• BIST 100

    9339,59%-0,11
  • DOLAR

    39,44% 0,21
  • EURO

    45,49% -0,01
  • GRAM ALTIN

    4289,17% 0,12
  • Ç. ALTIN

    6927,68% -0,09
Doğal sabunlar saça ve vücuda daha faydalı
SAĞLIK
Tarih: 1.02.2025 14:33
Güncelleme: 1.02.2025 14:33
Kaynak: ILKHA
Doğal sabunlar saça ve vücuda daha faydalı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Son zamanlarda doğal sabunlara rağbetin arttığını belirten Hasan Çetin, özellikle zeytinyağından üretilen sabunların çok faydalı olduğunu ifade etti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezinde açılan 14. Gıda ve Yöresel ürünler fuarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Türkiye’nin birçok ilinden çok sayıda firmanın katıldığı fuarda yöresel ürünler satışa sunuldu.

Fuar alanında doğal ve el yapımı sabun satan Hasan Çetin, zeytinyağından üretilen sabunlar ile ilgili İLKHA'ya konuştu.

“Ürünlerimiz tamamen el yapımıdır, fabrikasyon yoktur”

Satışa sunduğu sabunların üretildiği yerler ve faydalarından bahseden Çetin, “Ürünlerimiz tamamen doğal ve kendi yapımımız. Üretimin yarısı Hatay’da, yarısı ise Siirt’te gerçekleştiriliyor. Ürünlerimiz tamamen el yapımıdır, fabrikasyon yoktur. Tüm ürünleri tek bir yerden alıyoruz. Çay ağacı sabunu, sarı bıttım ve Siirt bıttımı gibi ürünlerimiz var. Bunların herkes faydasını biliyor. Egzamaya iyi gelir, saç kaşıntısını giderir, kepeğe karşı etkilidir ve saçı besler. Ayrıca gül kolonyamız var. Sadece bunu Isparta’dan getiriyoruz, diğer tüm ürünlerimiz Hatay ve Siirt’te üretilmektedir.” dedi.

“Bitkisel sabunların doğru kullanımı”

El yapımı doğal sabunların saça nasıl uygulanması gerektiğini anlatan Çetin, “Eşek sütü, bilindiği üzere anne sütüne en yakın süttür. Cilt bakımında etkilidir, cilt lekelerini giderir ve cildi nemli tutar. Keçi sütü sabunu, cilde parlaklık kazandırır. Pirinç sabunu ise cildin beyazlamasını sağlar. Bıttım sabunu genellikle saç için kullanılır, kepek ve saç dökülmesine karşı etkilidir. Lavanta ve kükürt sabunlarımız da bulunmaktadır. Kükürt sabunu özellikle ayak mantarı, egzama ve kaşıntıya iyi gelir. Salyangoz kremimiz ise botoks etkisi yaratarak cildi yeniler ve sıkılaştırır. Bize gelen en büyük şikayetlerden biri, 'Bu sabunu kullandım ama faydasını göremedim' şeklinde oluyor. Ancak bunun sebebi yanlış kullanımdır. Çoğu kişi sabunu saçına uygulayıp 10 saniye geçmeden duruluyor. Bu şekilde sabundan fayda sağlamak mümkün değildir. Doğru kullanım için sabunun saç diplerine iyice yedirilmesi ve en az 2 dakika boyunca parmak uçlarıyla masaj yapılarak uygulanması gerekmektedir. Ayrıca saçın tırnaklarla kaşınmaması önemlidir. Çünkü tırnakla kaşıma, ölü deriyi kaldırarak kepek oluşumuna neden olur.” şeklinde konuştu.

“Saç diplerine masaj yapılarak uygulanmalıdır”

Alıcının sabunu nasıl kullanması gerektiğini bilmesinin önemine değinen Çetin, “Bu sabunu her gün değil, üç günde bir kullanmak gerekir. Her gün kullanıldığında içindeki yağlar saçın ihtiyacı olan bazı maddeleri götürebilir ve bu da saçın beslenmesine zarar verebilir. Fazla kullanım her zaman zararlıdır, balın bile fazlası zehirdir. Duşa girildiğinde önce saç ıslatılmalı, ardından sabun iyice yedirilerek hafif bir köpüklenme sağlanmalıdır. Daha sonra ilk köpük durulandıktan sonra ikinci kez köpürtülerek iki dakika boyunca saç diplerine masaj yapılarak uygulanmalıdır. Saçın bu köpüğü emmesi ve içindeki vitaminleri alması gerekmektedir. Genellikle sabunun faydasını göremeyen kişiler, ürünü yanlış kullanmış ya da ürünü satan kişi onlara doğru kullanım hakkında bilgi vermemiştir. Islanmadığı sürece sabun herhangi bir yere bırakılabilir, ancak ıslandığında beyazlaşır ve etkisini kaybeder.” diye konuştu.

“Sabunun faydası anlatmakla bitmez”

Çetin son olarak şunları söyledi: “Şampuan kullanımına kesinlikle karşıyım. Üç senedir şampuan kullanmıyorum. Önceden saç uzatmak istiyordum ancak şampuan kullandığımda saç dökülmesi ve kepek oluşuyordu. Bu yüzden saçımı uzatmaktan korkuyordum. Fakat üç senedir sabun kullanıyorum ve saçımın ne kadar gür ve bakımlı olduğunu fark ettim. Sabunun faydası anlatmakla bitmez. Eskilere bakarsanız, yaşlı amcaların bile saçlarının gür olduğunu görürsünüz. Çünkü hayatları boyunca sabun kullanmışlar. Ama günümüzde gençlerin bile saçları dökülüyor. Bunun en büyük sebebi, kimyasal içerikli şampuanlardır. Ürünlerimiz de hiçbir katkı maddesi yoktur, tamamen doğaldır. İçinde yalnızca bıttımın yağı bulunmaktadır. Dolayısıyla herhangi bir kimyasal madde içermediği için yan etki yapma ihtimali yoktur. Bazı kişiler bu ürünleri fahiş fiyatlara satıyor ama buna gerek yok. Kazanıyorsun zaten, Allah’a şükür.” (İLKHA)

Anahtar Kelimeler: doğal sabunlar saça ve vücuda daha faydalı

Siirt’te park halindeki otomobil alev alev yandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri işgalin İran'a saldırılarını görüştü

İran: Şu ana kadarki operasyonlarımız caydırıcıydı; cezalandırıcı operasyonlarımız çok yakında!

Malatya'da aracın çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Kamyonun çarptığı yaya ağır yaralandı

Malatya Büyükşehir Meclisi haziran ayı toplantıları sona erdi

İran'dan yeni füze fırlatıldı: Sirenler çaldı!

Bat Yam'da 88 bina İran füzeleriyle hasar gördü

İran Ordusu: 28 düşman hava aracı düşürüldü, işgale ait Hermes casus İHA’sı imha edildi

Rekabet Kurumu’ndan gıda laboratuvarlarına ceza

Gazze'deki direniş, ortak operasyonlarla işgalcileri öldürüp yaralıyor

Elektrik ve su sorunu küçükbaş hayvan üreticilerini bezdirdi

Genetik testler otizmi net göstermez, riski ortaya koyar!

Devrim Muhafızları: Operasyonlar siyonist rejim yıkılana kadar sürecek

Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı

Nijeryalı Eğitimci İdriss: Eğer bu kadar insanın ölmesi sizi bir araya getiremiyorsa, diyecek söz yok

Vali Yavuz: Bağımlılık, yalnızca bedenleri değil, zihinleri ve iradeyi de esir almaktadır!

İran medyası: Tahran'ın füze harekatında siyonist istihbarat subayları öldü

Siyonist Katz: ABD, savunmamızda bize destek veriyor, bugün Tahran’a saldırılar düzenleyeceğiz

HÜDA PAR'dan valiliğe çağrı: Siyonist katilin İstanbul'umuzda konser vermesi büyük bir züldür

Şanlıurfa'da kamyonet şarampole devrildi: 1 kişi yaralandı

DMM, “Bakanlık koruması altındaki 5 çocuk intihara kalkıştı” iddialarını yalanladı

Türkiye’nin orman alanı 23,4 milyon hektara yükseldi

Ceyhan Belediyesi’nde başkanlık koltuğu yine Aydar ailesine geçti

Şanlıurfa’da tarla yangını: 100 dönüm buğday kül oldu

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 493'e ulaştı

Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Pakistanlı Dr. Şevket Javaz: Birlik olmadan Filistin’in kurtuluşu mümkün değil

Evde çıkan yangında mutfak küle döndü

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılan Elibüyük, Mısır'da yaşadıklarını anlattı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siirt’te park halindeki otomobil alev alev yandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri işgalin İran'a saldırılarını görüştü

İran: Şu ana kadarki operasyonlarımız caydırıcıydı; cezalandırıcı operasyonlarımız çok yakında!

Malatya'da aracın çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Kamyonun çarptığı yaya ağır yaralandı

Malatya Büyükşehir Meclisi haziran ayı toplantıları sona erdi

İran'dan yeni füze fırlatıldı: Sirenler çaldı!