Diyarbakırlı iş kadını Atik: “Kadınlar ekonomik özgürlüklerini yakalamalı”

Tarih: 07.03.2023 10:20 Güncelleme: 07.03.2023 10:20
Diyarbakırlı iş kadını Atik: “Kadınlar ekonomik özgürlüklerini yakalamalı”
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakırlı iş kadını Atik: “Kadınlar ekonomik özgürlüklerini yakalamalı”

Eğitim Uygulama ve Araştırma Vakfı Kurucu Başkanı Diyarbakırlı iş kadını Emel Uslu Atik, kadınların toplumda daha etkin ve aktif olabilmesi için ekonomik özgürlüklerini kazanmaları gerektiğini belirtti.
İş kadını Emel Uslu Atik, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün kendileri içi bir anma günü olduğunu belirterek, 8 Mart 1857’de New York’ta bir tekstil fabrikasında ‘daha iyi çalışma şartları’ istedikleri için başlattıkları eylemde hayatını kaybeden 129 kadın için bir anma günü olduğunu hatırlattı.
Kadınların kendilerini özgür ifade edebilecekleri ortamlar, ekonomik özgürlüklerini kazandırmak için çalışmalar yürüttüklerini anlatan Atik, “Ekonomik özgürlük, bireyin istediği gibi çalışması, üretmesi ve yatırım yapması olarak tanımlanmaktadır. Ekonomik anlamda özgür olan birey, kadın olsun erkek olsun, sosyal yaşama daha kolay adapte olur. Ekonomik özgürlüğünü kazanmış ve sosyal anlamda kendini topluma kabul ettirmiş kadın, mutlu kadındır. Bizlerde kadınlarımızın bu mutluluğu yakalamaları için Ülkemizin tüm bölgelerinde çalışmalarımızı yürütmekteyiz. İş hayatına yeni atılan kadınlarımıza, öncelikle bir kariyer hedefi belirleyerek, bu istikamette yılmadan çalışmalarını, mesleki gelişim programlarına katılmalarını, etkileşime ve öğrenmeye açık olmalarını öneriyoruz” dedi.
Atik, “Dünyayı daha yaşanır bir yer yapmak için kaybedecek zamanımız yok. Kadın ve erkek, birlikte tüm yaralarımızı saracak, ekonomimizi ve sosyal yaşamımızı birlikte olunca aydınlığa çıkartabileceğiz. İzleri kalacak olsa da yaralarımızı birlikte sarabileceğimize, hep birlikte iyileşebileceğimize inanıyoruz. Bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü bu umutla yeniden kuracağımız gelecek hayaliyle karşılıyoruz. Çünkü biliyoruz ki dünyayı kadınlar iyileştirir. Özellikle 11 ilde depremden kurtulan kadınlarımızla dayanışma içerisinde olmuş bulunmaktayız. Kadınlarımızı tekrardan iş hayatına teşvik ederek daha da güçlenecekleri, iş hayatındaki etkinliklerini artıracakları bir dayanışma ağı kurarak kadın ve çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla seferber olmuş bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3 bin personel alacak

Aksaray’da Hasan Dağı’nda mahsur kalan 2 öğrenci kurtarıldı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Bangladeş ile Hindistan arasında "seçim" gerginliği

BAE Devlet Başkanı Al Nahyan, GKRY'yi ziyaret etti

Sakarya’da 6 aracın karıştığı zincirleme kazada 12 kişi yaralandı

Iğdır’da 23 düzensiz göçmen yakalandı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Arıcak’ta halkla buluştu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Mardin’de yoğun sis etkili oldu

Milli Eğitim Bakanı Tekin, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Libya tezkeresi TBMM'ye sunuldu

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Vatandaşlarımızın Meclis'teki sesi olmaya devam edeceğiz

Kolombiya'da uçuruma yuvarlanan araçta 16 kişi öldü

Belarus yaptırımlarının kaldırılması karşılığında 123 mahkûmu serbest bıraktı

Malatya'da tren otomobile çarptı: 2'si çocuk 5 yaralı

Almanya Başbakanı Merz: ABD'nin Avrupa'yı koruduğu eski düzen sona erdi

Sivas’ta göçük altında kalan şantiye müdürünün cesedine 28 gün sonra ulaşıldı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Almanya’da

Mardin’de soluk borusuna fasulye kaçan 3 yaşındaki çocuk kurtarılamadı

Osmaniye'de feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

ABD ile Venezuela arasındaki gerilim tırmanırken Karayipler'deki askeri hareketlilik artıyor

Kastamonu’da oto hırsızlığı zanlıları yakalandı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 3 Gözaltı

IBAN'a para transferinde yeni zorunluluk

Sydney Bondi Beach’te Yahudilere yönelik silahlı saldırı: On binlerce masumun katili siyonistlerden mağduriyet edebiyatı

ABD'de üniversitede silahlı saldırı. 2 ölü, 9 yaralı

İşgalin Gazze Tümeni'ni bozguna uğratan "Eriha Surları" planının mimarı: Raad Saad

Tekirdağ’da aranan 160 şüpheli yakalandı

Küba'dan ABD'ye sert tepki

Yükleniyor