• BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,18% -0,06
  • EURO

    50,61% 0,24
  • GRAM ALTIN

    7127,71% -0,10
  • Ç. ALTIN

    11571,81% 0,00

Diyarbakır’da Kurban Bayramı tedbirleri

11 Haziran 2024, Salı 13:48
11 Haziran 2024, Salı 13:48
Diyarbakır’da Kurban Bayramı tedbirleri
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Diyarbakır’da Kurban Bayramı tedbirleri

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, halkın Kurban Bayramı’nda güvenli gıdaya ulaşması, kurbanlık alımı ve kesimini hijyenik ortamda sağlıklı şekilde yapabilmesi için gerekli tedbirleri aldı.
Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi ilçe belediyelerden ilgili birimlerin katılımıyla toplantı gerçekleştirdi. Sur Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda halkın Kurban Bayramı’nı sorunsuz geçirmesi için atılacak adımlar ele alındı.
Kurban Bayramı’na hazırlık çalışmaları için kurulan Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinden ilgili birimlerin yer aldığı komisyona başkanlık eden Sağlık İşleri Daire Başkanı Vahap Saçaklıdır, “Vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nda hijyenik ve sağlıklı bir ortamda kurban kesmeleri hijyenik ortamda gıdalarını elde etmeleri için ilgili personelle ve ilçe belediyelerimizle bir toplantı yaptık. İşleri daha sağlıklı nasıl yürütürüz diye bir koordinasyon kurduk. Anında müdahale etmek amacı ile de bir iletişim grubu kurduk' dedi.
Çevrenin kirletilmemesi için her türlü tedbiri aldıklarını belirten Saçaklıdır, “Çevre koruma ekiplerimiz yeterli sayıda çöp poşeti ve çöp konteyneri bulunduracak. Vatandaşlarımızdan talebimiz belediyemizin onlar için hazırlamış olduğu steril ortamdaki hazır kesim yerlerine kurbanlarını getirsinler. Belirlediğimiz noktalarda hayvanlarımızı keselim. Buralarda veteriner hekim arkadaşlarımızdan destek de alabilirler” diye konuştu.
Öte yandan Kurban Bayramı’nın sorunsuz geçmesi için her türlü detayı düşündüklerini aktaran Saçaklıdır, kaçan hayvanları yakalamak için iki ayrı ekip kurduklarını söyledi.
Zabıta Daire Başkanlığı, hayvan kesim ve satış yerlerinde sık sık denetimler gerçekleştirerek, belirlenen kesim ve satış yerleri dışında yapılacak olan işlemlere müdahale edecek, kesim alanlarına gitmek isteyen vatandaşlara rehberlik edecek. Zabıta ekipleri, bayram arifesi ve bayramın birinci gününde vatandaşların rahat şekilde mezarlık ziyaretlerini yapmalarını sağlamak için seyyar satıcılara ve dilencilere karşı tedbirler alacak.
Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı da kurban kesim ile satış yerlerinde oluşacak atıkların bertarafını gerçekleştirecek. Ayrıca kentte ki tüm mezarlıkların temizliğini yapacak. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, dezenfeksiyon ve haşerelere karşı kurban kesim ve satış yerlerinde ilaçlama çalışması gerçekleştirecek.
İtfaiye Daire Başkanlığı, tüm kurban satış ve kesim alanlarında arazözler ve tazyikli su ile alanların temizliğini yapacak. Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı belirlenen alanlarda oluşacak yapısal eksiklikleri giderecek.
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Malatya'da ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'e yoğun ilgi

Ankara'da minibüs ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 12 yaralı

Aile Hareketi Başkanı Ergincan: Aileyi yıkan kanunların kaldırılması için mücadelemiz devam edecek

Ticaret Bakanlığından tüketici haklarına yönelik açıklama

Siirt’te sağanak yağış sonrası yol çöktü

Kurtalan’da sel ve su baskınlarına 21 araç ve 59 personelle müdahale

Malatya'da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Mescid-i Aksa'nın statüsü sistematik olarak değiştiriliyor: Mescidin kapatılmasının siyasi ve toplumsal arka planı

ABD ve Çin ekonomi müzakereleri için masada

Dışişleri Bakanı Fidan Suudi Arabistanlı mevkidaşı Bin Ferhan ile görüştü

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ve Macron görüştü

Siyoinst işgalciler Lübnan'da bir savaş suçu daha işledi: Sivil yerleşim yerine fosfor bombası kullandı

HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanlığından ‘Kardeşlik İftarı’

Çığ nedeniyle ulaşım dururken mahsur kalan 40 yolcu kurtarıldı

Yoğun sis kazaya neden oldu: İş makinesi kontrolden çıktı

Diyarbakır’da sağanak yağış: Cadde ve sokaklar göle döndü

Şırnak’ta sel ve heyelan: Evler zarar gördü, çok sayıda hayvan telef oldu

Batman’da site içinde park halindeki araç alev aldı

Fransa’da yerel seçimlerin ilk turu yapıldı

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesinde yolsuzluk operasyonu: 7 kişi tutuklandı

Kuveyt'teki İtalya-ABD hava üssüne insansız hava aracıyla saldırı düzenlendi

Aksaray'da feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz'dan Kadir Gecesi mesajı

Kadir Gecesi’nde “Hediyem Kur’an Olsun” programı: Vatandaşlara Kur’an-ı Kerim hediye edilecek

Macaristan: Ukrayna AB'ye katılmayacak

Bayram yolculuğuna çıkacaklar öneri ve uyarılar

DSÖ: Hastane veya okul bombalamak savaş suçudur

İran Dışişleri Bakanı: Asla ateşkes ve müzakere talebinde bulunmadık

Hark Adası'nda petrol yüklemesi devam ediyor

İran ve Fransa Dışişleri Bakanları görüştü

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya'da ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'e yoğun ilgi

Ankara'da minibüs ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 12 yaralı

Aile Hareketi Başkanı Ergincan: Aileyi yıkan kanunların kaldırılması için mücadelemiz devam edecek

Ticaret Bakanlığından tüketici haklarına yönelik açıklama

Siirt’te sağanak yağış sonrası yol çöktü

Kurtalan’da sel ve su baskınlarına 21 araç ve 59 personelle müdahale

Malatya'da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı