• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Diyarbakır’da konteyner kentte kalan çocuklar, Türk tarihindeki önemli şahsiyetleri öğrenerek vakit geçiriyor

19 Ağustos 2023, Cumartesi 10:05
19 Ağustos 2023, Cumartesi 10:05
Diyarbakır’da konteyner kentte kalan çocuklar, Türk tarihindeki önemli şahsiyetleri öğrenerek vakit geçiriyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakır’da konteyner kentte kalan çocuklar, Türk tarihindeki önemli şahsiyetleri öğrenerek vakit geçiriyor

Diyarbakır’da, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenip konteyner kentte bulunan çocuklar, 'Tarih Yazan Çocuklar Projesi' çerçevesinde moral buluyor.
6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra deprem travmasını atlatmak için merkez Kayapınar ilçesindeki konteyner kentte yaşayan çocuklara Tarih Yazan Çocuklar Programı çerçevesinde çeşitli etkinlikler yapılıyor.
Proje çerçevesinde çocuklara tarihi şuur kazanmaları için gerçek kahramanlar tanıtılıp, onlarla tanışmaları hedefleniyor.
Projenin Diyarbakır Sorumlusu Gülten Pamuk, çocuklara çizgi film karakterlerinden çok tarihimizdeki gerçek karamanları tanıtmak için çeşitli etkinlikler yaptıklarını söyledi.
Ekip olarak konteyner kentte olmalarının amacının depremzede çocukların yaralarını sarmak, yaşadıkları olumsuz durumu onlara unutturup gözlerindeki gülümsemeyi tekrar yakalayabilmek olduğunu belirten Pamuk, 'Bunu yaparken çocuklarımızın dijital bağımlılık ve sanal kahramanların hüküm sürdüğü bu dünyadan bir nebze olsun uzaklaştırıp, tarihlerini tanımlarını, milli bilinç kazanmalarını ve gerçek kahramanlarla tanışmalarını amaçlıyoruz. Projemiz için 100 kahramanımızdan oluşan bir set oluşturduk ve her çocuğun örnek alabileceği bilim insanları, sanatçılar, manevi değeri olan şahsiyetler ve sporculardan derlediğimiz kitaplarımız' dedi.
Çocukların Örümcek Adam’ın ağ atarak kahraman olduğunu değil de, Seyit Onbaşı’nın vatan topraklarını korumak için Çanakkale Cephesi’nde 276 kilo top mermisi ile nasıl savaştığını anlattıklarını ifade eden Pamuk, '1’inci yılı bilim ve iyilik yılı olan projemizin çalışmaları sadece konteyner kentte değil, yaz dönemi boyunca cami ve Kur’an kurslarında da devam etti. Binlerce çocuğumuza tarihimizi anlatırken aileleri de işin içine katarak bu bilincin sürekliliğini hedefledik. Eğitim öğretimin başlamasıyla birlikte faaliyetlerimizi okullarda devam ettireceğiz' diye konuştu.
Depremden etkilenen çocukların her gün farklı etkinliklerle yüzlerini güldüren ve onların psikolojik ve ruhsal dengelerine ortak olan müzisyen Barış Can, çocukların böyle bir etkinlikle bir araya gelmelerinden dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.
Etkinliklerini geçen dönem okul bahçelerinde başlattıklarını hatırlatan Can, 'Daha sonra camilerde Kur’an kurslarına giden öğrencilere yaptık. Şimdi de Kayapınar geçici konaklama merkezideyiz. Buradaki çocuklarımızla beraber her gün değişik değişik etkinlikler yapıyoruz. Çok yakında bir şenliğimiz olacak o şenliğe herkes katılacak şimdiden hazırlıklarımız devam ediyor. Şu anda çok zor durumdayız. Çocukların ruhsal ve psikolojik durumları olsun bizi kabul ediş şekilleri çok zor. Çok güçlü bir kişilikleri var. Evlerinden oldular. Böylesi sosyal bir etkinliği yaşadıkları için mutlular' şeklinde konuştu.
Proje çerçevesinde tarihsel ve bilimsel başarıları olan karakterleri canlandıran çocuklardan Ada, 'Burada bu etkinlik çerçevesinde Aziz Sancar karakterini canlandırıyorum. Arkadaşlar ben Aziz Sancar, Nobel kimya ödülünü alan bilim insanıyım. 415 tane bilimsel makalem, 33 tane kitabım var. Öğretmen, yazar, kimyacı ve biyoloğum. Hayatımı bilime adadım, hayat düşünceme göre insanlar eşittir. Daha çok çalışan kazanır” ifadelerini kullandı.

İki otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Batan göçmen teknesinde ölü sayısı 54'e yükseldi

"Küresel Direniş Günü"nde Peygamber Sevdalılarından çağrı: Zalime dur demenin vakti gelmedi mi

Ebu Ubeyde'den esir askerlerle ilgili açıklama: Açlığın nedeni biz değil israil ablukası

Hatay'da 3,9 büyüklüğünde deprem

Ukrayna Soçi'de petrol deposunu vurdu!

Siyonist ordudan itiraf: Askerler arasında Gazze intihar vakaları artıyor

Soykırımın baş destekçisi ABD İstanbul'da protesto edildi

Küçük uçak Avustralya ile Tazmanya arasında kayboldu

Rusya ve Çin donanmalarından Japon Denizi'nde ortak tatbikat

HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç Mersin’de esnaf ve vatandaşlarla buluştu

Siirtli çocuklardan vicdanlara çağrı: Gazze'de artık çocuklar ölmesin

Malatya'dan Gazze'deki soykırıma tepki: Kadın, yaşlı ve çocuklar açlıktan ölürken dünya sessiz

Siyonist işgalcilerin saldırılarında 119 sivil daha katledildi

Siirt’te “Gazze Ölüyor, ayağa kalk!” çağrısıyla yaşanan soykırıma tepki gösterildi

Şırnak’ta örtü yangını havadan ve karadan müdahale ile söndürüldü

Yemen açıklarında tekne alabora oldu: 20 ölü

Mescid-i Aksa’ya yapılan baskınlara Dışişleri Bakanlığından kınama

Yetimler Vakfı Gaziantep Temsilciliği dualarla açıldı

UNICEF: Sudan'da çocuklar, açlık ve hastalık yüzünden risk altında

D-100 kara yolunda zincirleme kaza: 3 yaralı

Şırnak’ta örtü yangını

Tarıma yeni teşvik paketi

HÜDA PAR'ın düzenlediği "Son Kale Aile" panelinde "aile hakemliği" önerisi

Umut Kervanı Tarsus'ta yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı yaptı

Ukrayna: İstanbul görüşmelerinin devamı için hazırlık yapıyoruz

BM: Gazze'de açlık çeken kadın ve çocukların durumu kabul edilemez

Malatya'da aracın çarptığı yaya yaralandı

Brezilya: ABD'ye yanıt vermek için çalışma yürütüyoruz

Dr. Cansever Dokuz: Tarihte dinin olmadığı toplumlar vardır ama ailenin olmadığı toplum yoktur

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İki otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Batan göçmen teknesinde ölü sayısı 54'e yükseldi

"Küresel Direniş Günü"nde Peygamber Sevdalılarından çağrı: Zalime dur demenin vakti gelmedi mi

Ebu Ubeyde'den esir askerlerle ilgili açıklama: Açlığın nedeni biz değil israil ablukası

Hatay'da 3,9 büyüklüğünde deprem

Ukrayna Soçi'de petrol deposunu vurdu!

Siyonist ordudan itiraf: Askerler arasında Gazze intihar vakaları artıyor