• BIST 100

    14991,40%0,51
  • DOLAR

    43,14% 0,10
  • EURO

    50,34% 0,08
  • GRAM ALTIN

    6377,90% 0,18
  • Ç. ALTIN

    10268,60% 0,00

Diyarbakır’da Kurban Bayramı tedbirleri

11 Haziran 2024, Salı 13:48
11 Haziran 2024, Salı 13:48
Diyarbakır’da Kurban Bayramı tedbirleri
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Diyarbakır’da Kurban Bayramı tedbirleri

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, halkın Kurban Bayramı’nda güvenli gıdaya ulaşması, kurbanlık alımı ve kesimini hijyenik ortamda sağlıklı şekilde yapabilmesi için gerekli tedbirleri aldı.
Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi ilçe belediyelerden ilgili birimlerin katılımıyla toplantı gerçekleştirdi. Sur Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda halkın Kurban Bayramı’nı sorunsuz geçirmesi için atılacak adımlar ele alındı.
Kurban Bayramı’na hazırlık çalışmaları için kurulan Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinden ilgili birimlerin yer aldığı komisyona başkanlık eden Sağlık İşleri Daire Başkanı Vahap Saçaklıdır, “Vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nda hijyenik ve sağlıklı bir ortamda kurban kesmeleri hijyenik ortamda gıdalarını elde etmeleri için ilgili personelle ve ilçe belediyelerimizle bir toplantı yaptık. İşleri daha sağlıklı nasıl yürütürüz diye bir koordinasyon kurduk. Anında müdahale etmek amacı ile de bir iletişim grubu kurduk' dedi.
Çevrenin kirletilmemesi için her türlü tedbiri aldıklarını belirten Saçaklıdır, “Çevre koruma ekiplerimiz yeterli sayıda çöp poşeti ve çöp konteyneri bulunduracak. Vatandaşlarımızdan talebimiz belediyemizin onlar için hazırlamış olduğu steril ortamdaki hazır kesim yerlerine kurbanlarını getirsinler. Belirlediğimiz noktalarda hayvanlarımızı keselim. Buralarda veteriner hekim arkadaşlarımızdan destek de alabilirler” diye konuştu.
Öte yandan Kurban Bayramı’nın sorunsuz geçmesi için her türlü detayı düşündüklerini aktaran Saçaklıdır, kaçan hayvanları yakalamak için iki ayrı ekip kurduklarını söyledi.
Zabıta Daire Başkanlığı, hayvan kesim ve satış yerlerinde sık sık denetimler gerçekleştirerek, belirlenen kesim ve satış yerleri dışında yapılacak olan işlemlere müdahale edecek, kesim alanlarına gitmek isteyen vatandaşlara rehberlik edecek. Zabıta ekipleri, bayram arifesi ve bayramın birinci gününde vatandaşların rahat şekilde mezarlık ziyaretlerini yapmalarını sağlamak için seyyar satıcılara ve dilencilere karşı tedbirler alacak.
Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı da kurban kesim ile satış yerlerinde oluşacak atıkların bertarafını gerçekleştirecek. Ayrıca kentte ki tüm mezarlıkların temizliğini yapacak. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, dezenfeksiyon ve haşerelere karşı kurban kesim ve satış yerlerinde ilaçlama çalışması gerçekleştirecek.
İtfaiye Daire Başkanlığı, tüm kurban satış ve kesim alanlarında arazözler ve tazyikli su ile alanların temizliğini yapacak. Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı belirlenen alanlarda oluşacak yapısal eksiklikleri giderecek.

Han Yunus'ta siyonist işgalcilerin ateşiyle bir Filistinli sağlıkçı şehit oldu

Adıyaman’da suç örgütüne operasyon: 22 gözaltı

Cizre Kaymakamı Baycar, eğitim çalışmalarını yerinde inceledi

İşgalciler Batı Şeria ve Kudüs'te en az 45 Filistinliyi alıkoydu

Orman köylüsü ailelere 2,55 milyar liralık ORKÖY desteği

ABD tarifeleri etkisiz kaldı: Çin küresel ticarette rekor kırdı

Rektör Şındak: Siirt Tıp Fakültesi ile ilgili kapanma ya da protokol iptali yok

Pompeo’dan küstah açıklama: Tarih kitapları Gazze’nin mağdurlarını yazmamalı

Malatya'nın ikinci hayvan barınağı hizmete başladı

Yemen'de siyasi diyaloglar hız kazanıyor: Ensarullah da sürece dâhil

"Hayalimdeki laboratuvar" resim yarışması başvuruları başladı

Doğal gaz santralinde ilave ünitelerle üretim artacak

Meclis’e emekli aylığı çağrısı

Mersin İl Sağlık Müdürlüğünde Mali Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

Şanlıurfa’da tarihi eser operasyonu

Sağlık-Sen Siirt Şube Başkanı Eviz’den İLKHA’ya 10 Ocak ziyareti

Dürzi lider Hicri siyonist rejimi "koruyucu" ilan edip Suriye'nin bölünmesini savundu

Biruni Üniversitesi YÖK’ün "Bilim Kafe" etkinlikleriyle 6 ilde gençlerle buluştu

İstanbul Valiliği’nden gıda güvenliği genelgesi

Paravan şirketlerle dolandırıcılık yapan 15 şüpheli yakalandı

İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Mert: Buzlanmalarda yapılan en yaygın hata ani frenleme yapmaktır

Yeşilay Başkanı Dinç: Kumarın yasalı veya yasa dışı olanı yoktur

Siyonist rejim Ramazanda Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girişini kısıtlayacak

Siirt’te küçük çocuğun yuttuğu madeni para başarılı operasyonla çıkarıldı

Mersin’de dolandırıcılık operasyonu: 15 şüpheli yakalandı

Tiroid ve paratiroid hastalıklarında uluslararası eğitim Bursa'da gerçekleştirildi

Bitlis’te kırsal kesimlerde hayat durdu: 229 köye ulaşım kesildi

Avustralya 544 bin sosyal medya hesabını askıya aldı

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Dünya Kudüs Haftası ve Miraç Kandili mesajı

Yeryüzü Doktorları 12 ülkede yardım ve sağlık nöbeti tuttu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Han Yunus'ta siyonist işgalcilerin ateşiyle bir Filistinli sağlıkçı şehit oldu

Adıyaman’da suç örgütüne operasyon: 22 gözaltı

Cizre Kaymakamı Baycar, eğitim çalışmalarını yerinde inceledi

İşgalciler Batı Şeria ve Kudüs'te en az 45 Filistinliyi alıkoydu

Orman köylüsü ailelere 2,55 milyar liralık ORKÖY desteği

ABD tarifeleri etkisiz kaldı: Çin küresel ticarette rekor kırdı

Rektör Şındak: Siirt Tıp Fakültesi ile ilgili kapanma ya da protokol iptali yok