• BIST 100

    10949,95%-0,04
  • DOLAR

    40,77% 0,03
  • EURO

    47,84% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4417,73% 0,42
  • Ç. ALTIN

    7075,44% 0,00

Diyarbakır’da enerji şirketi ev sahipliğinde işbaşı eğitim toplantısı

06 Ekim 2023, Cuma 02:05
06 Ekim 2023, Cuma 02:05
Diyarbakır’da enerji şirketi ev sahipliğinde işbaşı eğitim toplantısı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakır’da enerji şirketi ev sahipliğinde işbaşı eğitim toplantısı

Diyarbakır’da, Dicle Elektrik’in de yer aldığı 7 elektrik dağıtım şirketinde hayata geçecek olan projenin işbaşı eğitim tanıtım toplantısı düzenlendi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen 'Elektrik Dağıtım Sektöründe Mesleki Eğitim ve Öğretim Sektörel Yetkinlik Geliştirme Merkezinin Kurulması' projesinin işbaşı eğitim açılış toplantısı, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) öncülüğünde ve Dicle Elektrik’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Diyarbakır’da düzenlenen toplantının hemen sonrasında, Elektrik-Elektronik Teknolojileri dalında çalışan öğretmenlere bilgi ve deneyimlerini artırmaları için çeşitli eğitimler sunulacak. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin desteklediği proje çerçevesinde Millî Eğitim Bakanlığı’nca (MEB) Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden seçilen 19 öğretmene, Dicle Elektrik uzmanları tarafından teknik konularda iş başı eğitim sağlanarak sektöre alanında uzman eğitmenler kazandırması hedefleniyor.

Proje geleceğin elektrik mühendislerine kapı aralayacak
Dicle Elektrik Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün, merkezine insanı alan çalışmaların önemini bu günlerde daha iyi anladıklarını belirterek, donanımlı insan kaynağı ile çok daha iyi hizmetler yürütülebileceğine emin olduklarını söyledi.
Bu tür projelerin ise nitelikli insan kaynağı yetişmesine doğrudan katkı sağladığını ifade eden Tüzün, “Biz, 6 bölgede 4 bin 500’ü tekniker olmak üzere 7 bini aşkın çalışma arkadaşımızla kesintisiz ve kaliteli elektrik temini için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hizmet bölgemizde daha nitelikli insan kaynağını nasıl artırabileceğimiz konusunda sürekli insan kaynakları ve akademi birimlerimiz ile çalışmalar yapıyoruz. Bu projenin elektrik ekosistemine çok büyük katkı olacağına inanıyorum. Bu projeyi hayata geçiren sektör çatı örgütümüz olan ELDER’i kutluyorum. Biz bu projeyi birçok ilk için bir başlangıç olarak görüyoruz” dedi.

21 elektrik dağıtım bölgesinde yıllık 35-45 milyar lira yatırım
Toplantıda konuşan ELDER Genel Sekreteri Mustafa Özge Özden, derneğin görev ve sorumluluk alanlarından söz ederek, 81 ilde 21 dağıtım bölgesinde faaliyet gösterdiklerini ve yıllık ortalama 35-40 milyar TL’lik yatırım yaptıklarını belirtti.
Özden, hali hazırda sektörün 67 binin üzerinde çalışma arkadaşlarına sahip olduklarına değinirken, çalışanların nitelikli olması ve sahanın ihtiyaçlarına cevap verebilmesini önemsedikleri için bu eğitim projesini hayata geçirdiklerini kaydetti.
'Elektrik Dağıtım Sektöründe Mesleki Eğitim ve Öğretim Sektörel Yetkinlik Geliştirme Merkezinin Kurulması Projesi”, sektördeki aktörlere hizmet vermek üzere bir eğitim merkezinin kurulması, çevrim içi bir öğrenme yönetim sistemi kurulması, uygulamalı ve online eğitimler verilmesi amacıyla ELDER tarafından hayata geçirildi.
Proje çerçevesinde ülke genelinde Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanında görev yapan toplam 200 öğretmene elektrik dağıtım şebekeleri ve işleyişleri konusunda eğitim verilecek.
Eğitimler, Dicle Elektrik dışında Başkent, GDZ, Çamlıbel, ADM, Trakya ve Sakarya Elektrik Dağıtım şirketlerinde de gerçekleştirilecek.

Sanaa Üniversitesi'nden Gazze'de gazetecilerin katledilmesine tepki

Gazze'de açlık felaketi: 106'sı çocuk 235 şehit

UEFA'dan Gazze'ye destek: Çocukları öldürmeyi durdurun

Trump'tan Rusya'ya "Ukrayna" tehdidi

HAMAS'tan Netanyahu’nun “büyük israil” sözlerine karşı İslam ülkelerine çağrı

Konya'da işçi servisinin çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti

Memur-Sen Şırnak: Gelirde adalet, ücrette denge istiyoruz

İşgal yetkilileri, ülkelerin "iki devletli çözüm" çağrılarına meydan okuyor: "Güvenlik" baskısı şart!

Arap Dünyasından Netanyahu’nun “büyük israil” açıklamalarına tepki

Malatya'da otomobil ile pat pat çarpıştı: 3 yaralı

Macaristan ülke çapında en üst düzey sıcaklık uyarısını yayınladı

HMGS ile İYÖS başvuruları başladı

Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaretlerine tepki

HÜDA PAR Tarsus heyeti, İlçe Milli Eğitim Müdürü’nü ziyaret etti

Bitlis’te dereye giren genç boğularak hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Terörsüz Türkiye" mesajı: 'Başaramazsınız' diyenlere kulak asmayacağız

Diyarbakır'da sulama kanalında kaybolan çocuk ölü bulundu

Bakan Tunç: Özgür Özel hakkında soruşturma başlatıldı

Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Söylemez: Gelirde adalet, ücrette denge istiyoruz

Malatya'daki Kaptaj kaynağında su oranı yüzde 20 azaldı

Şanlıurfa’da sulama kanalında iki gün içinde iki ceset bulundu

Memur-Sen Mardin Temsilciliği: Kamu işvereninin sunduğu teklif, kamu görevlilerinde hayal kırıklığı oluşturmuştur

Memur-Sen’den Siirt'te protesto: “Gelirde adalet, ücrette denge istiyoruz”

Uzmanından uyarı: Güvensiz “Beyazlatıcı” kremler vücutta ciddi hasar oluşturabilir

Şanlıurfa’da elektrik direğinde akıma kapılan kişi ağır yaralandı.

Konya Umut Kervan'ından muhtaç ailelere yardım

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan "alt komisyon" önerisi

Netanyahu, "büyük israil" projesinin izinde!

Memur-Sen Bitlis Temsilciliği'nden basın açıklaması

Çocuklarda demir eksikliğine karşı etkili önlemler!

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Sanaa Üniversitesi'nden Gazze'de gazetecilerin katledilmesine tepki

Gazze'de açlık felaketi: 106'sı çocuk 235 şehit

UEFA'dan Gazze'ye destek: Çocukları öldürmeyi durdurun

Trump'tan Rusya'ya "Ukrayna" tehdidi

HAMAS'tan Netanyahu’nun “büyük israil” sözlerine karşı İslam ülkelerine çağrı

Konya'da işçi servisinin çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti

Memur-Sen Şırnak: Gelirde adalet, ücrette denge istiyoruz