• BIST 100

    9350,01%0,41
  • DOLAR

    39,37% 0,08
  • EURO

    45,48% 0,10
  • GRAM ALTIN

    4305,94% 0,50
  • Ç. ALTIN

    6934,05% 0,00
Diyarbakır’da Hafif Raylı Sistem Projesi revize edilecek
GÜNDEM
Tarih: 23.05.2024 11:30
Güncelleme: 1.01.0001 00:00
Diyarbakır’da Hafif Raylı Sistem Projesi revize edilecek
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakır’da Hafif Raylı Sistem Projesi revize edilecek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımayı rahatlatmak, halka konforlu, güvenli ve ucuz toplu ulaşım hizmeti sağlamak amacıyla Hafif Raylı Sistem Projesi’ni revize ediyor. Proje ihalesiyle birlikte yapım çalışmalarının yıl içinde başlatılması için çalışmalara başlanıldı.
Büyükşehir Belediyesi, kentte konforlu, güvenli, erişilebilir ve ucuz bir toplu ulaşım için çalışmalarını hızlandırarak, Hafif Raylı Sistem Projesi’ni revize ediyor. 20 istasyondan oluşan Hafif Raylı Sistem’in 14 kilometre uzunlukta Dağkapı’dan başlayıp, Kayapınar ilçesinde bulunan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kadar planlanan projenin ihalesi ile yapım çalışmalarının bu yıl içinde yapılması hedef olarak belirlendi.
Hafif Raylı Sistem Projesi’ne ilişkin bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Emrullah Gördük, projenin 14 kilometre uzunluğunda ve 20 istasyondan oluştuğunu kaydederek, “Bir uçtan diğer uca 37 dakikalık bir süre öngörüyoruz. İlk etapta 20 araç alınacak, bunlardan 18 tanesi çalışacak, 2 araç yedekte bulundurulacak. İlk etapta günlük 75 bin yolcu taşınması planlanıyor. 2040 yılına kadar bu kapasite artırılarak devam edecektir” dedi.
Projenin revizyonu ile ilgili çalışma başlattıklarını vurgulayan Gördük, şöyle devam etti:
“Bu çalışmanın başında projenin revizyonu bulunmaktadır. Daha önceki projede depolama alanı olarak Sağlık Bakanlığı’na bağlı 100 dönümlük bir arazi düşünülmüştü. Ancak Sağlık Bakanlığı’nın bize olumsuz yanıt vermesi, nüfus yoğunluk yerlerinin değişmesiyle bu projenin revizyona ihtiyacı olduğunu düşündük. Bununla ilgili çalışmayı 21 Mayıs Salı günü itibarıyla başlatmış bulunuyoruz. Proje revizyonu bittikten sonra proje ihalesi ve yapımını bu yıl içinde yapmayı kararlaştırdık.”
Hafif Raylı Sistem’in hayata geçirilmesi ile ilgili kentteki bütün sivil toplum örgütleri ve ilgili kurumlarla gerekli gerekli bilgi alışverişinin yapılacağını ifade eden Gördük, “Proje hayata geçtikten sonra, halkımızın araç bekleme süreleri, rahat ve konforlu ulaşım hizmeti almaları konusunda önemli bir adım atılmış olacak. Ayrıca raylı sistem diğer ulaşım sistemlerinden daha ucuz olacağı için halkımız ekonomik olarak da rahat edecek. Hafif Raylı Sistemin, kent trafiğine ve toplu taşımaya önemli bir rahatlama getireceğine inanıyoruz” diye konuştu.

İran Tel Aviv'i vurdu, siyonist rejim Tebriz'e saldırdı

Altın fiyatları dalgalı seyirde

Adana'da kontrolden çıkan araç bariyerlere çarptı

Dolar kuru bugün ne kadar?

Kuzey Ege'den Doğu Anadolu'ya kuvvetli rüzgâr uyarısı

Gözler faiz kararına çevrildi: Ekonomistler sabit kalmasını bekliyor

Macron: İran'da rejimi zorla değiştirmek stratejik bir hata

G7’den ‘kendini savunma’ çıkışı: Siyonistlerin işgal ve saldırıları meşrulaştırılıyor

Axios: Netanyahu, Trump'ı İran'a saldırıya teşvik ediyor

Gazze'de katliam bitmiyor: 55 şehit

İngiltere, Tel Aviv ve Kudüs'teki diplomatlarının ailelerini geri çekti

Trump'tan küstah tehdit: Tahran derhal tahliye edilmeli, anlaşmayı imzalamalıydılar

Siyonist rejimde 24 bina yerle bir oldu, binlerce kişi tahliye edildi

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılanlar Türkiye'ye dönmeye başladı

Şırnak'ta bazı bölgeler geçici özel güvenlik kararı

AB, Rusya'ya uyguladığı yaptırımların süresini uzattı

Hayfa'daki petrol rafinerisi kapatıldı

Suriye hava sahasını kapattı

Altun: israil’in, İran Radyo ve Televizyon Kurumuna saldırması katliamdır

İran'dan yeni misilleme! Tel Aviv ve Hayfa ateş altında

BM: Gazze'de gıda yardımı bekleyen sivillere saldırılar devam ediyor

İran, siyonist rejim televizyonlarına tahliye uyarısı yaptı

Güney Afrika’da sel felaketi: 90 ölü

ABD, Rusya'yla diplomatik temsilciliklere ilişkin müzakereleri iptal etti

Kazakistan ile Çin arasında 24 anlaşma imzalandı

ANFİDAP: Mutlak kötülük israile karşı insanlık yekvücut olmalı

ABD'nin USS Nimitz uçak gemisi Orta Doğu'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE'li mevkidaşı ile görüştü

Hatay’da orman yangını

İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran Tel Aviv'i vurdu, siyonist rejim Tebriz'e saldırdı

Altın fiyatları dalgalı seyirde

Adana'da kontrolden çıkan araç bariyerlere çarptı

Dolar kuru bugün ne kadar?

Kuzey Ege'den Doğu Anadolu'ya kuvvetli rüzgâr uyarısı

Gözler faiz kararına çevrildi: Ekonomistler sabit kalmasını bekliyor

Macron: İran'da rejimi zorla değiştirmek stratejik bir hata