• BIST 100

    9339,59%-0,11
  • DOLAR

    39,44% 0,21
  • EURO

    45,49% -0,01
  • GRAM ALTIN

    4289,17% 0,12
  • Ç. ALTIN

    6927,68% -0,09
Diyarbakır’da Türk Eğitim-Sen Cumhuriyet’in 100. yılını kutladı
GÜNDEM
Tarih: 27.10.2023 16:50
Güncelleme: 1.01.0001 00:00
Diyarbakır’da Türk Eğitim-Sen Cumhuriyet’in 100. yılını kutladı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakır’da Türk Eğitim-Sen Cumhuriyet’in 100. yılını kutladı

Türk Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla program düzenledi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümü münasebetiyle kutlamalar çerçevesinde Diyarbakır’da da etkinlikler başladı. Diyarbakır’da Türk Eğitim-Sen Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen program, Yenişehir ilçesindeki Anıt Park’ta Atatürk büstüne Ahmet Bürhan’ın çelenk sunumuyla başladı.
İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açıklama yapan Şube Başkanı Ahmet Bürhan, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kutladı.
Devletin, milli egemenliğin, milli iradenin ve milli bekanın daim olması dileğinde bulunan Bürhan, “Aziz milletimizin azim ve cesaretle, kutlu bir mücadeleyle inşa ettiği Cumhuriyet’imizin 100. yılına büyük eşsiz bir gurur ve heyecanla kavuştuk. Türk milletinin en güzide ve en muazzam eseri olan Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşında, kutlu olsun. Devletimiz, milli egemenliğimiz, milli irademiz, milli bekamız daim olsun. Türkiye Cumhuriyeti ülküsü; adanmışların, irade gösterenlerin ve inançla harekete geçenlerin şuuru ve muazzam mücadelesiyle yükselmiştir. Kurtarıcı ve kurucu iradenin hür, müstakil, tam bağımsız ve millet egemenliğine dayanan bir devlet yönetimi anlayışıyla kurumsallaşmıştır. Milli egemenliğin ve milli bekanın üzerinde hiçbir otoriteyi tanımadığının tüm cihana gösterildiği bir duruşla perçinlenmiş ve bugünlere gelmiştir” dedi.
Türk eğitimcileri olarak harici ve tehdit unsurlarını bertaraf edecek nesilleri yetiştirmeye devam edeceklerini ifade eden Bürhan, “Türkiye Cumhuriyeti; mazlum milletlere emsal olan muhteşem bir mücadelenin zafer tacıdır. Türkiye Cumhuriyeti, Türk milletinin yüksek şuurunun, engin iradesinin, kutlu kudretinin şeref nişanesidir. Türk eğitimcileri olarak Cumhuriyet’imizi, tıpkı kuruluş felsefesinde olduğu gibi, ilmin, fennin ve aklın ışığında, demokratik bir izanla daha büyük bir azimle, daha içten bir kararlılıkla ikinci yüzyıla taşıma görev ve sorumluluğunu üstleneceğiz. Milli bekamız için yılmadan mücadele edecek, harici ve dahili tüm tehdit unsurlarını bertaraf edecek nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.
“Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmeyi miras bırakan başöğretmenimizin izinden, kahraman ecdadımızın emanetini sonsuza dek koruyacak ve daha da güçlendirme azminden geri durmayacağız” diye konuşmasına devam eden Bürhan, “Cumhuriyet’imizi inşa eden kurtarıcı ve kurucu irade ile anayasamızda anlamını bulan temel değerler ile ve milli irade ile husumeti olan, Cumhuriyet’imizin birleştirici ve bütünleştirici gücüne bölücülük ve nifak tohumları ekerek zarar vermeye çalışan köhne zihniyetin emellerini dün olduğu gibi bundan sonra da boşa çıkaracağız. Tarih şahit olsun ki naçiz vücutlarımız bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” ifadelerinde bulundu.

Devrim Muhafızları: Saldırıların kaynağı olan işgal hava üslerini hedef aldık

Katar, Filistinli mülteciler için 20 milyon dolar yardım sağlayacak

Kremlin: Rusya-ABD ilişkilerinin normalleşme süreci askıya alındı 

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan İran Büyükelçiliği’ne ziyaret

Suriye Dışişleri Bakanı İle Alman mevkidaşı ile görüştü

TBMM, işgalin İran saldırganlığına karşı tezkereyi kabul etti

Siirt’te park halindeki otomobil alev alev yandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri işgalin İran'a saldırılarını görüştü

İran: Şu ana kadarki operasyonlarımız caydırıcıydı; cezalandırıcı operasyonlarımız çok yakında!

Malatya'da aracın çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Kamyonun çarptığı yaya ağır yaralandı

Malatya Büyükşehir Meclisi haziran ayı toplantıları sona erdi

İran'dan yeni füze fırlatıldı: Sirenler çaldı!

Bat Yam'da 88 bina İran füzeleriyle hasar gördü

İran Ordusu: 28 düşman hava aracı düşürüldü, işgale ait Hermes casus İHA’sı imha edildi

Rekabet Kurumu’ndan gıda laboratuvarlarına ceza

Gazze'deki direniş, ortak operasyonlarla işgalcileri öldürüp yaralıyor

Elektrik ve su sorunu küçükbaş hayvan üreticilerini bezdirdi

Genetik testler otizmi net göstermez, riski ortaya koyar!

Devrim Muhafızları: Operasyonlar siyonist rejim yıkılana kadar sürecek

Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı

Nijeryalı Eğitimci İdriss: Eğer bu kadar insanın ölmesi sizi bir araya getiremiyorsa, diyecek söz yok

Vali Yavuz: Bağımlılık, yalnızca bedenleri değil, zihinleri ve iradeyi de esir almaktadır!

İran medyası: Tahran'ın füze harekatında siyonist istihbarat subayları öldü

Siyonist Katz: ABD, savunmamızda bize destek veriyor, bugün Tahran’a saldırılar düzenleyeceğiz

HÜDA PAR'dan valiliğe çağrı: Siyonist katilin İstanbul'umuzda konser vermesi büyük bir züldür

Şanlıurfa'da kamyonet şarampole devrildi: 1 kişi yaralandı

DMM, “Bakanlık koruması altındaki 5 çocuk intihara kalkıştı” iddialarını yalanladı

Türkiye’nin orman alanı 23,4 milyon hektara yükseldi

Ceyhan Belediyesi’nde başkanlık koltuğu yine Aydar ailesine geçti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Devrim Muhafızları: Saldırıların kaynağı olan işgal hava üslerini hedef aldık

Katar, Filistinli mülteciler için 20 milyon dolar yardım sağlayacak

Kremlin: Rusya-ABD ilişkilerinin normalleşme süreci askıya alındı 

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan İran Büyükelçiliği’ne ziyaret

Suriye Dışişleri Bakanı İle Alman mevkidaşı ile görüştü

TBMM, işgalin İran saldırganlığına karşı tezkereyi kabul etti

Siirt’te park halindeki otomobil alev alev yandı