmesinin zorunlu olduğunu da ifade ediyorum. Kentimizde özellikle küçük işletmelere yönelik yeniden böyle bir desteğin artırılarak hatta biraz sektörel ayrım ve sektöre göre, ayakta kalmaya çalışma gibi bir hibe desteğinin özellikle olması oldukça önemli. İşletmelerimizin bir şekilde ayağa kalkmasına katkı sağlayacaktır. Diyarbakır’ımız gerek istihdam sayısı gerek verdiği vergi oranıyla Türkiye’de kendi kendine yeten ender kentlerinden biridir. Bu da işletmelerimiz sayesinde oluyor. UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Luise Vinton’a ve tüm ekip arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Daha sonra konuşan UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Luise Vinton, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı olarak işin daha çok toparlanma noktasına odaklandıklarını dile getirerek, 'Biliyoruz tabi ki kamu kurumlarımız özellikle yeni evlerin inşası noktasında bazı planlamalar yapıyorlar ama biz bir kuruluş olarak uluslararası bir kuruluş olarak bir kalkınma kuruluşu olarak şuna inanıyoruz. Ne kadar ev yaparsak yapalım, insanlara işlenemezsek iş yerlerinin yeniden düzenleyemezsek istihdam sağlayamazsak, maalesef ekonominin yeniden yerine gelmesi, sosyal hayatın yeniden başlaması mümkün olmayacaktır. O yüzden aslında insanların çalışabileceği, iş bulabileceği işletmelerin desteklenmesi, ayakta kalması bizim için öncelikle alanlardan biri. Gerçekten küçük işletmeleri tercih ettik çünkü küçük işletmeleri ekonominin kalbi ve can damarı olarak görüyoruz. Küçük işletmelerin desteklenmesi için öncelik verdik. Bu kapsamda Diyarbakır’da 228 küçük işletmeye toplam 539 bin dolar hibe vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Çin Devlet Başkanı Şi, Rusya'yı ziyaret edecek

Zafer Partisi İstanbul Gençlik Kolları hakkında soruşturma

Adana'da cayrokopter sert iniş yaptı: 2 jandarma yaralandı

Gazze Sağlık Bakanlığı: Hastanelerde sadece 3 günlük yakıt kaldı

Avrupa Yetim Eli 2025 kurban organizasyonu için start verdi

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 52 bin 535'e yükseldi

HAMAS: Ben Gurion operasyonu Yemen'in asil kararlılığını ortaya koymaktadır

Ebu Ubeyde'den Yemen direnişine: Allah atışınızı isabetli kılsın; siz bizdensiniz, biz de sizden

İşgalciler Gazze'de çadırları bombaladı: 10 şehit

Yumurta fiyatları düştü talepler arttı

Ensarullah'tan dünyaya uyarı: Ben Gurion'a uçuşlarınızı durdurun, burası artık güvenli değil!

Kurumlar Vergisi Beyannamesi için son gün 5 Mayıs

Gazze'de "Yürütme Gücü" yeniden oluşturuluyor

Batman'da borç nedeniyle camilerin elektriğinin kesilmesine vatandaşlardan tepki

Bakan Tunç: Bilirkişilik eğitimleri 15 Mayıs'ta yeniden başlıyor

Nükleer Enerji Tedarikçi Bilgi Sistemi kullanıma açıldı

Afganistan'ın kuzeyinde sel can kaybı ve maddi hasara yol açtı

Rumenler tekrarlanan cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başında

Nisan ayında EİB’den 1 milyar 468 milyon dolarlık ihracat

Kassam Tugayları, işgal saldırısında yaralanan siyonist esirin görüntülerini yayımladı

Ankara'da "Büyük Gazze Konferansı" gerçekleştirildi

Ensarullah Hareketi, işgal altındaki Ben Gurion Havalimanı'nı vurdu

İşgal çetesi 12 savaş uçağıyla Suriye’ye hava saldırısını gerçekleştirdi

İhmalkarlığın Bedeli Ağır Oldu: Belediye Kazısında Tonlarca Su Boşa Aktı

Yılın ilk 4 ayında havadan yapılan denetimlerde 37 binden fazla araca işlem yapıldı

Tapu masraflarına büyük zam! Yabancıya rekor artış

Tırın gizli bölmesine saklanan 351 bin euro  ele geçirildi

Nisan ayı enflasyon verileri yarın açıklanacak

Ankara'da kumar operasyonu: 15 gözaltı

Ticari taksi ile otomobil çarpıştı: 7 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ