• BIST 100

    10924,53%-1,34
  • DOLAR

    42,20% 0,24
  • EURO

    48,86% 0,30
  • GRAM ALTIN

    5429,94% 0,77
  • Ç. ALTIN

    9007,06% 0,59

Diyarbakır’da düğün salonunda dehşet saçan sanığa 15 yıldan 26 yıla kadar hapis talebi

21 Şubat 2024, Çarşamba 14:30
21 Şubat 2024, Çarşamba 14:30
Diyarbakır’da düğün salonunda dehşet saçan sanığa 15 yıldan 26 yıla kadar hapis talebi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakır’da düğün salonunda dehşet saçan sanığa 15 yıldan 26 yıla kadar hapis talebi

Diyarbakır’da bir düğün salonunda damat ile bir çocuğu yaraladığı gerekçesiyle tutuklanan sanık hakkında üç ayrı suçtan 15 yıldan 26 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklu sanık S.A. hakkında hazırlanan iddianame, 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.
Olay, 5 Eylül 2023 tarihinde merkez Kayapınar ilçesindeki bir düğün salonunda meydana gelmişti. Kına gecesi merasiminde gelin F.A. ile damat A.E. düğün salonuna girdiği esnada sanık S.A. tabancayla ateş etmeye başladı. Olayda damat A.E. ile kına gecesi merasimindeki akrabalarından E.K. yaralanmıştı. Ağır yaralanan damat yakınları tarafından özel bir hastaneye, çocuk ise sağlık ekiplerince Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmıştı. Polis ekiplerince yakalanan S.A. gözaltına alınmış, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı.
Öte yandan, saldırıda yaralanan damat A.E. (20), tedavisinin ardından F.A. ile 1 Ekim 2023’te Batman’da düzenlenen törenle evlenmişti.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklu sanık S.A. hakkında hazırlanan iddianame, 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilirken, iddianamede, sanığın yaklaşık 3 yıl önce evlenmek amacıyla F.A.’yı ailesinden istediği ancak ailenin rıza göstermemesi nedeniyle evliliğin gerçekleşmediği kaydedildi. Sanığın olay tarihinden 1 ay önce F.A.’nın müşteki A.E. ile evleneceğini öğrenmesi üzerine bu evliliğe engel olmak amacıyla plan yaptığı belirtilen iddianamede, olay tarihinde yaşadığı köyden kent merkezine tek başına gelerek düğün salonunda beklediği anlatıldı.
İddianamenin devamında sanığın, müşteki A.E. ve F.A.’nın düğün salonuna geldikleri esnada belinden çıkardığı tabancayla damada karşı öldürmek amacıyla yakın mesafeden 5 el ateş ettiği vurgulandı. İddianamede, müştekinin hayati tehlike geçirecek ve kemik kırığının hayat fonksiyonlarını ağır derecede etkileyecek şekilde yaralanmasına sebebiyet verdiği ifade edildi. Sanık S.A.’nın, müşteki A.E.’yi öldürmek amacıyla ateş ettiği esnada kurşunlardan birinin mağdur E.K.’ye isabet ettiği ifade edilen iddianamede, yaralı çocuğun basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek ve kemik kırığının hayat fonksiyonlarını ağır derecede etkileyecek şekilde yaralandığı aktarıldı.
İddianamenin değerlendirme ve sonuç kısmında, 'Her ne kadar şüpheli ifadesinde amacının müştekiyi öldürmek olmadığını ve düğünü bozmak olduğunu belirtse de kullanılan tabancanın öldürmeye elverişli ateşli silah olması, yakın mesafeden 5 el ateş etmesiyle, müşteki A.E.’nin hayati tehlike geçirmesine neden olmuştur. Müştekinin, F.A. ile evlenecek olması nedeniyle şüphelinin kendisine husumet duyması dikkate alındığında, sanığın öldürme amacıyla hareket ettiği değerlendirilmiştir. Şüpheli olaydan bir ay önce F.A.’nın müşteki ile evleneceğini öğrenmesi üzerine evliliği istemediği için engel olmak amacıyla planlı şekilde ve tasarlayarak hareket ettiği için eyleminin ’tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs’ suçunu oluşturduğu anlaşılmıştır. Sanığın düğün salonunda ve kalabalık bir ortamda ateş ettiği, kurşunların bir kısmının başkasına isabet edebileceğini öngörmesine rağmen ’olursa olsun’ düşüncesiyle hareket ederek, müşteki E.K.’ye yönelik ise ’olası kastla kasten yaralama’ suçunu işlemiştir. Olayda kullandığı tabancanın da yasak niteliğe haiz olduğu tespit edilmiştir' denildi.
İddianamede, tutuklu sanık S.A. hakkında 'tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs', 'olası kastla kasten yaralama' ve 'ruhsatsız ateşli silahla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma' suçlarından 15 yıldan 26 yıla kadar hapis cezası istendiği öğrenildi.

Siyonist rejim 44 gazeteciyi Gazze'deki çadırlarında katletti

Yahudi çeteler Batı Şeria'da onlarca zeytin ağacını yaktı

Hakkari'deki Nehil Sazlığı alevlere teslim oldu

Yüzyılın Konut Projesi için başvurular başlıyor

Çanakkale açıklarında arızalanan bottaki 15 düzensiz göçmen kurtarıldı

Balıkesir'de 4,5 büyüklüğünde deprem

8 ilde siber dolandırıcılık operasyonu: 8 tutuklama

Filipinler'de Süper Tayfun Fung-Wong etkili oluyor: 2 ölü

Şüpheli drone'lar nedeniyle İngiltere'den Belçika'ya savunma desteği

Van’da 19 kilogram skunk ele geçirildi

"Gazze’de sustular, şimdi Faşir’de seyrediyorlar"

Malezya'da göçmenleri taşıyan tekne battı: 7 kişi öldü, 13 kişi kurtarıldı

Batman'da silahlı çatışma: 2 ölü, 4 yaralı

Ankara’da feci kaza: 4 ölü, 3 yaralı

İzmir açıklarında 19 düzensiz göçmen yakalandı

Yeni Zelanda'da UNESCO listesinde yer alan parkta yangın: 1800 hektarlık alan kül oldu

Mardin’de kavga esnasında aracın çarptığı kişi hayatını kaybetti

İstanbul’da trafikte makas atan iki sürücüye ceza kesildi

Mardin’de iki grup arasında çıkan kavgada 4 kişi yaralandı

Tenerife Adası'nda dev dalgalar 3 kişinin ölümüne, 15 kişinin yaralanmasına yol açtı

Gazze'de binlerce çocuk ampute edildi

Rize'de 84 kişi yedikleri yemekten zehirlendi

İtalya'da şiddetli yağışlar sele yol açtı

ABD, Avrupa'ya bombardıman uçakları gönderdi

“Isıtıcıları açmak için 2 bin lira istediler” iddiası sonrası Bakanlıktan açıklama

Siyonist işgalciler Gazze'yi aç bırakma politikasını sürdürüyor

Fabrika yangınında hayatını kaybeden 6 kişinin cenazeleri defnedildi

Gazze'de kış aylarının başlamasıyla insani felaket daha da derinleşiyor

Kocaeli’deki fabrika yangını soruşturmasında gözaltı sayısı 11’e yükseldi

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro: Gazze'de yaşananlar, dünya için barbarca bir güç deneyidir

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siyonist rejim 44 gazeteciyi Gazze'deki çadırlarında katletti

Yahudi çeteler Batı Şeria'da onlarca zeytin ağacını yaktı

Hakkari'deki Nehil Sazlığı alevlere teslim oldu

Yüzyılın Konut Projesi için başvurular başlıyor

Çanakkale açıklarında arızalanan bottaki 15 düzensiz göçmen kurtarıldı

Balıkesir'de 4,5 büyüklüğünde deprem

8 ilde siber dolandırıcılık operasyonu: 8 tutuklama