• BIST 100

    14053,85%0,50
  • DOLAR

    42,61% 0,06
  • EURO

    50,05% 0,41
  • GRAM ALTIN

    5780,72% -0,20
  • Ç. ALTIN

    9307,31% 0,19

Diyarbakır’da öğrenciler ücretsiz sanat kurslarından faydalanıyor

06 Ağustos 2024, Salı 16:19
06 Ağustos 2024, Salı 16:19
Diyarbakır’da öğrenciler ücretsiz sanat kurslarından faydalanıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakır’da öğrenciler ücretsiz sanat kurslarından faydalanıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin çeşitli sanat dallarında açtığı ücretsiz yaz dönemi sanat kurslarından faydalanan 550 öğrenci, kendini geliştirme imkânı buluyor.
Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığının çocuk ve yetişkinleri sanatla buluşturmak amacıyla başlattığı yaz dönemi sanat kurslarına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Kültür ve Kongre Merkezinde verilen kurslarda hobi, yetenek ve çocuklar yönelik resim ile gitar, erbane, işaret dili, halk oyunları, keman, ses eğitimi veriliyor. Yaz dönemi kurslardan 550 öğrenci faydalanıyor.
Kursiyerlerden Roza Cemiloğlu, merkezin öğrencilere katkı sunduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Yaklaşık bir aydır gitar kursuna geliyorum. Buradan çok memnun kaldım. Öğrenmeye en baştan başladık. Yaşıtlarımızla sosyalleşme imkânımız da var. Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum.”
Katıldığı kurs sayesinde resim çizmeyi öğrendiğini söyleyen Aram Murat Acar, “Ben önceden resim çizmeyi bilmiyordum. Buraya geldim. Çok iyi resim yapmaya başladım. Arkadaşlarımla çok iyi geçiniyorum. En sevdiğim resim şekli de karakalem. Ondan bir tane resim çizmiştim. Sepet vardı. İçinde de elmalar vardı. Onu çizdim, hoca da duvara astı.” dedi.
Ses Eğitimi Kursunda eğitim gören Kadir Taşkıran, “Yaz aylarında arkadaşlarımızla beraber ses eğitimi görüyoruz, sesimizi geliştiriyoruz ve arkadaşlarımızla şarkı söylemeye çalışıyoruz. Güzel etkinlikler oluyor. Bu imkânı bize sunan Diyarbakır büyükşehir belediyesine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Hobi amacıyla kursa katıldığını belirten Serpil Arslan ise, “Erbane kursundayım. Buraya hobi amaçlı geldim. Yeteneğimin olduğunu fark edince iyi yerlere geleceğimi düşündüm. İlerlemek istiyorum” dedi.
İşaret Dili Kursu öğrencisi Yeşim Özpamuk da, kurs sayesinde işaret dilini öğrenerek işitme engellilere karşı kendisinde bir farkındalık oluştuğunu belirterek, şunları dile getirdi: “Okul öncesi öğretmenliği okudum ve bitirdim. İşaret Dili Kursuna geldim. Bu alanlarda çeşitli bölümlerde çeşitli çalışmalar olduğu için bizim de işaret dili öğrenmemiz gerekiyor. Çünkü kaynaştırma dersleri de alıyoruz aynı zamanda. Kaynaştırma öğrencilerimiz de var. Burada başladık. Farkındalığımız oldu. Mesela bir otobüse bindiğim zaman işaret diliyle konuşan insanları çok merak ediyordum. Şu an daha farkında olmaya başladım. Televizyonda özellikle bunu görüyoruz işaret dilinde. Biz de anlamaya, kavramaya çalışıyoruz. Bu benim için çok iyi oldu. Terapi gibi resmen bu ders. Geldiğim için çok memnunum.”

Japonya açıklarında 6,7 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı verildi

BM: Gazze halkı ağır toplumsal travmayla karşı karşıya

Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi: Gazze savaşı gazeteciler için en kanlı dönem

HAMAS: Gazze'de yeniden imarın engellenmesi büyük bir felakete dönüştü

Siyonist rejim ateşkese rağmen saldırıyor: Gazze'de 3 şehit, çok sayıda yaralı

Rektör atamaları Resmi Gazete'de

Nijerya’da Lassa ateşi hastalığında can kayıpları artıyor

Sivas’ta göçmen kaçakçılığı operasyonunda 18 kişi tutuklandı

ABD'den Pakistan'ın F-16 filosunun modernizasyonu için askeri teknoloji satışına onay

Uşak’ta otomobilin çarptığı 3 kişi hayatını kaybetti

BM'den Gazze'de sel uyarısı: Nüfusun yaklaşık yüzde 40'ı yüksek sel riskiyle karşı karşıya

Ordu’da kum şırlanı avcılığı yapanlara ceza uygulandı

İngiltere’de "süper grip" vakaları rekor seviyeye ulaştı

Macaristan ile Azerbaycan arasında gaz anlaşması

Mardin’deki feci kazada bir kişi daha hayatını kaybetti

Avrupa Komisyonu, Polonya’da ilk nükleer santral inşasını onayladı

Ukrayna'dan Hazar Denizi'nde Rusya'ya ait bir petrol platformuna saldırı

Rusya: Ordu, Seversk ve birçok stratejik noktayı kontrol altına aldı

Mardin’de zincirleme kaza: 3 ölü 6 yaralı

Giresun’daki Göksu Travertenleri ilgi görmeye devam ediyor

Malatya'da trafik kazası sonrası taraflar arasında kavga: 5 yaralı

Polonya, Ukrayna’ya savaş uçakları gönderecek

Malatya'da yaşlı adam ikametinde ölü bulundu

ABD ile Japonya'dan ortak tatbikat

Kocaeli’de 20 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Rusya'dan "Venezuela'nın yanındayız" açıklaması

Dinç: Türkiye’de genç olmak, okurken burs ve barınma sorunlarıyla mücadele etmek demektir

Bingöl tanıtım günleri İstanbul’da başladı

Hatay'da tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı

HAMAS, Bolivya'nın işgal rejimi ile diplomatik ilişkileri yeniden kurma kararını kınadı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Japonya açıklarında 6,7 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı verildi

BM: Gazze halkı ağır toplumsal travmayla karşı karşıya

Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi: Gazze savaşı gazeteciler için en kanlı dönem

HAMAS: Gazze'de yeniden imarın engellenmesi büyük bir felakete dönüştü

Siyonist rejim ateşkese rağmen saldırıyor: Gazze'de 3 şehit, çok sayıda yaralı

Rektör atamaları Resmi Gazete'de

Nijerya’da Lassa ateşi hastalığında can kayıpları artıyor