GÜNDEM 8.02.2024 14:30:04 0

Diyarbakır’da otobüs şoförü, rahatsızlanan öğretmeni hastaneye böyle yetiştirdi

Diyarbakır’da otobüs şoförü, rahatsızlanan öğretmeni hastaneye böyle yetiştirdi
Haberi Sesli Oku

Diyarbakır’da otobüs şoförü, rahatsızlanan öğretmeni hastaneye böyle yetiştirdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Çınar ilçesinden şehir merkezine yapılan seferde, otobüste rahatsızlanan öğretmen, durumun şoföre iletilmesiyle yolcularla birlikte hastane acil servisine yetiştirdiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
Salı günü Çınar ilçesinden şehir merkezine hareket eden otobüste bulunan yolculardan 32 yaşındaki öğretmen Abdullah Şimşek, rahatsızlanınca yanındaki arkadaşları durumu şoföre bildirdi. Şoför Mehmet Şakir Kaçka, durumu harekat amirine bildirip, hastaneye yetiştirilmesi talimatını alınca yolcularla birlikte otobüsünün yönünü yakındaki özel bir hastanenin acil servisine çekti.
Tedavisi tamamlanan öğretmenin sağlık durumu iyi olduğu öğrenilirken, o anlar otobüs içi kamerasına saniye saniye yansıdı.
Otobüs şoförü Mehmet Şakir Kaçka, İHA muhabirine, Diyarbakır’a saat 15.15 sularında bir yolcunun yanına yaklaştığını ve ‘kaptan, bir yolcumuz kalp krizi geçiriyor.’ dediğini aktardı.
Panik yapılmaması gerektiğini yolculara söylediğini kaydeden Kaçka, şöyle konuştu:
“Yolculara, arkadaşlar kimseyi indirmiyorum. Direkt hastaneye doğru gittim. Ondan sonra amirimiz aradım. Hastaneye gidiyorum, bilginiz olsun dedim. ‘Sıkıntı yok’ dedi. Yolcuyu indirdik, hocalara teslim edip geldim. Aradan 2-3 saat geçti hasta olan hocayı aradım. ‘Ağabey, çok iyiyim, teşekkür ederim. Allah, razı olsun’ dedi.”
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Harekat Amiri Mustafa Yalçın, o gün nöbetçi amir olduğunu, şoförün kendisini arayıp araçta acil bir durum olduğunu söyledi.
En yakın hastaneye gitmesini söylediğini ifade eden Yalçın, “Biz, can taşıdığımız için sloganımız ilk candır. Dörtlülerini yakıp en yakın hastaneye götürmesi ricasında bulundum. Kendisi de götürdü. Bu konularda bizim çizgimizdir. Sağlık her şeyden önemli. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak 320 tane aracımızla hizmette bulunuyoruz. Kardeşimiz ile irtibattayız, sağlık durumu da iyi. Bu, bizi de sevindirdi” ifadelerinde bulundu.

“Ona bir hayat borçluyuz”
Öğretmen Abdullah Şimşek, şoförle sürekli yolculuk yaptıklarını dile getirerek, “Çınar’da okuldan sonra eve gelirken yolda bir kriz, bir atak geçirdim. Sağ olsun Şakir ağabeyde insanlık görevi olarak koca otobüsü yolcularla beraber bizi direkt hastanenin acil servisine kadar götürdü. Allah, ondan razı olsun. Ona bir hayat borçluyuz” şeklinde konuştu.

Pakistan uzun menzilli balistik füzesini test etti

Otomobil ile minibüs çarpıştı: 2 ölü, 8 yaralı

Çin'de helikopter kazası: 1 ölü, 4 yaralı

Avustralya'da seçimleri iktidardaki İşçi Partisi kazandı

Şanlıurfa'da maddi hasarlı trafik kazası

ABD, Suudi Arabistan'a 3.5 milyar dolarlık silah satacak

HÜDA PAR heyetinden Bingöl köylerine ziyaret

Hindistan Pakistan'dan yapılan ithalatı yasakladı

Oğraş: Zorunlu eğitim gençlerin iş gücü piyasasında yer edinmesini zorlaştırmaktadır

Sanayi sitesi esnafından yüzde 300 kira zammına tepki: Kepenkler kapatıldı

Endonezya'da 6 büyüklüğünde deprem

Siirt'te Kur’an-ı Kerim ziyafeti etkinliği

Anamur'dan hacı adayları kutsal topraklara dualarla uğurlandı.

Vali Kızılkaya’dan uyarı: Yol konforuna aldanmayın, hız kurallarına uyun

Mardin’de 4 katlı binada yangın paniği

Hindistan'da dini festival sırasında izdiham: 6 ölü, 30 yaralı

Prof. Dr. Yılmaz: Malatya'da çok iyi karaciğer nakil cerrahları yetişiyor

Batman'da uyuşturucu operasyonu

Pakistan'da maymun çiçeği vakalarında artış

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı

İran’da kum fırtınası

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti

Hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 9 yaralı

Gaziantep'te suç örgütüne operasyon: 50 gözaltı

Dünya birincisi hafızlardan Diyarbakır Ulu Camii’nde Kur’an ziyafeti

Bingöl’de ters laleler görsel şölen sunuyor

Gaziantepliler: Muhtaç insanlara katkı sunan etkinlikleri sahiplenmek gerekiyor

Şanlıurfa'da yakıt tankeri alev aldı

Fırıncıların sıcak havalarla imtihanı başladı

Siyonist işgalciler 97 gündür Tulkerem’i kuşatmış durumda: Binlerce aile göç etti, yüzlerce ev yıkıldı

Yükleniyor