• BIST 100

    10807,77%0,17
  • DOLAR

    42,23% 0,00
  • EURO

    48,87% 0,08
  • GRAM ALTIN

    5626,11% 0,78
  • Ç. ALTIN

    9285,16% 1,22

Diyarbakırlı kadınlardan Gazze ve Sumud için dayanışma çağrısı

22 Eylül 2025, Pazartesi 17:17
22 Eylül 2025, Pazartesi 17:17
Diyarbakırlı kadınlardan Gazze ve Sumud için dayanışma çağrısı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HÜDA PAR Diyarbakır Kadın Kolları Başkanlığı'nın Sumud Filosu'nu gündemde tutmak amacıyla açtığı resim sergisini ziyaret eden Diyarbakırlı kadınlar duygu ve düşüncelerini paylaştı.

İşgal rejimi Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdürürken dünyanın dört bir yanında Kudüs davasına sahip çıkan mücahidlere destek açıklamaları ve etkinlikler de devam ediyor.

Dünyanın farklı coğrafyalarından bir araya gelen vicdan sahiplerinin Gazze'deki ablukayı kırmak için oluşturduğu ve geçtiğimiz günlerde yola çıkan Sumud Filosu da gündemdeki yerini koruyor.

HÜDA PAR Diyarbakır Kadın Kolları Başkanlığı'da işgal rejiminin sürdürdüğü katliam ve soykırımlara dikkat çekmek ve Sumud Filosu'nun gündemdeki yerini korumak için merkez Sur ilçesi Hazreti Süleyman yerleşkesinde resim sergisi ve stant çalışması başlattı.

Sözkonusu resim sergisini ziyaret eden kadınlar duygu ve düşüncelerini paylaşarak Gazze için dayanışma çağrısında bulundu, HÜDA PAR'a Filistin hassasiyetlerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

"Her zaman Gazze aklımızda: Son nefesimize kadar Gazze'deki kardeşlerimizin yanındayız"

HÜDA PAR'ın Filistin'de yapılan soykırımı hiçbir zaman unutturmadığını dile getiren Hacire Demir "Bu standı çok değerli buluyorum. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. HÜDA PAR ya da Peygamber Sevdalıları olsun, genelde duyuyorum. Filistin için programlar veya basın açıklamaları yapıyorlar. Burada kurulan Filistin sergisi de çok güzel olmuş. En azından Filistin'de yapılan soykırımı hiçbir zaman unutturmuyorlar. Her zaman farklı organizasyonlarla muhakkak Filistin'i halka hatırlatıyorlar. Allah Filistin bayrağının tüm dünyada özgür bir şekilde dalgalandığını görmeyi bizlere nasip etsin." dedi.

Çeşitli etkinliklerle Filistin'in gündemden düşürülmediğini bu anlamda söz konusu etkinliklerin değerli olduğunu vurgulayan Sebahat Kınay "Biz buraya Gazze için geldik. Allah bu sergiyi düzenleyenlerden razı olsun. Bu tür organizasyonlarla Gazze'yi unutturmuyorlar. Son nefesimize kadar Gazze'deki kardeşlerimizin yanındayız ve onların duacısıyız. Allah onların yardımcısı olsun. Allah onları melekleriyle yardımcısı olsun. Her zaman Gazze aklımızda. Bizler rahatça yemek yiyebiliyorken onlar açlıkla mücadele ediyorlar. Bizler rahatça uyurken onların başına bombalar yağıyor. O yüzden hiç aklımızdan çıkmıyor. Rabbim onların yardımcısı olsun. Bu anlamda bu etkinliği düzenleyip oradaki kardeşlerimizi gündemden düşürmeyenlerden Allah razı olsun." şeklinde konuştu.

"Gazze için duaya ve boykota da devam edelim"

Gazze'de yaşanan soykırım durması için devletler bazında harekete geçilmesi gerektiğini söyleyen Elif Sude Güç ise "Gazze'de yaşananlar için çok üzgünüz. Onlar için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Gerek dua ile gerekse de boykot ile destek olmaya çalışıyoruz. Elimizden maalesef bireysel olarak yapabileceğimiz pek bir şey gelmiyor. Umarım bu işe devlet olarak el atılır." ifadelerini kullandı.

Son olarak Aleyna Çetinkaya "Gazze için duaya ve boykota da devam" çağrısında bulunarak şunları kaydetti:

"Bugün HÜDA PAR'ın Sumud Filosu için düzenlemiş olduğu destek sergisindeyiz. Bir siyasi parti olarak HÜDA PAR'ın bu organizasyonu yapması gerçekten dikkat çekiyor. Gazze'ye sunmuş oldukları destekten dolayı HÜDA PAR'a teşekkür ediyorum. Aynı zamanda Gazze için duaya ve boykota da devam edelim." (İLKHA)

Bursa dahil 7 ilde afet hazırlık tatbikatı düzenlenecek

Dr. Sarı: Bağışıklık sistemini korumak için antioksidan içeriği yüksek gıdalar alınmalıdır

İmamoğlu'na 2 bin 352 yıla kadar hapis istemi

Malatya Valisi Yavuz, Battalgazi Belediyesi'nin yeni hayvan barınağı projesini inceledi

Bingöl’de aracını satılığa çıkaran vatandaş gelirinin tamamını Gazze’ye bağışlayacak

Konya’da kömür ve odun kullanan hanelere ücretsiz kombi desteği

Ağrı’da ayçiçeği hasadında feci kaza: 14 yaşındaki kız hayatını kaybetti

Anti-Siyonizm Kongresi'ne katılanlar: Gecikmiş ama olumlu bir adım

Umut Kervanı Van’da fidan dikim etkinliğine destek verdi

Diyarbakır'da köprü inşaatında iskele çöktü: 3 işçi hayatını kaybetti

Malatya'da inşaat malzemesi yüklü tırda yangın çıktı

Milli Ağaçlandırma Günü'nde Bursa'da yangından etkilenen bölgelerde fidan dikimi gerçekleştirildi

Siirt’te otogar arkasında silahlı kavga: 5 yaralı

Tilkiyi eliyle yakalayan 80 yaşındaki kadın vefat etti

Siirt’te 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde fidanlar toprakla buluşturuldu

Yahudi çeteler Kudüs ve El-Ağvar'da Filistinlilere saldırdı

Kayapınar Belediyesi'nden sosyal belediyecilik örneği

Oruç tutmak zihinsel performansı etkilemiyor

İran: ABD’nin dünya üzerindeki hegemonya dönemi sona ermiştir

ABD, Gazze yakınlarında uluslararası güçler için askeri üs kurmayı planlıyor

Umut Kervanı'ndan Milli Ağaçlandırma Günü'ne destek

Servisçilerden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne tepki: Esnafı çıkmaza sürüklüyorsunuz!

Batman'da PTT binasının yıkımı tepkilere neden oldu

Gazze İçişleri Bakanlığı: Kış öncesi insanî felaket kapıda

El Cerrahisinde yeni dönem: Diyarbakır’da WALANT uygulaması başladı

İslamabad’da intihar saldırısı: 12 ölü, 21 yaralı

Sağlık Bakanlığı’ndan sahte MHRS siteleri hakkında suç duyurusu

Kastamonu’da kayıp anne-oğul olayı: Oğlu ölü bulundu, anne hâlâ kayıp

Gazze’de insani yardımlar hala engelleniyor

Filistinli esirlerin idamını öngören yasa tasarısı onaylandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bursa dahil 7 ilde afet hazırlık tatbikatı düzenlenecek

Dr. Sarı: Bağışıklık sistemini korumak için antioksidan içeriği yüksek gıdalar alınmalıdır

İmamoğlu'na 2 bin 352 yıla kadar hapis istemi

Malatya Valisi Yavuz, Battalgazi Belediyesi'nin yeni hayvan barınağı projesini inceledi

Bingöl’de aracını satılığa çıkaran vatandaş gelirinin tamamını Gazze’ye bağışlayacak

Konya’da kömür ve odun kullanan hanelere ücretsiz kombi desteği

Ağrı’da ayçiçeği hasadında feci kaza: 14 yaşındaki kız hayatını kaybetti