• BIST 100

    15870,43%-0,89
  • DOLAR

    44,07% 0,18
  • EURO

    51,07% -0,21
  • GRAM ALTIN

    7206,46% 0,36
  • Ç. ALTIN

    11734,45% -1,11

Diyarbakır’da Kurban Bayramı tedbirleri

11 Haziran 2024, Salı 13:48
11 Haziran 2024, Salı 13:48
Diyarbakır’da Kurban Bayramı tedbirleri
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Diyarbakır’da Kurban Bayramı tedbirleri

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, halkın Kurban Bayramı’nda güvenli gıdaya ulaşması, kurbanlık alımı ve kesimini hijyenik ortamda sağlıklı şekilde yapabilmesi için gerekli tedbirleri aldı.
Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi ilçe belediyelerden ilgili birimlerin katılımıyla toplantı gerçekleştirdi. Sur Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda halkın Kurban Bayramı’nı sorunsuz geçirmesi için atılacak adımlar ele alındı.
Kurban Bayramı’na hazırlık çalışmaları için kurulan Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinden ilgili birimlerin yer aldığı komisyona başkanlık eden Sağlık İşleri Daire Başkanı Vahap Saçaklıdır, “Vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nda hijyenik ve sağlıklı bir ortamda kurban kesmeleri hijyenik ortamda gıdalarını elde etmeleri için ilgili personelle ve ilçe belediyelerimizle bir toplantı yaptık. İşleri daha sağlıklı nasıl yürütürüz diye bir koordinasyon kurduk. Anında müdahale etmek amacı ile de bir iletişim grubu kurduk' dedi.
Çevrenin kirletilmemesi için her türlü tedbiri aldıklarını belirten Saçaklıdır, “Çevre koruma ekiplerimiz yeterli sayıda çöp poşeti ve çöp konteyneri bulunduracak. Vatandaşlarımızdan talebimiz belediyemizin onlar için hazırlamış olduğu steril ortamdaki hazır kesim yerlerine kurbanlarını getirsinler. Belirlediğimiz noktalarda hayvanlarımızı keselim. Buralarda veteriner hekim arkadaşlarımızdan destek de alabilirler” diye konuştu.
Öte yandan Kurban Bayramı’nın sorunsuz geçmesi için her türlü detayı düşündüklerini aktaran Saçaklıdır, kaçan hayvanları yakalamak için iki ayrı ekip kurduklarını söyledi.
Zabıta Daire Başkanlığı, hayvan kesim ve satış yerlerinde sık sık denetimler gerçekleştirerek, belirlenen kesim ve satış yerleri dışında yapılacak olan işlemlere müdahale edecek, kesim alanlarına gitmek isteyen vatandaşlara rehberlik edecek. Zabıta ekipleri, bayram arifesi ve bayramın birinci gününde vatandaşların rahat şekilde mezarlık ziyaretlerini yapmalarını sağlamak için seyyar satıcılara ve dilencilere karşı tedbirler alacak.
Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı da kurban kesim ile satış yerlerinde oluşacak atıkların bertarafını gerçekleştirecek. Ayrıca kentte ki tüm mezarlıkların temizliğini yapacak. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, dezenfeksiyon ve haşerelere karşı kurban kesim ve satış yerlerinde ilaçlama çalışması gerçekleştirecek.
İtfaiye Daire Başkanlığı, tüm kurban satış ve kesim alanlarında arazözler ve tazyikli su ile alanların temizliğini yapacak. Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı belirlenen alanlarda oluşacak yapısal eksiklikleri giderecek.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Azerbaycan, İran'daki diplomatlarını geri çekti

Japonya ve Kanada'dan stratejik ortaklık anlaşması

Pakistan'da canlı bomba saldırısı: Bir ölü 18 yaralı

Kuveyt petrol üretimini durdurdu

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan bazı ülkelerin "arabuluculuk" girişimlerine tepki!

FAO: Küresel gıda fiyatları 5 ay sonra yeniden yükselişte

Reuters: İran'daki okul saldırısında ABD'nin rolü var

Brent petrolün varil fiyatı 90 doları aştı

Mersin Peygamber Sevdalılarından İran halkına destek

Yenilenebilir enerjide hızlı büyüme

Rusya ve Ukrayna arasında esir takası

Malatya'da semt pazarlarında zabıta denetimi

Bakan Gürlek’ten adaletin güçlendirilmesi mesajı

Psikolog Aşan: Okullarda artan şiddet olayları bireysel değil toplumsal bir sorunudur

İzmir’de av sezonu kapandı

Adana'da siyonist-ABD saldırılarına tepki: "Her üs işgal için adımdır ve hepiniz tehlikedesiniz"

Peygamber Sevdalıları Vakfı Bölge Koordinatörü Ödemiş: Müslümanlar izzetli şekilde ayağa kalkmalı

Dinlenmek için camiye girdi Müslüman oldu

OSTİM Teknik Üniversitesi: ABD-israil-İran çatışmasının ekonomik maliyeti günde 1 milyar doları aşabilir

'Bilim Kafe'de bağımlılıkla mücadele konuşuldu

Ankara’da ABD Büyükelçiliği önünde 'Gazze Nöbeti' devam ediyor

Karaman il eğitim değerlendirme toplantısı, Bakan Tekin'in başkanlığında yapıldı

Gazze'de iftar sofralarına Yetimler Vakfı desteği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Meloni ile görüştü

Devrim Muhafızları: Operasyonun 22. dalgasında füze atışlarında tam başarı sağlandı

Bakan Bolat: Sırbistan ile iş birliğimizi ileri taşımayı kararlılıkla sürdüreceğiz

Umut Kervanı Batman'dan Suriye'ye 1 tır insani yardım gönderdi

Dışişleri Bakanlığı: Bölgedeki vatandaşların durumunu yakından takip ediyoruz

Bursa'da İran'a yönelik saldırılar tel'in edildi: Müslümanlar izzetlice ayağa kalkmalıdır

Pancar üreticilerine 16 milyar 902 milyon TL ödeme yapıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Azerbaycan, İran'daki diplomatlarını geri çekti

Japonya ve Kanada'dan stratejik ortaklık anlaşması

Pakistan'da canlı bomba saldırısı: Bir ölü 18 yaralı

Kuveyt petrol üretimini durdurdu

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan bazı ülkelerin "arabuluculuk" girişimlerine tepki!

FAO: Küresel gıda fiyatları 5 ay sonra yeniden yükselişte

Reuters: İran'daki okul saldırısında ABD'nin rolü var