• BIST 100

    16252,82%1,87
  • DOLAR

    44,19% 0,03
  • EURO

    51,13% 0,29
  • GRAM ALTIN

    7114,10% 0,03
  • Ç. ALTIN

    11584,42% 0,00

Diyarbakır’da öğrenciler ücretsiz sanat kurslarından faydalanıyor

06 Ağustos 2024, Salı 16:19
06 Ağustos 2024, Salı 16:19
Diyarbakır’da öğrenciler ücretsiz sanat kurslarından faydalanıyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Diyarbakır’da öğrenciler ücretsiz sanat kurslarından faydalanıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin çeşitli sanat dallarında açtığı ücretsiz yaz dönemi sanat kurslarından faydalanan 550 öğrenci, kendini geliştirme imkânı buluyor.
Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığının çocuk ve yetişkinleri sanatla buluşturmak amacıyla başlattığı yaz dönemi sanat kurslarına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Kültür ve Kongre Merkezinde verilen kurslarda hobi, yetenek ve çocuklar yönelik resim ile gitar, erbane, işaret dili, halk oyunları, keman, ses eğitimi veriliyor. Yaz dönemi kurslardan 550 öğrenci faydalanıyor.
Kursiyerlerden Roza Cemiloğlu, merkezin öğrencilere katkı sunduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Yaklaşık bir aydır gitar kursuna geliyorum. Buradan çok memnun kaldım. Öğrenmeye en baştan başladık. Yaşıtlarımızla sosyalleşme imkânımız da var. Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum.”
Katıldığı kurs sayesinde resim çizmeyi öğrendiğini söyleyen Aram Murat Acar, “Ben önceden resim çizmeyi bilmiyordum. Buraya geldim. Çok iyi resim yapmaya başladım. Arkadaşlarımla çok iyi geçiniyorum. En sevdiğim resim şekli de karakalem. Ondan bir tane resim çizmiştim. Sepet vardı. İçinde de elmalar vardı. Onu çizdim, hoca da duvara astı.” dedi.
Ses Eğitimi Kursunda eğitim gören Kadir Taşkıran, “Yaz aylarında arkadaşlarımızla beraber ses eğitimi görüyoruz, sesimizi geliştiriyoruz ve arkadaşlarımızla şarkı söylemeye çalışıyoruz. Güzel etkinlikler oluyor. Bu imkânı bize sunan Diyarbakır büyükşehir belediyesine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Hobi amacıyla kursa katıldığını belirten Serpil Arslan ise, “Erbane kursundayım. Buraya hobi amaçlı geldim. Yeteneğimin olduğunu fark edince iyi yerlere geleceğimi düşündüm. İlerlemek istiyorum” dedi.
İşaret Dili Kursu öğrencisi Yeşim Özpamuk da, kurs sayesinde işaret dilini öğrenerek işitme engellilere karşı kendisinde bir farkındalık oluştuğunu belirterek, şunları dile getirdi: “Okul öncesi öğretmenliği okudum ve bitirdim. İşaret Dili Kursuna geldim. Bu alanlarda çeşitli bölümlerde çeşitli çalışmalar olduğu için bizim de işaret dili öğrenmemiz gerekiyor. Çünkü kaynaştırma dersleri de alıyoruz aynı zamanda. Kaynaştırma öğrencilerimiz de var. Burada başladık. Farkındalığımız oldu. Mesela bir otobüse bindiğim zaman işaret diliyle konuşan insanları çok merak ediyordum. Şu an daha farkında olmaya başladım. Televizyonda özellikle bunu görüyoruz işaret dilinde. Biz de anlamaya, kavramaya çalışıyoruz. Bu benim için çok iyi oldu. Terapi gibi resmen bu ders. Geldiğim için çok memnunum.”
Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Kayısıda çiçeklenme başladı: Üreticilere monilya uyarısı

Bozcaada hattında bazı araçların geçişine kısıtlama

AB: Rusya ile diyalog kurmaya hazırlanmalıyız

Hatay'da 1.1 kilogram esrar ele geçirildi: 1 tutuklama

AB’nin Kosova’ya uyguladığı cezai tedbirler kaldırıldı

Yapıcıoğlu: Siyonistlerin "Vadedilmiş topraklar" hedefinde Türkiye de var

Mardin’de trafik kazası: Motosiklet sürücüsü ağır yaralandı

Nijerya'da bombalı saldırı: 23 ölü, 100’den fazla yaralı

Kuşadası Belediye Başkanı Günel görevden uzaklaştırıldı

Polonya'dan Trump'a: İran savaşı bizi ilgilendirmiyor

Ortadoğu petrolünün gün içinde ki varil fiyatı 153 doları aştı

siyonist rejimden Lübnan'a saldırılar

İran: Besic Güçleri Komutanı Süleymani şehit oldu

Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga: 1’i ağır 4 yaralı

Siyonist rejim Mescid-i Aksa’yı 18 gündür kapalı tutuyor

İran’dan, okul saldırısı nedeniyle ABD ve siyonist rejimden tazminat talebi

Güney Marmara'da feribot seferlerine fırtına engeli

Uşak'ta tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı

Rusya iki yerleşim yerini daha ele geçirdiğini duyurdu

Yetimler Vakfı bayram öncesi Cizre'de yüzlerce yetim çocuğun yüzünü güldürdü

İran, bu savaşta yeni bir balistik füze daha kullandı

Kazakistan'da anayasa referandumundan "evet" kararı çıktı

Dışişleri Bakanı Fidan, Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü

Kenya'da kontrollü yıkımı planlanan bir bina çöktü: 4 ölü, 4 yaralı

Habizbinililer Derneği yeni dönem proje taslağını kamuoyuyla paylaştı

Meteorolojiden fırtına uyarısı

Tarsus Umut Kervanı muhtaçların yüzünü güldürdü

Şeker, ağız florasını bozarak çürüğü hızlandırıyor!

İzmir’de bayram tatlısı telaşı başladı: Eskiler baklavayı, gençler sütlüyü tercih ediyor

Bingöl’de otomobil takla attı: 1 yaralı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kayısıda çiçeklenme başladı: Üreticilere monilya uyarısı

Bozcaada hattında bazı araçların geçişine kısıtlama

AB: Rusya ile diyalog kurmaya hazırlanmalıyız

Hatay'da 1.1 kilogram esrar ele geçirildi: 1 tutuklama

AB’nin Kosova’ya uyguladığı cezai tedbirler kaldırıldı

Yapıcıoğlu: Siyonistlerin "Vadedilmiş topraklar" hedefinde Türkiye de var

Mardin’de trafik kazası: Motosiklet sürücüsü ağır yaralandı