• BIST 100

    14182,78%0,27
  • DOLAR

    42,80% 0,19
  • EURO

    50,20% 0,04
  • GRAM ALTIN

    5953,52% -0,02
  • Ç. ALTIN

    9607,06% 0,00

Doğu Karadeniz’de kar nedeniyle bin 210 köy ve mahalle yolu kapandı

16 Şubat 2023, Perşembe 12:10
16 Şubat 2023, Perşembe 12:10
Doğu Karadeniz’de kar nedeniyle bin 210 köy ve mahalle yolu kapandı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Doğu Karadeniz’de kar nedeniyle bin 210 köy ve mahalle yolu kapandı

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde etkisini sürdüren kar yağışından ötürü Rize, Gümüşhane, Trabzon, Giresun ve Artvin’de toplamda bin 210 köy ve mahalle yolu kapandı. Doğu Karadeniz Bölgesini etkisi altına alan kar yağışı Trabzon il merkezinde etkisini yoğun olarak hissettirirken, kar yağışı şehir merkezinde ulaşımda aksamalara yol açıyor. Ortahisar ilçesine bağlı yüksek kesimlerde sabahleyin işlerine gitmek için yola çıkan vatandaşlar yoğun kar yağışıyla karşılaşırken işlerine yaya olarak gitmek zorunda kaldılar.
Kar yağışı nedeniyle bazı araçlar ilerlemekte zorluk yaşarken zaman zaman maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi. Bazı sürücüler kaygan yolda ilerleyemeyince aracını yol kenarına park ederek işlerine yaya gitmek zorunda kaldı. Kar yağışı nedeniyle araç bulamadığı için yürümek zorunda kaldığını belirten Hakan Kuloğlu, ”Dolmuş gelemediği için işe mecburen yürüme gidiyorum yaklaşık 15 dakikadan beri de yürüyorum yapacak bir şey yok. Evinden araçlarıyla yola çıkanlar da kaza yaparak araçlarını yolun kenarına park etmiş durumda” dedi.
Aracı kaza yaptığını belirten Abdullah Seyyar ise “Arabayla geldik kaza yaptık. Daha yukarı yerlerde zincirleme kaza var “ diye konuşurken Selim Karaağaçlı’da “Toplu taşımayı kullanamıyoruz sabahleyin belediyemiz yolu açtı ancak kar lastiği olmayan araçlar yola çıktığı için yol tıkanıyor. Yaklaşık bir buçuk kilometre kadardır yürüyorum Allah herkese kolaylık versin” dedi.
Trabzon’da etkisini sürdüren kar nedeniyle Akçaabat ilçesinde 30, Araklı ilçesinde 21, Arsin ilçesinde 8, Beşikdüzü ilçesinde 21, Çarşıbaşı ilçesinde 16, Çaykara ilçesinde 6, Düzköy ilçesinde 15, Hayrat ilçesinde 13, Köprübaşı ilçesinde 10, Of ilçesinde 68, Sürmene ilçesinde 14, Şalpazarı ilçesinde 30, Tonya ilçesinde 21 ve Vakıfkebir ilçesinde 24 olmak üzere toplamda 297 mahalle yolu kapandı.

Doğu Karadeniz’de kış
Trabzon’un yanı sıra kar yağışının etkili olduğu illerden Rize’de merkez’de 54, Ardeşen ilçesinde 18, Çamlıhemşin ilçesinde 26, Çayeli ilçesinde 30, Derepazarı ilçesinde 11, Fındıklı ilçesinde 10, Güneysu ilçesinde 18, Hemşin ilçesinde 8, İkizdere ilçesinde 29, İyidere ilçesinde 7, Kalkandere ilçesinde 22 ve Pazar ilçesinde 48 köy yolu olmak üzere toplamda 281 köy yolu ulaşıma kapanırken, Gümüşhane merkezde 25, Kürtün ilçesinde 29 ve Torul ilçesinde 20 köy yolu olmak üzere toplamda 74 kapalı durumda.
Giresun’da kar yağışı nedeniyle ise Merkez’de 29, Çanakçı ilçesinde 15, Dereli ilçesinde 33, Doğankent ilçesinde 9, Espiye ilçesinde 26, Eynesil ilçesinde 11, Görele ilçesinde 62, Güce ilçesinde 13, Keşap ilçesinde 43, Tirebolu ilçesinde 48, Yağlıdere ilçesinde 21 toplamda ise 310 köy yolu kapandı.
Artvin’de de Merkez’de 36, Ardanuç’ta 41, Arhavi’de 30, Borçka’da 38, Murgul’da 11, Hopa’da 16, Şavşat’ta 65 ve Yusufeli ilçesinde 11 olmak üzere toplamda 248 köy yolu ulaşıma kapandı.
[gallery ids=',122643,122644,122645,122647,122648,122649,122650,122651,122652,122653']

Yemek borusu kanserinin 6 belirtisine dikkat

Uzm. Dt. Ünlü: Erken süt dişi kaybı çene bozukluklarına yol açıyor

Yayaya çarpan motosiklet sürücüsü yakalandı

Siirt Üniversitesi’nde 3. Ulusal Siirt Keçi Çalıştayı düzenlendi

Bingöl’de arıcılıkta verimlilik sorunlarına bilimsel yol haritası

Bingöl’de MEB AKUB akreditasyon sürecinin son eğitimi tamamlandı

Siirt Üniversitesi’nden hayvancılık alanında iki stratejik iş birliği

Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri” sahiplerini kabul etti

Batman Üniversitesi Camii dualarla açıldı

Pakistan'da toplu düğün: 43 çift evlendi

Yeşilyurt'ta öğrencilere uygulamalı deprem eğitimi

Prof. Dr. Atalay: İnternette olan, internette kalmıyor

Batman'da 7 katlı binada yangın

Malatya Hekimhan'a 281,8 milyon TL'lik altyapı yatırımı

Malatya'da trenin çarptığı öğrenci hayatını kaybetti

Aksa Şanlıurfa Doğalgaz’dan İLKHA’ya ziyaret

İngiliz fırıncının Meksika ekmeğine hakareti sosyal medyada ulusal krize yol açtı

Yetimler Vakfı'ndan Kenya'da katarakt ameliyatı çalışması

Asgari ücret açıklanmadan gelen zamlara vatandaşlar tepki gösterdi

Siyonist rejimden yeni gasp: Tubas'ta onlarca dönüm araziye el konuluyor

Batman’da araç hoparlörüne gizlenmiş metamfetamin madde ele geçirildi

20 yaş sonrasında miyopi yönetiminde Ortho-K tedavisi

Brown Üniversitesi saldırısının şüphelisi ölü bulundu

Yapay zekâ yeni bir tehdit çağının fitilini ateşliyor

Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de yayımlandı

1 Ocak’ta toplu ulaşım ücretsiz olacak

Şırnak'ta pizza yedikten sonra ölüm iddiası: İş yerinin gıda maddeleri temiz çıktı

ABD, Green Card programını askıya aldı

Gaziantep’te izinsiz kazı yapan 4 kişi suçüstü yakalandı

Siyonist Yahudiler Kudüs'ü adım adım kuşatıyor: 3 bin 380 konutluk yeni yerleşim hamlesi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yemek borusu kanserinin 6 belirtisine dikkat

Uzm. Dt. Ünlü: Erken süt dişi kaybı çene bozukluklarına yol açıyor

Yayaya çarpan motosiklet sürücüsü yakalandı

Siirt Üniversitesi’nde 3. Ulusal Siirt Keçi Çalıştayı düzenlendi

Bingöl’de arıcılıkta verimlilik sorunlarına bilimsel yol haritası

Bingöl’de MEB AKUB akreditasyon sürecinin son eğitimi tamamlandı

Siirt Üniversitesi’nden hayvancılık alanında iki stratejik iş birliği