• BIST 100

    14183,40%-0,38
  • DOLAR

    42,88% 0,13
  • EURO

    50,49% -0,18
  • GRAM ALTIN

    6251,62% 1,32
  • Ç. ALTIN

    10086,69% 1,00

Doğu Perinçek’ten “Ordu ne hale düştü” eleştirisine tepki: TSK aslanlar gibi savaşıyor!

20 Mayıs 2020, Çarşamba 00:09
20 Mayıs 2020, Çarşamba 00:09
Doğu Perinçek’ten  “Ordu ne hale düştü” eleştirisine tepki: TSK aslanlar gibi savaşıyor!
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Doğu Perinçek’ten “Ordu ne hale düştü” eleştirisine tepki: TSK aslanlar gibi savaşıyor!

Doğu Perinçek, “Ordunun bir yere düştüğü yok. Mavi Vatan'daki kararlılık devam ediyor.​ İçindeki Amerikan Gladyosu FETÖ temizlendiği için, ordumuz Türkiye’nin son 50 yılının en kuvvetli ordusudur” dedi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı’nın Genelkurmay’ın emrine verilmesinin ardından istifa etmesi, TSK’ya karşı algı yönetimi yürütenlerin iddialarını tartışma konusu yaptı.

TSK’nın iradesini zaaf içinde göstermek isteyenlerin ürettiği “Orduda FETÖ ile mücadele edenler tasfiye ediliyor” algısı, bazı çevrelerde yayılmaya başladı.

CHP'Lİ ATICI'YA PERİNÇEK'TEN CEVAP

Habertürk’te Didem Arslan Yılmaz’ın sunduğu programda CHP’li Aytuğ Atıcı’nın kullandığı, “Yaycı’nın istifası, ordunun ne duruma geldiğini gözler önüne seriyor” sözlerine tepki, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’ten geldi.

TÜRKİYE'NİN SON 50 YILDAKİ EN KUVVETLİ ORDUSU

Doğu Perinçek, TSK’da bir zafiyetin değil, aksine FETÖ’ye ve diğer düşmanlara karşı en güçlü dönemin yaşandığını belirtti: “Türk Ordusu’nun bir yere düştüğü yok. TSK, Amerikan Gladyosu FETÖ temizlendiği için Türkiye’nin son 50 yıllık tarihinin en kuvvetli ordusudur. Bundan daha esaslı bir olay olabilir mi? TSK aslanlar gibi savaşıyor. Ordumuz, zaferden zafere koşuyor.”

MAVİ VATAN’DA KARARLILIK

“Mavi Vatan'daki kararlılık devam ediyor. Bu konudaki hurafeler, dedikodular son derece yanlıştır. Libya ile Türkiye’nin işbirliği zafere gidiyor. Libya'da Türkiye’nin gayreti sayesinde Amerikancı Hafter bozguna uğramış durumda. Şimdi Türkiye’nin Libya ile kurduğu işbirliği Doğu Akdeniz'de başka ülkelerle de yapılacak, hepimiz göreceğiz. TSK’da FETÖ temizlendiği için FETÖ’nün müttefikleri, bu durumdan rahatsız. 'Ordu düştü' gibi laflarının hepsi psikolojik harekât kapsamı içindeki laflardır.”

“TSK’NIN İÇ MESELESİNE KARIŞMAYIN”

Perinçek, Yaycı’nın istifasının TSK’nın bir iç meselesinin olduğunun ve karışılmaması gerektiğinin altını çizdi: “Sayın Cihat Yaycı tabii ki değerli bir amiral. Bugün Türk Ordusu'nda bütün amirallerimiz, generallerimiz değerli. Değerlendirme doğrudur, değildir, buralara kimse burnunu sokmasın. Bunlar çok büyük yanlıştır. TSK'ya hiçbir siyasi tavırla müdahale edilemez. TSK'da bir atama yapılmışsa demek ki TSK bunu uygun görmüştür ve burada mütalaa yürütmek, değerlendirme yapmak, onu almak, silkelemek, vurmak, kırmak ciddi tutumlar değildir. Hiçbir siyasi güç, hiçbir siyasi parti hatta hiçbir vatandaş bu atamalara müdahale etmemelidir. Hiçbir kimse de tivit atarak TSK'nın işlerine müdahale etmemelidir.”

Vatan Partisi Genel Başkanı son olarak, “Türk Ordusu bu tür propagandalara geçmişte de uğramış ancak kendine güvenen ve yetenekleri üstün bir silahlı kuvvettir. Onun için bu tür propagandaları da ezer, geçer” dedi.

Mardin’de bir genç bıçaklı kavgada hayatını kaybetti

İTTİHADUL ULEMA: Namaz kırmızı çizgmizdir

Dünyada bir ilk: İki insansız savaş uçağından otonom yakın kol uçuşu

Altın, gümüş, platin ve paladyum 2025’te yatırımcısına ne kadar kazandırdı?

Bir haftada uyuşturucudan 768 şüpheli yakalandı

Doğuda 5 ilde 1874 yerleşim yeri kar nedeniyle ulaşıma kapandı

Siyonist Yahudiler, Filistinlilerin ev ve araçlarını hedef alıyor

Dr. Zahit Taş: Aşılar tedavi edici değil, hastalığı önleyici uygulamalardır

Bitlis’te kar engeli aşıldı: 7 aylık bebek hastaneye ulaştırıldı

Batman'da mahalle sakinlerinden yol tepkisi: Altyapı sonrası yollarımız unutuldu

Han Yunus’ta çadırlar fırtına ve deniz suyuyla yerinden söküldü

STK'lar Sudan için seferber oldu

HAMAS: Somaliland adımı tehlikeli ve meşruiyet arayışıdır

Kosova, sandık başında

Gümrüklerden zehir satıcılarına ağır darbe

İlk kura yarın çekilecek: 500 bin sosyal konutta süreç başlıyor

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Gülsever: Belediyenin yaptığı hizmet değil, ifsat çalışmasıdır

Van ve Hakkari’de 591 yerleşim yeri ulaşıma kapandı

Eylül 2025: Filistin'i tanıma dalgası, diplomatik zirveler ve Türkiye'de anayasa ile iç politika gündemi

OSB’ler için 2026 yılı elektrik dağıtım bedelleri belirlendi

BESO'dan dijital ticaret hamlesi: "Esnaf72.com" lansmanı yapılacak

Bitlis’te hayat durdu, kırsal alanlarla iletişim kesildi

Nijerya’da mayın patlaması: 9 ölü

Alkollü sürücü zincirleme kazaya neden oldu: 4 yaralı

Meteoroloji’den kuvvetli yağış, rüzgâr ve don uyarısı

Ankara'da suç örgütüne operasyon; 16 gözaltı

Memur ve emekli zammı 5 Ocak'ta belli olacak

Plastik poşet fiyatına zam  

Ankara’da Uluslararası Kardeşlik ve Dayanışma Gecesi düzenlendi

Siirt’te hasta çocuk ambulansla hastaneye ulaştırıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mardin’de bir genç bıçaklı kavgada hayatını kaybetti

İTTİHADUL ULEMA: Namaz kırmızı çizgmizdir

Dünyada bir ilk: İki insansız savaş uçağından otonom yakın kol uçuşu

Altın, gümüş, platin ve paladyum 2025’te yatırımcısına ne kadar kazandırdı?

Bir haftada uyuşturucudan 768 şüpheli yakalandı

Doğuda 5 ilde 1874 yerleşim yeri kar nedeniyle ulaşıma kapandı

Siyonist Yahudiler, Filistinlilerin ev ve araçlarını hedef alıyor