Diyarbakır’da 'Yeni Şehirden Kadim Şehre' bisiklet turu etkinliği

Tarih: 07.10.2022 19:25
Diyarbakır’da
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Diyarbakır’da 'Yeni Şehirden Kadim Şehre' bisiklet turu etkinliği

Diyarbakır’da düzenlenen 'Yeni şehirden kadim şehre' bisiklet turu etkinliğinde yüzlerce kişi pedal çevirdi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Diyarbakır Valiliği ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince organize edilen etkinlik, Elazığ Caddesi üzerinde bulunan büyükşehir belediyesi binası yanında start aldı.
Etkinlik öncesi konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, etkinlik için gençlere dağıtılmak üzere bisikletlerin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı tarafından gönderildiğini ifade etti. Kimliğin ve kişiliğin tarihle oluştuğunu aktaran Demircan, 'Etkinliğin ismini çok güzel vermişler, ’Yeni şehirden kadim şehre’. Diyarbakır büyüdü çok güzel mekanları oldu ama eskiyi tarihimizi unutmuyoruz, unutmayacağız, unutturmayacağız. Bunu bütün dünyaya haykıracağız' dedi.
Demircan, kent genelinde yapılan çalışmalardan ve festivale katkılarından dolayı Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su ve ekibine teşekkür etti.
Diyarbakır Valisi Su, etkinliğin Sur ilçesinde yapıldığını ve ilçenin kentin tarihi değerleri en çok barındıran ilçe olduğunu dile getirdi. Tarihi surlar içerisinde yer alan 18 anıtsal eserin onarım ve restorasyonunu tamamladıklarını söyleyen Vali Su, 'Bunlar içerisinde camilerimiz var, kiliseler var, hamamlar, konaklar, hanlar var. Şu anda sur içinde 347 sivil mimari örneği konağın onarımına devam ediyoruz. İnşallah onları da bitirdiğimiz zaman muhteşem bir eserler topluluğu ortaya çıkmış olacak' diye konuştu.
Sur Kültür Yolu Festivali’nin de yarın Kültür Turizm Bakanı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla başlayacağını anımsatan Su, festival öncesi alanı gezip görmek için etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve katılımcılar bisikletleriyle tarihi surlar boyunca pedal çevirerek Kurşunlu Cami önüne kadar bisiklet sürdü.
[gallery ids=',47940,47941,47942,47943']

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Benzin ve motorine zam

Aliyev, Türkiye'ye gelecek

Mardin’de soğan hasadı başladı: Çiftçi emeğinin karşılığını alamamaktan şikayetçi

Bingöl'de dağ keçisi çobanlara eşlik etti

Rusya: Ukrayna’da iki yerleşim birimini ele geçirdik

Adana'da park halindeki 2 araç yandı

Gazze'de işgalin bugünkü saldırılarında 47 kişi şehit oldu

Gaziantep'te av yasağına uymayan bir şahıs yakalandı

Şanlıurfa'da Barutçu Hanı’nda restorasyon çalışmaları başladı

Karlıova’da çatı katında yangın paniği

Diyarbakır'da trafik kazası: 2 yaralı

Guterres, Gazze’de yardım bekleyenlerin katledilmesiyle ilgili soruşturma istedi

Mehdi el-Meşhat: İran kolay hedef değil

Şanlıurfa’da isyanın yaşandığı cezaevi yıkılıyor

Yerinde dönüşüm ve hibe-kredileri için son gün 30 Haziran

Bingöl'de 15.300 kök kenevir ele geçirildi

Son 24 saatte 144 şehit: Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 637'yi aştı

Hamanei: ABD’nin müdahalesi telafisi olmayan zararlara yol açacaktır

Ağrı'da trafik sorunları büyüyor! Yanlış parklar ve plansızlık, vatandaşı zorluyor

YKS öncesi uzmanından öğrencilere ve velilere önemli tavsiyeler

İşgalci siyonit rejim Suriye'nin Kuneytire şehrinde evleri yıkıyor

İran’a siber saldırı düzenlendi

Enerji ve teknoloji şöleni Batman'da gerçekleşti: DicleFest yoğun ilgi gördü

HÜDA PAR Adana İl Başkanı Beyazçiçek’ten Ceyhan’a ziyaret

HÜDA PAR heyeti Balıkesir'de temaslarda bulundu

İran'daki uçuş yasağı uzatıldı

Yükleniyor