• BIST 100

    14183,03%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,18% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5943,69% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9579,44% -0,27

Doç. Dr. Ensari: İzzeti elde etmek istiyorsak Kur'an'i bir nesil olmak zorundayız

07 Şubat 2025, Cuma 16:59
07 Şubat 2025, Cuma 16:59
Doç. Dr. Ensari: İzzeti elde etmek istiyorsak Kur
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gazze'de 15 ay süren izzetli mücadeleyi değerlendiren Doç. Dr. Abdurrahman Ensari, tüm zafer Müslümanların birliğinden geçtiğini belirterek Müslümanların İslam'a ciddi bir şekilde sarılması durumunda sadece Gazze değil, İslam alemindeki tüm sorunları çöz

İşgal rejiminin Gazze'de yaklaşık 15 ay boyunca yaptığı soykırım ve katliamların Müslümanların Kur'an'i bir yaşamdan uzaklaşmasından kaynaklandığını ifade eden Artuklu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Abdurrahman Ensari, Müslümanlarda inanç birliği olsa da hareket birliğinin olmadığına dikkat çekti.

Kudüs'ün işgalden kurtulabilmesi için Müslümanların tek vücut olması gerektiğini vurgulayan Ensari, Müslümanların tek vücut olmaması, birlikteliğini koruyamaması durumunda sürekli siyonist ve yandaşlarının saldırılarına maruz kalacağının altını çizdi.

"İslam ordusu oluşmalı"

Konuya ayeti kerimeler ışığında açıklık getiren Ensari, "Kaynağımız Kur'an 'Ey mü’minler! Hepiniz birlikte Allah’ın ipine sımsıkı sarılın ve ayrılığa düşmeyin.' diye buyuruyor. Bu hitap Türkiye, Mısır veya Sudi Arabistan'a değil Müslümanlaradır. Bütün Müslümanların ortak değerler üzerinde birleşmesi gerekiyor yoksa bu zalimlerle baş etmek imkânsız, çünkü şer güçleri bir olmuş ve Müslümanlara saldırıyor ve biz bunu çok açık bir şekilde Gazze'de gördük. Gazze'de ki bir avuç Müslüman, işgal çetesiyle savaşmadı, dünya emperyalistleriyle savaştı." dedi.

Kafirler aralarında birçok problem olduğu halde İslam'ı ortadan kaldırmak için tek vücut olabildiğini kaydeden Ensari, "Onlar; Gazze'de yetişmiş, dini değerlerini bilen ve Rabbini tanıyan insanların olduğunu biliyor ve onları yok etmeye çalışıyor. Bizim bu açıdan yapmamız gereken değerlerimize sahip çıkmak ve ortak değerlerimiz üzerinde birlik oluşturmak. Gazze'de yaşanan olayda İslam ümmetinin bireyleri olarak ne yaptık? sadece üzüldük. Çünkü siyasi ve askeri güç, bireyde değil devletlerde. Müslüman devletlerin idarecileri bu konuda elinden geleni yapmaları gerekiyor. İslam ordusunun oluşması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"İslami değerler, kurtuluşumuz ve başarımız için kefildir"

Ensari, "Gazze'de yaşanan olaylar bizim için birçok şeye cevaptır. Sadece işgal çetesi, HAMAS'la savaşsaydı onlarla baş edemeyeceğine şahit olduk. Bütün şer güçleri birleşmesine rağmen yine de HAMAS karşısında istediklerine kavuşamadılar. Müslümanlarda inanç birliği var, fakat hareket birliği yok. Hareket birliğini koruyabilmek içinde güç lazım. HAMAS'ın ambleminde Kur'an-ı Kerimin altında kılıç var. Çünkü Kur'an bununla korunabilir." şeklinde konuştu.

Müslümanların dağınıklığına da değinen Ensari, şu ifadelere yer verdi:

"Dinimizi ve değerlerimizi terk edince böylece dağıldık. Biz İslam'a sarıldığımız zaman tarih boyunca hep aziz olmuşuzdur, İslam'ı terk ettiğimiz zaman zillet bizi bulmuştur. İslami değerler, kurtuluşumuz ve başarımız için kefildir. Dinimize ciddi bir şekilde sarılırsak sadece Gazze'de ki sorunu değil İslam alemindeki bütün sorunları çözmüş oluruz. Biz Kur'an'i bir nesil olmak zorundayız. Peygamberimiz sahabede örnek bir Kur'an nesli oluşturdu ve Kur'an'la beslenen o nesil, çok kısa bir zamanda büyük fetihler gerçekleştirdi. Mekke'de doğan din çok kısa bir zamanda Hazreti Ömer zamanında Diyarbakır'a kadar geldi. Bunu Müslümanlar Peygamberimizin sünnetine sarılarak ve Kur'an'a kenetlenerek yapabildi. Biz böyle olursak Kudüs kurtulur, içinde bulunduğumuz zillet de son bulur." (İLKHA)

Kurtulmuş’tan Güney Kore’ye Filistin çağrısı: Tarihin doğru tarafında yer alın

Konya-İstanbul YHT Hattı 11 yılda 13 milyon yolcuya hizmet verdi

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir Gaziantep'te basınla bir araya geldi

Peskov, Türkiye'nin Rusya'ya S-400 sistemlerini iade edeceği iddialarını yalanladı

OGM ülke genelinde orman denetimlerini sürdürüyor

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir Gaziantep'te çeşitli ziyaretlerde bulundu

Bakan Fidan, Gazze konulu toplantıya katılmak üzere ABD'ye gidiyor

Gaziantep'te haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 kişi yakalandı

IHO EBRAR, Etiyopya'da su kuyusu açtı, ekmek ve sıcak yemek dağıttı

Adıyaman'da aranan 3 şahıs yakalandı

Gaziantep'te kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Almanya: Ukrayna'ya destek için dondurulan Rus varlıkları kullanılmalı

ABD'den İran'a yönelik yeni yaptırım kararı

YSK yeni 6 yeni üye ve başkanını seçecek

Malatya'da depremzedelere köy evleri teslim edildi

Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

MOTAŞ'A yeni şoför alımı yapıldı

HÜDA PAR: Sosyal medyaya yaş sınırı getirilsin

Bitlis’te 4 adrese eş zamanlı uyuşturucu operasyonu: 5 tutuklama

Fidan'dan SDG'ye uyarı: Mutabakata uyulmalı, sabrımız tükeniyor

Kamu personeline 30 bin TL seyyanen zam geri çekildi

Battalgazi Belediyesi'nden ailelere destek

Fransa'da süper grip alarmı

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Filistin’i Güney Kore'nin tanınmasıyla çok güçlü bir destek verilmiş olur

MEB’den 811 öğrenciye 45 ülkede burs sağlanacak

Brüksel'de polis ve çiftçiler arasında çatışma

Ömer Çelik: Özel'in yabancılardan yardım istemesi vahim bir durum

Yeşilay'dan uyuşturucu haberlerinde normalleştirme ve özendiricilik riskine karşı uyarı

Türkiye ve Somali arasında balıkçılık alanında anlaşma

Bakan Kurum: Asrın felaketinde konut hasarının değeri 57 milyar dolar olarak hesaplandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kurtulmuş’tan Güney Kore’ye Filistin çağrısı: Tarihin doğru tarafında yer alın

Konya-İstanbul YHT Hattı 11 yılda 13 milyon yolcuya hizmet verdi

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir Gaziantep'te basınla bir araya geldi

Peskov, Türkiye'nin Rusya'ya S-400 sistemlerini iade edeceği iddialarını yalanladı

OGM ülke genelinde orman denetimlerini sürdürüyor

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir Gaziantep'te çeşitli ziyaretlerde bulundu

Bakan Fidan, Gazze konulu toplantıya katılmak üzere ABD'ye gidiyor