• BIST 100

    15049,78%0,90
  • DOLAR

    43,13% 0,02
  • EURO

    50,48% 0,53
  • GRAM ALTIN

    6373,96% 1,97
  • Ç. ALTIN

    10304,56% 1,36

Diyarbakır’da öğrenciler ücretsiz sanat kurslarından faydalanıyor

06 Ağustos 2024, Salı 16:19
06 Ağustos 2024, Salı 16:19
Diyarbakır’da öğrenciler ücretsiz sanat kurslarından faydalanıyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Diyarbakır’da öğrenciler ücretsiz sanat kurslarından faydalanıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin çeşitli sanat dallarında açtığı ücretsiz yaz dönemi sanat kurslarından faydalanan 550 öğrenci, kendini geliştirme imkânı buluyor.
Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığının çocuk ve yetişkinleri sanatla buluşturmak amacıyla başlattığı yaz dönemi sanat kurslarına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Kültür ve Kongre Merkezinde verilen kurslarda hobi, yetenek ve çocuklar yönelik resim ile gitar, erbane, işaret dili, halk oyunları, keman, ses eğitimi veriliyor. Yaz dönemi kurslardan 550 öğrenci faydalanıyor.
Kursiyerlerden Roza Cemiloğlu, merkezin öğrencilere katkı sunduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Yaklaşık bir aydır gitar kursuna geliyorum. Buradan çok memnun kaldım. Öğrenmeye en baştan başladık. Yaşıtlarımızla sosyalleşme imkânımız da var. Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum.”
Katıldığı kurs sayesinde resim çizmeyi öğrendiğini söyleyen Aram Murat Acar, “Ben önceden resim çizmeyi bilmiyordum. Buraya geldim. Çok iyi resim yapmaya başladım. Arkadaşlarımla çok iyi geçiniyorum. En sevdiğim resim şekli de karakalem. Ondan bir tane resim çizmiştim. Sepet vardı. İçinde de elmalar vardı. Onu çizdim, hoca da duvara astı.” dedi.
Ses Eğitimi Kursunda eğitim gören Kadir Taşkıran, “Yaz aylarında arkadaşlarımızla beraber ses eğitimi görüyoruz, sesimizi geliştiriyoruz ve arkadaşlarımızla şarkı söylemeye çalışıyoruz. Güzel etkinlikler oluyor. Bu imkânı bize sunan Diyarbakır büyükşehir belediyesine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Hobi amacıyla kursa katıldığını belirten Serpil Arslan ise, “Erbane kursundayım. Buraya hobi amaçlı geldim. Yeteneğimin olduğunu fark edince iyi yerlere geleceğimi düşündüm. İlerlemek istiyorum” dedi.
İşaret Dili Kursu öğrencisi Yeşim Özpamuk da, kurs sayesinde işaret dilini öğrenerek işitme engellilere karşı kendisinde bir farkındalık oluştuğunu belirterek, şunları dile getirdi: “Okul öncesi öğretmenliği okudum ve bitirdim. İşaret Dili Kursuna geldim. Bu alanlarda çeşitli bölümlerde çeşitli çalışmalar olduğu için bizim de işaret dili öğrenmemiz gerekiyor. Çünkü kaynaştırma dersleri de alıyoruz aynı zamanda. Kaynaştırma öğrencilerimiz de var. Burada başladık. Farkındalığımız oldu. Mesela bir otobüse bindiğim zaman işaret diliyle konuşan insanları çok merak ediyordum. Şu an daha farkında olmaya başladım. Televizyonda özellikle bunu görüyoruz işaret dilinde. Biz de anlamaya, kavramaya çalışıyoruz. Bu benim için çok iyi oldu. Terapi gibi resmen bu ders. Geldiğim için çok memnunum.”

Şanlıurfa’da 1,5 milyon TL’lik tarihi geçmiş ürünlere el konuldu

Hollanda'da Filistin için dayanışma programı düzenlendi

İngiltere’den Ukrayna için uzun menzilli balistik füze hamlesi

Han Yunus'ta suikast: Filistinli istihbarat subayı şehit edildi

Bursa'nın zirvesi Uludağ'da kar kalınlığı bir metreye yaklaştı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’tan kar yağışı uyarısı

Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nde zorlu ameliyat başarıyla gerçekleştirildi

Gaziantep'te araması bulunan FETÖ şüphelisi yakalandı

Bingöl-Diyarbakır kara yolu tır trafiğine kapatıldı

Karlıova SYDV geçici 2 işçi alacak

Rusya, İngiliz bakanın Putin'i "kaçırma" iddiasıyla ilgili açıklamalarını kınadı

Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan: Özgüven ve sorumluluk bilinci hayatın rehberidir

Yaş ilerledikçe bağışıklık da zayıflıyor

Ateşkes ihlali sürüyor: Gazze'de iki şehit

İşgalciler El Halil'de su kaynaklarını hedef aldı

Batman İl Sağlık Müdürlüğü 2025 hizmet verilerini açıkladı

Malatya'da el sanatları kursları kış günlerinde yoğun ilgi görüyor

Sessiz tehlike: Karbonmonoksit hayatları tehdit ediyor

Diyanet Sen Gaziantep Şube Başkanı: Uyuşturucu ve kötü alışkanlıklar medya üzerinden özendiriliyor

Prof. Dr. Tarhan: Affetmek kişiyi hem ruhsal hem de bedensel anlamda özgürleştirir

Uzman Eğitimci Aldemir: Yapay zekâ yanlış kullanılırsa öğrenciyi tembelliğe sürükler

Otobüs ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: 3 ölü, 1 yaralı

Siyonist işgalciler Ramallah'ta bir Filistinlinin evini yıktı

Danimarka’dan sert uyarı: Trump, NATO’yu içten çökertiyor

Psikolog Atalay: Yanlış rol modeller gençleri uyuşturucuya özendiriyor

Arakçi: İran'a karşı terör savaşı yürütülüyor, protestoları Mossad yönlendirdi

Kasımda inşaat maliyet endeksi arttı

Siber uzmanlar: Her hesap için ayrı parola kullanın

Trump, kendini 'Venezuela Başkan Vekili' ilan etti

Cinsel içerik krizine küresel yasak: Asya’dan Avrupa’ya hükümetler X’in Grok’una karşı harekete geçti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şanlıurfa’da 1,5 milyon TL’lik tarihi geçmiş ürünlere el konuldu

Hollanda'da Filistin için dayanışma programı düzenlendi

İngiltere’den Ukrayna için uzun menzilli balistik füze hamlesi

Han Yunus'ta suikast: Filistinli istihbarat subayı şehit edildi

Bursa'nın zirvesi Uludağ'da kar kalınlığı bir metreye yaklaştı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’tan kar yağışı uyarısı

Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nde zorlu ameliyat başarıyla gerçekleştirildi