• BIST 100

    14153,58%-0,33
  • DOLAR

    42,72% 0,07
  • EURO

    50,12% -0,16
  • GRAM ALTIN

    5928,74% 0,34
  • Ç. ALTIN

    9560,88% 0,43

Diyarbakır'daki Filistinli öğrenciler zaferi kutladı

20 Ocak 2025, Pazartesi 18:04
20 Ocak 2025, Pazartesi 18:04
Diyarbakır
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Dicle Üniversitesi'nde okuyan Filistinli öğrenciler, HAMAS ve işgal çetesi arasında yapılan ateşkes anlaşmasını tatlı dağıtarak kutladı.

Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Kampüsü önünde bir araya gelen Filistinli öğrenciler, HAMAS ve siyonist israil arasında ilk aşaması 42 gün sürecek olan ateşkes ve esir takası anlaşmasını kutlayarak tatlı ikramında bulundu.

Ateşkesin yürürlüğe girmesinin ardından sevinç gösterisinde bulunan Filistin'den üniversite eğitimi için Türkiye'ye gelen öğrenciler, İslam ülkelerine çağrıda bulunarak Gazze'ye yardımların çok yoğun bir şekilde devam etmesi gerektiğini ifade ettiler.

Diyarbakır'da doktorluk yapığını ifade eden Filistinli Mahmoud Radwan, yaptığı açıklamada, tüm imkansızlıklara rağmen bu savaştan zaferle çıktıklarını belirtti.

Radwan, "Türkiye'de yaklaşık 8 yıldır kalıyorum. Doktorluk yapıyorum burada. Dün kazandığımız savaşın zaferinden sonra bayağı mutlu olduk. Yapılan anlaşma sonrası bırakılan esirler için mutluluğumuzu anlatmaya kelimeler yetmiyor. Bu savaştan sonra daha çok umutlu olmaya başladık. israil için 'yenilmez ordu, yenilmez devlet' diyorlardı, artık onların da yenildiğini gördük. Uzun bir zamandır Gazze'yi yakıp yıkmalarına rağmen hala ilerleme kaydetmediler. Aksine biz Filistinliler daha çok ilerleme kaydettik, daha çok kendimizi ispat ettik. Özelikle savaş açısından ve imkansızlıklara rağmen bu savaştan zafer elde ederek çıkabildik." dedi.

"Gazze yeniden imar edilsin"

Radwan, İslam ülkelerinden Gazze'yi unutmamaları gerektiğini belirterek, şöyle dedi:

"Müslümanlardan tek istediğimiz şey, savaş halindeyken bizleri unutmadıkları gibi savaştan sonra da bizi unutmasınlar. Boykota devam etsinler. Savaş bitti diye boykot da bitecek değil, tam tersi devam etmeli. israile destek veren şirketler ve ülkeler savaştan önce de onlara destek veriyordu, savaşta da ve savaştan sonra da vereceklerini söylüyorlar. Bu açıdan boykottan vazgeçmeyelim, boykota devam edelim. İslam ülkelerinden yardım istiyoruz, Gazze'yi unutmasınlar. Yardımlar çok yoğun bir şekilde Gazze'ye girsin. Gazze yeniden imar edilsin. Evsiz ve yersiz kalanlar için onlara evler inşa etsinler. Özelikle bu kış ayında bizleri unutmasınlar."

"Gazze'nin acil olarak tıbbi malzemeye ihtiyacı var"

Gönüllü olarak Gazze'de doktorluk yapmak isteyenlerin girişleri için kolaylık sağlanması gerektiğini ifade eden Radwan, "İslam ülkeleri bizi unutmasınlar derken sadece gıda ve inşaat malzemeleri açısından değil aynı zamanda tıbbi malzemeler açısından da yardımlarını yapsınlar. Gördüğümüz kadarıyla Gazze'de bu savaşta en çok ihtiyaç duyulan şey tıbbi malzemeler. Hastaneler bayağı yıkıldı. Bir doktor olarak istediğim şey şu; yıkılan hastaneleri imar etsinler, yetersiz tıbbı malzemeleri tedarik edip Gazze'ye ulaşmasını sağlasınlar." şeklinde konuştu.

"İşgal çetesi tarihe gömülmeden bu mücadele devam edecek"

Filistin'deki zulmün başladığı günden itibaren Filistinli öğrencilerin yanında olduklarını ifade eden Diyarbakır Uluslararası Öğrenci Derneği İl Başkanı İsrafil Mertoğlu ise işgal çetesinin HAMAS karşısında diz çöktüğünü belirterek şunları kaydetti:

"Bizler öğrenci federasyonu olarak yıllarca mazlum coğrafyalarda eziyet gören bütün öğrencilerimize maddi ve manevi olarak desteklerimizi verdik ve vermeye devam edeceğiz. Filistin'de yaşanan bu zulmü unutmadık, unutturmayacağız. Tarih bize unutturmaya çalışsa da unutmayacağız. Bu süreç çok sancılı geçti ama elhamdülillah 'diz çöktürülemeyen' denilen ve birçok güçlü devletin yanında var olduğu siyonist israil diz çökmek zorunda kaldı. Rabbimizden niyazımızdır ki inşallah onları tarihe gömmeden bu mücadele devam edecek. Pes etmek yok."

"Pazara kadar değil, mezara kadar bu boykota devam etmeliyiz"

Mertoğlu konuşmasında, siyerden örnek vererek, yahudilerin en çok parayı sevdiğini ifade ederek boykottan asla vazgeçilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Mertoğlu, "Bu süreçte özelikle halkımızdan istediğimiz boykot önemli bir ayaktı, 'boykotla ne değişir' diyen birçok insan oldu. Bunlar bir bir cevabını aldı. Boykot yapıla yapıla birçok siyonist şirket diz çökmek zorunda kaldı. En son açıklanan Starbucks gibi bir firma bile küçülmeye gitti. Bunun gibi nice firmalar çökecek. Çünkü Allah Resulü (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Hayber'i fethederken yaptığı bir uygulama vardı. yahudilerin en çok sevdiği para ve ekonomidir. Bunların elinden bu gücü almak zorundayız. Bunu birlikle yapacağız. Pazara kadar değil, mezara kadar bu boykota devam etmeliyiz ki bu kardeşlerimizin yanlarında oluğumuzu onlara hissettirelim. Zaten fiziksel bir savaş halindeler. Çoluğuyla-çocuğuyla, kadınıyla-yaşlısıyla bunlar bedel ödüyor. Bizler de en azından siyonistlerin şirketlerine yatırım yapmadan, herhangi bir alışverişte bulunmadan bir nebze de olsa Allah katında hesap verebilme durumuna gelebiliriz. Umarım bu zafer siyonist çetenin yok oluşuyla daha güzel bir duruma gelebilir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu: Bingöl’ün hak ettiği yer bu değil

Asgari ücret için ikinci tur toplantı bugün yapılacak

M23 isyancıları, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusundaki Uvira'dan çekilmeye başladı

Tekirdağ’da narkotik operasyonlarında 178 kişi hakkında işlem yapıldı

Gazze'deki çadırların yüzde 90'ı son yağışlarla birlikte sular altında kaldı

İzmir’de su ürünlerine yönelik denetimlerde 516 kilogram balığa el konuldu

Malatya'da tır ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Antalya’da 24 papağan ele geçirildi

Ordu’da 164 yatırımcıya kırsal kalkınma desteği

Direniş liderlerinin sürgündeki zaferi Mercu'z Zuhur 33'üncü yılında

Tayland-Kamboçya çatışmalarında 19 Tayland askeri öldü

MKE tüfeğin kalifikasyon süreçleri başarıyla tamamlandı

IHO EBRAR, Etiyopya'da ihtiyaç sahiplerine umut oldu

Karabük’te çöplerle dolu evden 10 kamyon atık çıkarıldı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Hz. Mevlâna’nın 752'nci Vuslat Yıl Dönümünde Gülbang Duası okundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan "Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü” mesajı

Kırıkkale’de 3 servis aracı çarpıştı: 10 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Yerli üretimi destekleyen ve adil bir ekonomik yapıyı önceleyen her çalışmanın yanındayız

Lavrov: İran'la askeri-teknik işbirliği geliştiriyoruz

Konya’da peçeteye emdirilmiş sentetik bonzai ele geçirildi

Macron, yapay zeka tarafından üretilen darbe videosunu kaldırtamadı

Konya AKOM’dan çiftçilere zirai don uyarısı

AB, Rusya'dan doğalgaz ithalatını aşamalı olarak sonlandıracak

Bingöl’de trafik kazası: 2 yaralı

Soykırım, kıtlık ve kaybettirilme: 2025 yılı Filistinli çocuklar için felaket yılı oldu

Türkiye Taşkömürü 263 yeni personel alacak

Gaziantep'te hırsızlık suçundan aranan hükümlü yakalandı

Çevre, Şehircilik Bakanlığının, 2026 bütçesi TBMM’de kabul edildi

İsra Holding’den HAKSİAD’a iade-i ziyaret

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu: Bingöl’ün hak ettiği yer bu değil

Asgari ücret için ikinci tur toplantı bugün yapılacak

M23 isyancıları, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusundaki Uvira'dan çekilmeye başladı

Tekirdağ’da narkotik operasyonlarında 178 kişi hakkında işlem yapıldı

Gazze'deki çadırların yüzde 90'ı son yağışlarla birlikte sular altında kaldı

İzmir’de su ürünlerine yönelik denetimlerde 516 kilogram balığa el konuldu

Malatya'da tır ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı