• BIST 100

    10976,09%0,56
  • DOLAR

    42,44% 0,01
  • EURO

    49,26% 0,12
  • GRAM ALTIN

    5674,06% -0,14
  • Ç. ALTIN

    9236,61% -0,05

Diyarbakır'da "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" programına davet

27 Kasım 2025, Perşembe 13:52
27 Kasım 2025, Perşembe 13:52
Diyarbakır
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kasım ayının sahabe ayı olması münasebetiyle Peygamber Sevdalıları Vakfı, pazar günü Diyarbakır'da Kurşunlu Camii'nde erkek ve bayanlara özel iki ayrı program düzenliyor.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından kasım ayı sahabe ayı ilan edilmesi münasebetiyle her sene olduğu gibi bu yılda "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temasıyla sahabe programı düzenlenecek.

"Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temasıyla her sene bir sahabenin konu alındığı programda bu yıl gençler için en güzel örnek sahabelerden biri olan Musab bin Umeyr ve Nesibe Hatun'un hayatı işlenecek.

Pazar günü merkez Sur ilçesi Kurşunlu Camiinde bayanlara özel saat 13.00'de Nesibe Hatun, aynı yerde saat 19.00'da erkeklere özel Musab bin Umeyr programları düzenlenecek.

Düzenlenecek programlarla ilgili açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Çelik, Peygamber sahabeleri arasında bu iki şahsiyetin seçilmesinin ayrı bir önem taşıdığını kaydederek tüm Diyarbakır halkını programa davet etti.

Çelik, "Bilindiği üzere Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından kasım ayı sahabe ayı ilan edilmiş ve her yıl bu ayda yolumuzu aydınlatan sahabelerin hayatını ve mücadelelerini halkımızla tanıştırıyoruz." dedi.

"Tüm sahabe aşığı bayan ve erkeklerimizi etkinliğe davet ediyoruz"

Bu yıl ki programlarda Musab bin Umeyr ve Nesibe Hatun'un seçilmesindeki gayeye de değinen Çelik, şunları söyledi:

"İçinde yaşadığımız bu çağda özellikle hem gençliğimizde hem de tüm insanlarda gerçekten ciddi bir yozlaşma, dinden uzaklaşma ve dünyevileşme var. Bizler bu dünyevileşme ve yozlaşmadan kurtuluşun yegâne yolunun Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem ve onun kutlu sahabelerinin yolu ve örnekliğinde kurtulacağımıza inanıyoruz. Bu meyanda pazar günü Kurşunlu Camii'nde saat 13.00'de bayanlara yönelik olarak Nesibe Hatun Radiyallahu Anhume'nin hayatını anlatan, akşam 19.00'da ise erkeklere yönelik Musab Bin Umeyr Radiyallahu Anhume'nin hayatını anlatan program düzenlenecek."

Konuşmasının devamında tüm Diyarbakır halkını programa davet eden Çelik, "Hem genç erkeklerimize hem de kızlarımıza en iyi örnek olabilecek sahabelerin hayatını anlatıyoruz. Musab Bin Umeyr ki kendisi genç yaşta iman etmiş ve genç yaşta bu dava uğruna şehadet şerbetini içmiştir. Bugün gençlerimizin içinde bulunduğu bunalım ve yozlaşmanın yegâne yolu sahabelerin hayatını takip etmek, onların izinden gitmektir. Dolayısıyla tüm sahabe aşığı Peygamber sevdalısı genç bayan ve erkeklerimizi Kurşunlu Camiinde yapacağımız etkinliğe davet ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

11. Yargı Paketi Meclis’e sunuldu

"24. İyilik Treni" Afganistan yolunda

Hollanda-Almanya sınırında kuş gribi tespit edildi

Yetimler Vakfı, Şehid Salih El Caferavi'nin vasiyetini Bangladeş'te gerçekleştirdi

MOTAŞ, otobüs için şoför alımı yapacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vatikan Devlet Başkanı Papa 14. Leo ile görüştü

Yetimler Vakfı'ndan, Gazze'deki yetimlere kışlık giysi yardımı

Ankara'da bazı yollar 3 gün süreyle trafiğe kapatılacak

HÜDA PAR’dan "31 Temmuz Covid Yasası" açıklaması: Binlerce mahkûm adalet bekliyor

Kurtalan’da iki araç çarpıştı: Bir kişi yaralandı

Malatya’da TYP kapsamında 150 kişilik istihdam için başvurular başladı

Caddeye çimento döken mikser sürücüsüne 28 bin TL ceza

Gaziantep'te son kullanma tarihi geçmiş ürün satan iki markete kapatma cezası

Yurdun batı kıyıları için yağış uyarısı

Türkiye’den GKRY–Lübnan MEB anlaşmasına tepki: Kıbrıslı Türklerin haklarını yok sayıyor

Merkez Bsı rezervlerinde 6,8 milyar dolarlık düşüş

Bakan Göktaş, Nallıhan'da toplu açılış töreninde konuştu

Mardin'de iki esnaf arasında kavga: 1 ölü 3 yaralı

Dr. Demirtaş: Şeker ödül değildir, çocuklarda bağımlılık oluşturuyor

Hong Kong'daki büyük yangında ölü sayısı 55'e yükseldi

Venezuela İçişleri Bakanı Diosdado Cabello: Uçaklar sizde kalsın, onur bizde

2026 hacı adayları için ek kayıt süreci başladı

Bir Amerikalı ve iki Rus'u taşıyan uzay aracı yörüngeye girdi

İşgalci siyonistler Filistinli çiftçilere saldırdı, biri ağır iki kişiyi yaraladı

Gaziantep'te araması bulunan 2 firari şahıs yakalandı

Dışişleri Bakanı Fidan’dan Almanya’ya ilk ikili ziyaret

4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencilerine uygulamalı sağlık eğitimi

Gaziantep'te kırmızı ışık ihlali yapan 990 araca ceza yazıldı

Malatya'da manevi danışmanlara akaid eğitimi

Mükemmeliyetçilik ertelemeyi besliyor!

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


11. Yargı Paketi Meclis’e sunuldu

"24. İyilik Treni" Afganistan yolunda

Hollanda-Almanya sınırında kuş gribi tespit edildi

Yetimler Vakfı, Şehid Salih El Caferavi'nin vasiyetini Bangladeş'te gerçekleştirdi

MOTAŞ, otobüs için şoför alımı yapacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vatikan Devlet Başkanı Papa 14. Leo ile görüştü

Yetimler Vakfı'ndan, Gazze'deki yetimlere kışlık giysi yardımı