• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,57% 0,33
  • EURO

    43,89% 0,80
  • GRAM ALTIN

    4035,43% 0,80
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Diyarbakır’da depremzedeler için 18 atölyenin yapımına başlandı

EKONOMİ 5.09.2023 15:35:07 0
Diyarbakır’da depremzedeler için 18 atölyenin yapımına başlandı

Diyarbakır’da depremzedeler için 18 atölyenin yapımına başlandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır’da iş yeri sahipleri için hazırlanan proje çerçevesinde 18 atalyönin yapımına başlandı.
6 Şubat tarihinde Pazarcık ve Elbistan merkezli yıkıcı depremlerin sanayi ve işgücü üzerindeki etkisini azaltmaya yönelik Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğünce geliştirilen “Bölgesel Kalkınma Odaklı Acil Eylem Programı” çerçevesinde Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğünün hazırladığı 'Diyarbakır OSB İşlik Projesi' için ilk kazma vuruldu. Diyarbakır OSB’de bin 50 kişinin istihdam edileceği 22 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilecek olan 18 atölyeden 10’u biner, 8’i 500’er metrekarelik olacak.

'Toplamda 85 milyon 300 bin liralık bir projedir'
Atölyelerin yapılacağı alanda incelemelerde bulunan Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Vali Su, proje için toplamda 85 milyon 300 bin lira ayrıldığını belirterek, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın Bölgesel Kalkınma Acil Eylem Programı dahilinde yaptığı çalışmaya biz de Organize Sanayi Bölgesi (OSB) olarak bir proje sunmuştuk. Projemizde yaklaşık 22 bin metrekarelik alanda depremde zarar görmüş iş adamlarımıza ve özellikle tekstil sektöründe zarar görmüş iş yerleriyle ilgili birinci planda onlara verilmek üzere atölyeler yapmak üzere bir proje yaptık. Bunu bakanlığımız ve kalkınma ajansına gönderdik. Yaptığımız proje kabul edildi. Toplamda 85 milyon 300 bin liralık bir projedir. Bunun 54 milyon lirası kalkınma ajansımız tarafından karşılanıyor. Geri kalan kısmını da OSB olarak biz karşılıyoruz” dedi.
OSB yönetimine projeye katkıları için teşekkür eden Vali Su, “İnşallah 22 bin metrekare alan üzerinde 18 adet atölye yapıyoruz. 18 adet işliğin 10 tanesi bin metrekarelik, 8 tanesi de 500’er metrekarelik olacak. Ama bunlar modüler olduğu için büyütme imkanımız da olabilecek. Özellikle başta ifade ettiğim gibi depremde zarar görmüş iş yeri sahiplerine birinci etapta tekstilde iş gören firmalarımız olmak üzere, diğer küçük işletmelerimize yaptığımız işliklerden yer vererek onları yeniden istihdam yapmaya yönlendirmiş olacağız. Bu alanda yapacağımız 18 işlikte bin 50 depremzede kardeşimiz öncelikli olmak üzere istihdamını da sağlamış olacağız. Bu çerçevede bu güzel projeyi hazırlayan OSB yönetimindeki arkadaşlarımıza, kalkınma ajansındaki kardeşlerimize, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Bu güzel projenin ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Almanya'da bir araç kalabalığın arasına daldı: 3 yaralı

Hindistan'da şiddetli yağış ve toz fırtınası: 4 ölü

Kamyon ile hafif ticari araç çarpıştı, 2 yaralı.

Venezuela'dan Kolombiya'ya tepki

Tayland’da şarbon kaynaklı ilk ölüm

ABD’de trafik kazası: 7 ölü

Singapur erken genel seçim için yarın sandık başına gidecek

Nijerya'da kolera salgınında 34 can kaybı

Gündüz kuşağı yayınlarına son verilmesi çağrısı yapıldı

Bakan Memişoğlu: 2 bin 239 hekim ataması yapılacak

HÜDA PAR İl Başkanı Gülsever’den Sanayi Sitesinde işyeri yanan esnafa ziyaret

Şırnak'ta Kur'an-ı Kerim ziyafeti programı düzenlendi

Bolivya uçağı havada kayboldu

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir'den gündem değerlendirmesi

Adana'da 10 kilogram metamfetamin ele geçirildi: 6 tutuklama

Kırmızı bültenle aranan 4 suçlu bulundukları ülkelerden Türkiye'ye getirildi

BM: Gazze'de gıda stokları çoğunlukla tükendi, suya erişim imkansız hale geliyor

Şantiye alanında işçilerin kaldığı konteynerde yangın

Tünelde kaza yapan tır ikiye bölündü: 1 yaralı

HÜDA PAR Medya Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Van'da medya temsilcilerini ziyaret etti

Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu gemisine saldırıyı kınadı

Yapıcıoğlu, Mersin’de STK temsilcileri ve hal esnafıyla buluştu

Ensarullah, milyonluk mitingde Hayfa'yı balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu

Malatya'da otomobil bahçeye yuvarlandı: 2 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın KKTC’yi ziyaret edecek

Özyaramış: Gazze’deki soykırım uluslararası hukukun açık bir ihlalidir

Hür Gençlik Gazze için basın açıklaması yaptı

Tsunaminin önümüzdeki iki saat içinde Şili'nin Antarktika üslerine ulaşması bekleniyor

Malatya'da sağanak yağış nedeniyle caddeler su birikintileri ile doldu

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı için tercihler başladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ