• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,57% 0,33
  • EURO

    43,89% 0,80
  • GRAM ALTIN

    4035,43% 0,80
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Diyarbakır’da ‘Geçmişten Geleceğe Mezopotamya Sofrası’ kurulacak

GÜNDEM 31.10.2023 16:10:03 0
Diyarbakır’da ‘Geçmişten Geleceğe Mezopotamya Sofrası’ kurulacak

Diyarbakır’da ‘Geçmişten Geleceğe Mezopotamya Sofrası’ kurulacak

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ev sahipliğinde 9-11 Kasım tarihleri arasında “Mezopotamya Gastronomi Zirvesi” düzenlenecek.
Diyarbakır’da 9-11 Kasım 2023 tarihleri arasında DTSO’nun ev sahipliğinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Karacadağ Kalkınma Ajansı proje desteği ve Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Yerküre Yerel Çalışmalar Kooperatifi işbirliğinde “Mezopotamya Gastronomi Zirvesi” düzenlenecek.
Gastro İnovasyon Merkezi, son iki yıla yayılan bir dizi saha çalışması, eğitim ve etkinliklerin ardından şimdi akademisyenler, alanın uzmanları, ilgili kurum ve sivil toplum örgütü temsilcileri, gazeteciler, turizm ve gastronomi alanında çalışan şirketlerin yöneticileri ve bu alanda eğitim alan gençleri buluşturacak önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor.
Zirve programı ile yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde farklı aktörlerin Mezopotamya coğrafyasına dair ortak bir şekilde öğrenmesi, tartışması ve yol haritası oluşturarak daha güçlü işbirlikleri sağlanması hedefleniyor.
Mezopotamya coğrafyasında tarımın, gıdanın ve yemeğin anlatısıyla başlayacak zirvede, Diyarbakır’ın sahip olduğu zengin gastronomi mirası ve ürün çeşitliliğine dair yapılan araştırmaların sonuçları paylaşılacak. Çataldan tarlaya gastronomi alanındaki yeni tartışmalar, sürdürülebilirlik, iklim değişikliği ve deprem felaketi ile gıda üretim sistemlerinde karşılaşılan sorunlar zirvenin önemli tartışma alanları olacak. Küresel gıda sistemi ve toplumsal cinsiyet eşitsizliği ile mevsimlik tarım işçiliğine dair güncel durum ele alınarak gastronomiye dair bütüncül politikaların geliştirilmesinin altı çizilecek.
3 gün sürecek zirve programı boyunca katılımcılara kentin kaybolmaya başlamış lezzetlerinden oluşan ikramlar sunulacak, yöresel yemek deneyim atölyeleri ile dengbej dinletisi düzenlenecek. Zirve, Diyarbakır Arkeoloji Müzesi’nde Gıdanın İzinde Diyarbakır sunumu ile başlayacak, Çayönü gezisi ile tamamlanacak.

Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı gece kapalı olacak

Erikli ve Pınar Su'ya 26 milyon TL rekabet cezası

Gazze'de katliam sürüyor: İşgalci rejimin saldırılarında 51 şehit, çok sayıda yaralı

ABD'de 6 yaşındaki Filistinli çocuğu katleden cani 53 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Siyonist rejimden Suriye'ye şimdiye kadarki en yoğun hava saldırıları

Meteorolojiden 5 il için sarı kodlu uyarı

ABD'nin Ukrayna'ya F-16 eğitiminin maliyeti 310 milyon dolar

Almanya'da bir araç kalabalığın arasına daldı: 3 yaralı

Hindistan'da şiddetli yağış ve toz fırtınası: 4 ölü

Kamyon ile hafif ticari araç çarpıştı, 2 yaralı.

Venezuela'dan Kolombiya'ya tepki

Tayland’da şarbon kaynaklı ilk ölüm

ABD’de trafik kazası: 7 ölü

Singapur erken genel seçim için yarın sandık başına gidecek

Nijerya'da kolera salgınında 34 can kaybı

Gündüz kuşağı yayınlarına son verilmesi çağrısı yapıldı

Bakan Memişoğlu: 2 bin 239 hekim ataması yapılacak

HÜDA PAR İl Başkanı Gülsever’den Sanayi Sitesinde işyeri yanan esnafa ziyaret

Şırnak'ta Kur'an-ı Kerim ziyafeti programı düzenlendi

Bolivya uçağı havada kayboldu

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir'den gündem değerlendirmesi

Adana'da 10 kilogram metamfetamin ele geçirildi: 6 tutuklama

Kırmızı bültenle aranan 4 suçlu bulundukları ülkelerden Türkiye'ye getirildi

BM: Gazze'de gıda stokları çoğunlukla tükendi, suya erişim imkansız hale geliyor

Şantiye alanında işçilerin kaldığı konteynerde yangın

Tünelde kaza yapan tır ikiye bölündü: 1 yaralı

HÜDA PAR Medya Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Van'da medya temsilcilerini ziyaret etti

Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu gemisine saldırıyı kınadı

Yapıcıoğlu, Mersin’de STK temsilcileri ve hal esnafıyla buluştu

Ensarullah, milyonluk mitingde Hayfa'yı balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ