• BIST 100

    16055,59%2,91
  • DOLAR

    44,04% 0,02
  • EURO

    51,27% -0,05
  • GRAM ALTIN

    7356,58% 1,12
  • Ç. ALTIN

    11864,39% 0,87

Diyarbakır’da Kurban Bayramı tedbirleri

11 Haziran 2024, Salı 13:48
11 Haziran 2024, Salı 13:48
Diyarbakır’da Kurban Bayramı tedbirleri
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Diyarbakır’da Kurban Bayramı tedbirleri

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, halkın Kurban Bayramı’nda güvenli gıdaya ulaşması, kurbanlık alımı ve kesimini hijyenik ortamda sağlıklı şekilde yapabilmesi için gerekli tedbirleri aldı.
Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi ilçe belediyelerden ilgili birimlerin katılımıyla toplantı gerçekleştirdi. Sur Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda halkın Kurban Bayramı’nı sorunsuz geçirmesi için atılacak adımlar ele alındı.
Kurban Bayramı’na hazırlık çalışmaları için kurulan Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinden ilgili birimlerin yer aldığı komisyona başkanlık eden Sağlık İşleri Daire Başkanı Vahap Saçaklıdır, “Vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nda hijyenik ve sağlıklı bir ortamda kurban kesmeleri hijyenik ortamda gıdalarını elde etmeleri için ilgili personelle ve ilçe belediyelerimizle bir toplantı yaptık. İşleri daha sağlıklı nasıl yürütürüz diye bir koordinasyon kurduk. Anında müdahale etmek amacı ile de bir iletişim grubu kurduk' dedi.
Çevrenin kirletilmemesi için her türlü tedbiri aldıklarını belirten Saçaklıdır, “Çevre koruma ekiplerimiz yeterli sayıda çöp poşeti ve çöp konteyneri bulunduracak. Vatandaşlarımızdan talebimiz belediyemizin onlar için hazırlamış olduğu steril ortamdaki hazır kesim yerlerine kurbanlarını getirsinler. Belirlediğimiz noktalarda hayvanlarımızı keselim. Buralarda veteriner hekim arkadaşlarımızdan destek de alabilirler” diye konuştu.
Öte yandan Kurban Bayramı’nın sorunsuz geçmesi için her türlü detayı düşündüklerini aktaran Saçaklıdır, kaçan hayvanları yakalamak için iki ayrı ekip kurduklarını söyledi.
Zabıta Daire Başkanlığı, hayvan kesim ve satış yerlerinde sık sık denetimler gerçekleştirerek, belirlenen kesim ve satış yerleri dışında yapılacak olan işlemlere müdahale edecek, kesim alanlarına gitmek isteyen vatandaşlara rehberlik edecek. Zabıta ekipleri, bayram arifesi ve bayramın birinci gününde vatandaşların rahat şekilde mezarlık ziyaretlerini yapmalarını sağlamak için seyyar satıcılara ve dilencilere karşı tedbirler alacak.
Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı da kurban kesim ile satış yerlerinde oluşacak atıkların bertarafını gerçekleştirecek. Ayrıca kentte ki tüm mezarlıkların temizliğini yapacak. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, dezenfeksiyon ve haşerelere karşı kurban kesim ve satış yerlerinde ilaçlama çalışması gerçekleştirecek.
İtfaiye Daire Başkanlığı, tüm kurban satış ve kesim alanlarında arazözler ve tazyikli su ile alanların temizliğini yapacak. Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı belirlenen alanlarda oluşacak yapısal eksiklikleri giderecek.
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Eskişehir’de oto hırsızlığı operasyonu: 11 gözaltı

Dışişleri Bakanı Fidan, İtalyan mevkidaşı ile Tajani görüştü

ÖNDER Ankara iftarı 'Yıllardır Önder' temasıyla düzenlendi

İstanbul’da su ürünleri denetiminde 169 kalkan balığına el konuldu

Endonezya, Hindistan'dan BrahMos füze sistemini tedarik edecek

Hürmüz Boğazı'nda enerji krizi: Tarihin en büyük petrol krizi kapıda

Putin ile Pezeşkiyan "ABD ve israilin İran'a karşı sebepsiz saldırganlığını" görüştü

Mardin’de sopalı kavga kamerada: 1 yaralı

Gazze'de insani kriz derinleşiyor

GÜney Kore'den ham petrol kararı

İtalya'da çiftçiler maliyetlerdeki artışları protesto etti

Denizli’de 3.7 büyüklüğünde deprem

BM Genel Sekreteri Guterres Türkiye'ye gelecek

Dışişleri Bakanı Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü

İngiliz savaş gemisi doğu Akdeniz'e doğru yola çıktı

Costa: Orta Doğu'daki savaşın tek bir kazananı var, o da Rusya

Samsun'da kamyon ile tramvay çarpıştı: 3 yaralı

ABD Savaş Bakanı: İran'a saldırılarımız en yoğun günü bugün!

AB: Mevcut petrol ve doğal gaz fiyatlarındaki artış Rusya için beklenmedik gelirler sağlayabilir

Lübnan ve Suriye liderleri telefon görüşmesinde sınır güvenliğini ele aldı

Yasaklı içeriklere erişim engellenmeyince Rusya'dan Google'a ceza geldi

Hollanda'nın İran Büyükelçiliği geçici olarak Azerbaycan'a taşındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile görüştü

Azerbaycan, İran'a yardım gönderdi

Lavrov ve Arakçi bölgedeki son gelişmeleri ele aldı

Malatya OSB'de yeni meslek lisesi açılıyor

İspanya'dan rapor geldi: Rojin Kabaiş'in telefonuna tam erişim sağlanamadı

'Kutsal Emanetler ve Vakıf Eserleri Sergisi' Malatya'da ilk defa açıldı

Kenya'da sel: 49 ölü

Gazze Şeridi'ne ateşkese rağmen saldırılar sürüyor: Şehit sayısı 72 bin 134'e yükseldi

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Eskişehir’de oto hırsızlığı operasyonu: 11 gözaltı

Dışişleri Bakanı Fidan, İtalyan mevkidaşı ile Tajani görüştü

ÖNDER Ankara iftarı 'Yıllardır Önder' temasıyla düzenlendi

İstanbul’da su ürünleri denetiminde 169 kalkan balığına el konuldu

Endonezya, Hindistan'dan BrahMos füze sistemini tedarik edecek

Hürmüz Boğazı'nda enerji krizi: Tarihin en büyük petrol krizi kapıda

Putin ile Pezeşkiyan "ABD ve israilin İran'a karşı sebepsiz saldırganlığını" görüştü