Doğa tutkunları Şırnak Cehennem Deresi’nde kamp kurup hamsi pişirdi

Tarih: 30.11.2023 21:40
Doğa tutkunları Şırnak Cehennem Deresi’nde kamp kurup hamsi pişirdi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Doğa tutkunları Şırnak Cehennem Deresi’nde kamp kurup hamsi pişirdi

Şırnak’ta 'Gönül Köprüsü Projesi' ile bir araya gelen dernek ve vakıf üyeleri, Cehennem Deresi’nde kamp kurup düzenledikleri etkinlikte hamsi pişirdi.
Şırnak Valiliği, Giresun Çotanak Off-Road Kulübü ve Türkiye Gençlik Vakfı işbirliği ile off-road pilotları 4x4 araçlarıyla Cehennem Deresi bölgesine çıktı. Doğa ve macera tutkunları kamp kurarken, bir yandan da Karadeniz’in meşhur lezzeti hamsi ızgara şöleni düzenledi. Şırnak Valisi Cevdet Atay ve off-road pilotları, hamsi balık pişirip şölene gelen misafirlere ikramda bulundu, bölgenin terörden arındırıldıktan sonra yeniden canlanmasına katkıda bulundu.
Şırnak Valisi Cevdet Atay, bölgenin insanların merak ettiği bir bölge olduğunu, özellikle off-road tutkunları için çok güzel bir alan olduğunu söyledi. Misafirlerin Giresun’dan ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde geldiğini ifade eden Atay, buraya gelirken de Karadeniz’in meşhur lezzeti hamsi getirildiğini ve misafirlere ikram ettiklerini belirtti.
Çotanak Off Road Kulüp Başkanı Akın Aras, Türkiye’nin en kuzeyinden en güneyine geldiklerini ifade ederek, 'Cehennem Deresi’ndeyiz. Giresun dağlarında nasıl rahat gezebiliyorsak, Şırnak dağlarında da rahat gezebiliyoruz. Bölge halkına çok teşekkür ediyorum. Bize ilgi ve alakaları çok yoğundu. Giresun Çotanak Off-Road “Gönül Köprüsü Projesi' çerçevesinde daha önce farklı anılan bölgeleri gezerek, şimdi ne kadar ferah ve güzel bir olduğunu Türkiye göstermek' dedi.
TÜGVA Giresun İl Temsilcisi Emre Uçan, 100 kişilik ekip ile burada olduklarını aktararak, 'Burada bu bölgenin ne kadar terörden arındırılmış bir bölge olduğunu gözlerimiz ile görüp şahit oluyoruz. Ekiplerimizde gelen arkadaşlarımızın şüpheleri vardı. Bazı çekinceleri vardı. Ama buraya ilk ayak bastıkları andan itibaren buranın ne kadar bakir ve terörden arındırılmış olduğunu onlarda fark ettiler. Bu gün burada güzel manzaranın eşliğinde genç arkadaşlarımızla beraber kamp ateşi, hamsi ızgara şöleni yapacağız. Giresun’dan getirdiğimiz hamsileri arkadaşlarımıza ikram edeceğiz. Cehennem Deresi’nde terörle anılan hiçbir şey kalmadı. Buralar tamamen terörden temizlenmiş, gençlik faaliyetlerine açık bir bölgedir” şeklinde konuştu.
Giresun’dan gelen Sevgi Güney de, Şırnak’a ilk defa geldiklerini dile getirdi. Yöre halkına teşekkür ettiklerini aktaran Güney, 'Bizi çok güzel karşıladılar, çok güzel ağırladılar. Bizde aynı şekilde kendilerini Karadeniz’e Giresun’a bekleriz. Daha önce buralar korkarak gelinen bir yerdi, ama biz buna öncülük etmek istiyoruz. Güneydoğu’nun gerçekten güzel gezilecek bir yer olduğunu anlatmak istiyoruz' ifadelerini kullandı.
Etkinliğe Şırnak Valisi Cevdet Atay, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, İdil Kaymakamı Anıl Adıgüzel, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut, kurum müdürleri, çok sayıda doğa ve macera tutkunu katıldı.

DMM: İran'ı vuran israil uçaklarının İncirlik Üssü'nden kalktığı iddiası asılsızdır

5 bin nüfuslu yerleşim yerlerine belediye kurulabilecek

Avrupa ile İran arasında nükleer görüşmeler cuma günü Cenevre'de

Trump İran toplantısından sonuçsuz çıktı: Güvenlik Konseyi yeniden toplanıyor

Savaşın 7'nci günü: Siyonistlerin saldırıları, İran'ın misillemeleri sürüyor

Müslüman Kardeşler'den İran İslam Cumhuriyeti Rehberine destek mektubu

Merkez Bsı, Haziran ayı faiz kararını açıklayacak

UNRWA: Gazze'de sağlık sistemi kritik seviyede, hayati öneme sahip ilaçlar tükendi

Siyonistlerin işgali altındaki Mescid-i Aksa 6 gündür kapalı

Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Madagaskar'da gıda zehirlenmesi: 17 ölü

Wutip Tayfunu Vietnam'ı vurdu

Çin': israil uluslararası hukuku ihlal ediyor

ABD basını: israil Büyükelçiliği'nde tahliyeler başladı

ANFİDAP: Gazze'deki soykırıma katılan çifte vatandaşlar yargılanmalı

Guterres: israil ve İran arasındaki askeri tırmanıştan derin endişeliyim

Yolcu otobüsü ile tır çarpıştı: 3 yaralı

ABD Merkez Bsı politika faizini sabit tuttu

ABD 3. uçak gemisini Orta Doğu'ya gönderiyor

Malatya’da husumetliler arasında silahlı kavga: 1 yaralı

İran siyonistleri ilk defa Hürremşehr füzeleri ile vurdu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Yükleniyor