-
BIST 100
15734,19%-0,47
-
DOLAR
44,46% 0,10
-
EURO
50,99% -0,41
-
GRAM ALTIN
6467,82% 0,79
-
Ç. ALTIN
10550,10% -1,12
Doç. Dr. Ocak: Kanser kader değildir, temel alışkanlık riski azaltıyor
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Dünya Kanser Günü kapsamında açıklamalarda bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Birol Ocak, sağlıklı beslenmenin, hareketli yaşamın ve tütün gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmanın kanser riskini azalttığına dikkat çekti.
Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Doç. Dr. Ocak, kanserin dünyada ve Türkiye’de önemli bir halk sağlığı sorunu olmaya devam ettiğini belirtti.
Erken tanı, doğru tedavi ve düzenli takip ile birçok kanser türünde başarılı sonuçlar elde edildiğini vurgulayan Ocak, "Kanserle mücadelede en etkili silahlarımızın başında erken tanı gelmektedir. Meme, rahim ağzı, kalın bağırsak ve akciğer gibi kanser türlerinde tarama programları sayesinde hastalık henüz belirti vermeden saptanabilmekte ve tedavi şansı önemli ölçüde artmaktadır. Bu nedenle vatandaşlarımızın düzenli sağlık kontrollerini ihmal etmemesi, vücutlarındaki değişiklikleri ciddiye alması büyük önem taşımaktadır." dedi.
"Ücretsiz taramanızı yaptırın"
Sağlık Bakanlığı’nın kanserle mücadelede önemli bir rol üstlendiğine dile getiren Ocak, "Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen ulusal kanser tarama programları, ülke genelinde ücretsiz olarak sunulmakta; erken tanı, tedaviye erişim ve hasta takibi sistemli bir şekilde sürdürülmektedir. Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM) aracılığıyla toplumun her kesimine ulaşılması hedeflenmektedir." şeklinde konuştu.

"Sağlıklı yaşamak önemli"
Kanserden korunmada sağlıklı yaşam alışkanlıkları da büyük önem taşıdığının altını çizen Ocak, "Tütün ürünlerinden uzak durmak, sağlıklı beslenmek, fiziksel olarak aktif olmak ve ideal kiloyu korumak kanser riskini azaltan temel faktörlerdir. Bu konuda toplum bilincinin artırılması, hepimizin ortak sorumluluğudur. Dünya Kanser Günü vesilesiyle bir kez daha vurgulamak isterim ki; kanser kader değildir. Erken tanı, doğru bilgi ve güçlü bir sağlık sistemiyle kanserle mücadelede umut her zaman vardır." diye konuştu. (İLKHA)
Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başkanı Barzani ile görüştü
Dışişleri Bakanı Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü
Elazığ'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Dünya ticaretinin kritik kavşağı: Babül Mendeb Boğazı
Enerji kriziyle boğuşan Küba'ya Rusya'dan petrol yardımı
Ağrı’da 10 kilogram skunk ele geçirildi: 1 tutuklama
Siyonist rejimin Lübnan'a saldırılarında şehit sayısı 1247'ye yükseldi
İran Kızılayı: ABD-siyonist rejim saldırılarında 105 binden fazla sivil birim zarar gördü
Almanya’da "Rusya için casusluk" iddiasıyla bir Ukraynalı tutuklandı
Suriye Cumhurbaşkanı Şara'dan Almanya’ya ilk resmi ziyaret
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e tazminat ve suç duyurusu
Malatya'da araçlar kafa kafaya çarpıştı: 4 yaralı
Muğla’da dolandırıcılık operasyonu: 4 şüpheli tutuklandı
Rheinmetall CEO’sundan Ukraynalı İHA üreticilerine ev hanımı iması
AB, İran’a yönelik yaptırımları 2027’ye kadar uzattı
Şanlıurfa'da bakır kablo hırsızlığı: 1 gözaltı
Şanlıurfa'da kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari yakalandı
Bursa’da baraj doluluk oranları büyükşehirler arasında ilk sıraya yerleşt
NATO unsurlarına ait zırhlı konvoyu Mardin’de görüldü
Malatya'da rezerv alan inşaatında meydana gelen kazada bir işçi yüksekten düşerek yaralandı
Diyarbakır'da farklı suçlardan aranan 162 kişi yakalandı
MSB: Türkiye hava sahasına giren balistik mühimmat imha edildi
MSB: İran'dan ateşlenen 4. füze imha edildi
Batman Petrolspor’a Destek Çağrısı
Kaçakçılık operasyonlarında 87 kişi hakkında işlem başlatıldı
Trump’ın çağrısına İngiltere’nin yanıtı: Bu savaşa sürüklenmeyeceğiz
Diyarbakır'da 23 kilogram esrar ele geçirildi
Uzmanlar: Diyette yapılan yaygın hatalar kilo vermeyi zorlaştırıyor
TBMM 20 yasama uzman yardımcısı alacak
Suriye Cumhurbaşkanı Şara, Almanya Başbakanı Merz ile buluştu
Yükleniyor







