• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Diyarbakır’da özel gereksinimli bireylere destek

GÜNDEM 17.05.2023 16:55:02 0
Diyarbakır’da özel gereksinimli bireylere destek

Diyarbakır’da özel gereksinimli bireylere destek

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından “Engelliler Haftası” çerçevesinde ihtiyaçları belirlenen özel gereksinimli bireylere akülü tekerlekli sandalye, işitme cihazı ve hasta yatağı desteği sağlandı.
Yenişehir Belediyesi ‘Yanıbaşındayız’ projesi ve Yaşlı Destek Programı (YADES) Projesi çerçevesinde ilçede özel gereksinimli bireylerin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.
Engelliler Haftası çerçevesinde Yenişehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezinde Özel Gereksinimli Bireylere Destek programı düzenlendi. Düzenlenen programa Yenişehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Beşikci, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Yasemin Ensari, Kültür ve Sosyal işler Müdürü Remzi Tekin, Diyarbakır zihinsel engelliler Derneği Başkanı Güler İnal, Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Levent Baykara, Altı Körler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Akif Karakaş ve özel gereksinimli bireylerin aileleri katıldı.
Destek programında konuşan Yenişehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Beşikci, Engelsiz Yaşam Merkezini sürekli kullanan vatandaşlar ile sık sık bir araya geldiklerini belirterek “Ramazan ayında bir araya geldiğimiz kardeşlerimiz bizlere taleplerini iletmişlerdi, onların istekleri bizim için çok önemli. Bu tür desteklerimizi taleplere göre ortaya koyup bu programın devamını sağlayacağız. Sizlerin bize iletmiş olduğunuz istek beklenti ve şikayetlerinizi çözüme ulaştırana kadar elimizden gelenin fazlasını yapma gayretinde olduk” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Yenişehir Belediyesi tarafından özel gereksinimli bireylere akülü araba, tekerlekli sandalye, işitme cihazı ve hasta yatağı dağıtımı gerçekleştirildi.

İşgal rejimi Gazze Şeridi'ndeki gıda kaynaklarını sistematik olarak yok ediyor

Motosiklet hafif ticari araçla çarpıştı: 2 yaralı

Yemen Başbakanı istifa etti

Şüpheli şahısların üzerinden 1 kg metamfetamin ele geçirildi

ABD ambargoyu kaldırdığı Vietnam'a 24 adet F-16 savaş uçağı veriyor

Singapur genel seçim için sandık başına gitti

Yapıcıoğlu: siyonizm, bölge barışının önündeki en büyük engeldir

Bataklığa düşen uçağın yolcuları kurtarılmayı bekledi

Yapıcıoğlu: siyonistlerle karşılaşmak için her türlü askeri hazırlığı yapmamız lazım

Pakistan uzun menzilli balistik füzesini test etti

Otomobil ile minibüs çarpıştı: 2 ölü, 8 yaralı

Çin'de helikopter kazası: 1 ölü, 4 yaralı

Avustralya'da seçimleri iktidardaki İşçi Partisi kazandı

Şanlıurfa'da maddi hasarlı trafik kazası

ABD, Suudi Arabistan'a 3.5 milyar dolarlık silah satacak

HÜDA PAR heyetinden Bingöl köylerine ziyaret

Hindistan Pakistan'dan yapılan ithalatı yasakladı

Oğraş: Zorunlu eğitim gençlerin iş gücü piyasasında yer edinmesini zorlaştırmaktadır

Sanayi sitesi esnafından yüzde 300 kira zammına tepki: Kepenkler kapatıldı

Endonezya'da 6 büyüklüğünde deprem

Siirt'te Kur’an-ı Kerim ziyafeti etkinliği

Anamur'dan hacı adayları kutsal topraklara dualarla uğurlandı.

Vali Kızılkaya’dan uyarı: Yol konforuna aldanmayın, hız kurallarına uyun

Mardin’de 4 katlı binada yangın paniği

Hindistan'da dini festival sırasında izdiham: 6 ölü, 30 yaralı

Prof. Dr. Yılmaz: Malatya'da çok iyi karaciğer nakil cerrahları yetişiyor

Batman'da uyuşturucu operasyonu

Pakistan'da maymun çiçeği vakalarında artış

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı

İran’da kum fırtınası

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ