• BIST 100

    15446,37%1,25
  • DOLAR

    43,27% 0,22
  • EURO

    50,19% -0,10
  • GRAM ALTIN

    6374,59% -0,30
  • Ç. ALTIN

    10426,81% 0,75

Diyarbakır'daki sağlık çalışanları: Gazze'ye yapılacak bütün görevlere hazırız

22 Ocak 2025, Çarşamba 13:03
22 Ocak 2025, Çarşamba 13:03
Diyarbakır
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Tarih boyunca hiçbir savaşta hedef alınmayan hasta, bebek, çocuk, kadın, doktor ve sağlık ekiplerinin işgal çetesi tarafından hedef alındığını belirten Diyarbakır'daki sağlık çalışanları, Gazze'de yapılabilecek tüm görevlendirmelre hazır olduklarını ifad

Gazze'de 15 ayı aşkın süre devam eden katliam ve soykırım sonrası özellikle sağlık alanında oluşan acil ihtiyaçların tedariği hususunda İslam ülkelerine ve uluslararası kuruluşlara çağrıda bulunan sağlık çalışanları, Filistin'de baş gösteren ve yayılması muhtemel olan salgın hastalıklara dikkat çekti.

İşgal güçlerinin tüm hastaneleri bombaladığını söyleyen Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi İç hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eşref Araç, sağlık çalışanlarının göz altına alınması ve onları ortadan kaybettirme gibi şiddetli eylemlerin yapıldığını ifade etti.

Doç. Dr. Eşref Araç

Araç; "israilin kadın, sağlıkçı, çoluk-çocuk demeden tüm dünyanın gözleri önünde yaptığı zulme hepimiz şahit olduk. Çok şükür HAMAS'ın zaferiyle sonuçlanan bir ateşkes oldu. Dünya çapında demokrasi, insan hakları gibi evrensel kriterlerin güçlünün yanında yer aldığını, güçlünün yanındaysa bunların geçerli olduğunu ama mazlum halklar için bunun işe yaramadığını gördük. Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir zaman sağlık tesislerine saldırma, sağlıkçıları gözaltına alma, hekimleri zorla dışarı çıkarma gibi bir eylem olmadı ama tüm bu saydıklarımın siyonistler tarafından yapıldığını gördük. İşgal güçlerinin tüm hastaneleri bombalamalarından tutun, sağlık çalışanlarını gözaltına alma, onları öldürme ve ortadan kaybettirme gibi bütün şiddetli eylemleri yaptığına yine bizler şahit olduk. Kadın, çocuk, bebek demeden çok kişinin şehit edildiğini gördük." dedi.

"İşgal çetesinin yenilmezlik efsanesi yok oldu"

Gazze'de sağlık sisteminin çöktüğüne dikkat çeken Araç, "50 binin üzerindeki şehidlerin içinde savaşan kişilerin çok az olduğunu gördük. Şehidlerin tamamına yakını sivil. Bugün geldiğimiz noktada israilin yenilmezlik efsanesinin yok olduğunu gördük. Bu anlamda güçlünün değil de haklının yanında yer almamız gerektiğini ve haklının kazanacağına bir kez daha şahit olduk. Bu bizim için büyük bir sınavdı. Hem Gazzeliler hem Müslümanlar hem de bütün sağlık çalışanları için. Biz en ufak sorunda sağlık alanında aksaklıklar yaşarken orada bütün bombalama ve kayıplara rağmen sağlıkçıların görevlerini fedakârca devam etmelerine şahit olduk. İnançlarının ne kadar yüksek olduğunu görüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Gazze'yi yeniden canlandırmalıyız"

Uluslararası kuruluşlara çağrıda bulunan Araç, Gazze'de sağlık hizmetlerinin tekrardan en üst düzeyde verilmesi için yardımların en kısa sürede ulaştırılması gerektiğini belirterek şu ifadelere yer verdi:
"Biz özelikle Diyarbakır sağlıkçıları olarak dünyadaki organizasyonlara, Dünya Tabipler Birliği'ne, Dünya Sağlık Örgütü'ne, uluslararası güçlere ve yerel STK'larımıza Gazze'yi yeniden canlandırma, hastaneleri inşa etme, tıbbi cihazları yerine koyma ve sağlık hizmetlerinin tekrardan en üst düzeyde verilmesi ve yardımların ulaştırılmaları için talepte bulunuyoruz. Bu anlamda da Diyarbakır'daki sağlıkçılar olarak sağlık anlamında yapılacak bütün etkinliklere ve görevlere hazır olduğumuzu buradan beyan etmek istiyoruz."

Tarihe bakıldığında siyonsitlerin yaptıkları birçok anlaşmaya sadık kalmadıklarını belirten Dr. Mehmet Veysi Fidantek ise siyonistlere hiçbir zaman güvenilemeyeceğinin altını çizdi.

Dr. Mehmet Veysi Fidantek

"Caydırıcı bir güce sahip olmamız lazım"

İşgal güçlerinin sağlık çalışanlarını bile hedef aldığını ifade eden Fidantek, "Bizlerde siyonistlere hiçbir zaman güvenmememiz lazım. Yüce Allah'ın buyurduğu gibi caydırıcı bir güce sahip olmamız lazım ki aksi taktirde siyonistler hiçbir zaman geri adım atmaz. Elinde silah olmayan, yaralı ve mağdurlara yardım eden sağlıkçıları, ambulansları, hastaneleri hedef almıştır ve tüm dünya buna şahittir. Basın mensuplarını bile şehit etmişlerdir sırf yaptıkları zulmü yansıtmasınlar diye. siyonistler sağlıkçı, kadın, çocuk, yaşlı, basın mensubu, silahlı-silahsız hiç fark etmeksizin herkesi katlediyorlar." şeklinde konuştu.

"Gazze'ye yardım etmek hepimizin üzerine farzdır"

siyonizmin zulmünden kurtulabilmek için Müslümanların güçlü olması gerektiğini ifade eden Fidantek, son olarak şunları kaydetti:

"Gazze halkına veya direnişe her türlü yardımı yapmak farzdır. Sadece sağlık yönünde ya da maddi yönden değil silah, cephane ve silah üretimi için de destek sağlanması lazım. Aksi taktirde siyonistler kısa bir zaman sonra yapılan imarları yok eder, yakıp yıkarlar. Bu açıdan Müslümanların mutlaka caydırıcı bir güce ve yaptırıma sahip olması lazım. Bu konuda direnişe, Gazze halkına destek veren ve emperyalist ABD ile güçlerini karşısına alan Yemen, Lübnan, İran İslam Cumhuriyetti olsun fark etmez dünyanın çeşitli yerlerinde herhangi bir şekilde elindeki imkanlarla yardım eden tüm direniş güçlerinden Allah razı olsun. Gazze'ye yardım etmek hepimizin üzerinde farzdır. siyonistler için, Türk, Kürt ve Arapların hiçbir değeri yoktur. Tüm halkları yok etmeye çalışır siyonizm. Caydırıcı bir güce sahip olmamız lazım yoksa siyonizmin zulmünden kimse kurtulamaz."

Payam Xeyrxah

"Bir doktor olarak canımla, kanımla Filistin'e destek vermeye hazırım"

siyonistlerin hiçbir zaman amaçlarına varmayacaklarını ifade eden Azerbaycanlı 4'cü sınıf tıp öğrencisi Payam Xeyrxah, İslam ülkelerine Gazze'ye sağlık alanında acil yardım çağrısında bulundu.

Gazze'de oluşabilecek salgın hastalıklara dikkat çeken Xeyrxan, "Gazze'ye yardım etmememiz gerekiyor. Hiçbir zaman Gazze'yi yalnız bırakmayacağız. Sağlık Bakanlığı ve bütün ülkeler; İran, Azerbaycan, Irak ve Türkiye gibi ülkeler Filistin'e destek çıkmalı, oraya doktor ekipleri göndermelidir. Özelikle bu saydığım ülkeler Gazze'yi yakından takip etmeli. Savaştan sonra orada oluşabilecek salgın hastalıklara karşı destek çıkmalıyız. İlaç göndermelidirler. Bende bir doktor olarak oraya gitmeye adayım her zaman. Canımla, kanımla Filistin'e destek vermeye hazırım. Bir Azerbaycan evladı olarak bunu söylüyorum, israil ve siyonistler hiçbir zaman amaçlarına varamayacaklar. Bizler buradayız, Kudüs ve Filistin özgürlüklerini yaşayacaklar. Yaşasın Aksa!" şeklinde konuştu. (İLKHA)

Vali Gül’den öldürülen gencin ailesine taziye ziyareti

Şanlıurfa’da 13 bin 790 TOKİ konutu için kura tarihi belli oldu

Siyonist işgalciler 14 yaşındaki çocuğu şehit etti

Umut Kervanı Şanlıurfa’dan yetim ve öksüz çocuklara döner ve pizza ikramı

Bolu’da minibüs ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 9 yaralı

ABD'de göçmen karşıtı söylem artarken Yahudilere çifte standart

C vitamini hastalık başladıktan sonra mucize değil

Gaziantepli gençler: Kudüs ilk kıblemizdir

Binlerce Faslı Gazze için meydanlarda: Normalleşmeye açık ret

Sanayi alanları yüzde 37 büyüyor

Bakan Kurum, Malatya’da 9 bin 659 konutun kura çekiminde konuştu

102 milyon dolarlık dev yatırım neden çürümeye terk edildi? Siirt’teki fabrika 4 yıldır kapalı

Gaziantep Peygamber Sevdalıları Dernek Başkanı Yaçin: Kudüs ümmetin izzet yoludur

Erzurum’da kereste fabrikasında patlama: 5 yaralı

Filistin Kızılayı, Gazze'de çocuklar için aşılama kampanyası başlattı

Gazze Uluslararası İstikrar Gücü komutanlığına getirilen General Jasper Jeffers kim?

Evde Bakım Yardımı’nda yeni düzenleme

Burak Gross 5. Yılını Büyük İndirimlerle Kutluyor

Acil durumlarda ilk yardım uygulayan kişilerin yaygın olarak yaptığı hatalar

Doç. Dr. Özgen: Serviks kanseri düzenli tarama ve aşı ile önlenebilir

TOKİ Konya kura tarihi güncellendi

Batı Şeria'da devam eden baskın ve alıkoymalar

Enerji ve madenciliğe 486,5 milyar TL kamu yatırımı yapılacak

Batı Şeria genelinde Yahudi çetelerin saldırıları arttı

TÜBİTAK Kış Akademisi sömestir tatilinde kapılarını açıyor

Uluslararası operasyonlarla aranan 17 suçlu Türkiye’ye getirildi

Gazze Belediyesinden su krizi uyarısı

Elektrikli otomobil sayısı bir yılda yüzde 102 artarak 370 bin oldu

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Burhan: Savaş, isyan sona ermeden bitmeyecek

Prof. Dr. Ebu Zeyd: Kudüs, İslam’a düşman sömürgeci projelerin her zaman hedefi olmuştur

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Vali Gül’den öldürülen gencin ailesine taziye ziyareti

Şanlıurfa’da 13 bin 790 TOKİ konutu için kura tarihi belli oldu

Siyonist işgalciler 14 yaşındaki çocuğu şehit etti

Umut Kervanı Şanlıurfa’dan yetim ve öksüz çocuklara döner ve pizza ikramı

Bolu’da minibüs ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 9 yaralı

ABD'de göçmen karşıtı söylem artarken Yahudilere çifte standart

C vitamini hastalık başladıktan sonra mucize değil