• BIST 100

    14183,40%-0,38
  • DOLAR

    42,91% 0,17
  • EURO

    50,50% -0,24
  • GRAM ALTIN

    6269,36% 1,61
  • Ç. ALTIN

    10086,69% 1,00

Doğu Perinçek’ten “Ordu ne hale düştü” eleştirisine tepki: TSK aslanlar gibi savaşıyor!

20 Mayıs 2020, Çarşamba 00:09
20 Mayıs 2020, Çarşamba 00:09
Doğu Perinçek’ten  “Ordu ne hale düştü” eleştirisine tepki: TSK aslanlar gibi savaşıyor!
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Doğu Perinçek’ten “Ordu ne hale düştü” eleştirisine tepki: TSK aslanlar gibi savaşıyor!

Doğu Perinçek, “Ordunun bir yere düştüğü yok. Mavi Vatan'daki kararlılık devam ediyor.​ İçindeki Amerikan Gladyosu FETÖ temizlendiği için, ordumuz Türkiye’nin son 50 yılının en kuvvetli ordusudur” dedi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı’nın Genelkurmay’ın emrine verilmesinin ardından istifa etmesi, TSK’ya karşı algı yönetimi yürütenlerin iddialarını tartışma konusu yaptı.

TSK’nın iradesini zaaf içinde göstermek isteyenlerin ürettiği “Orduda FETÖ ile mücadele edenler tasfiye ediliyor” algısı, bazı çevrelerde yayılmaya başladı.

CHP'Lİ ATICI'YA PERİNÇEK'TEN CEVAP

Habertürk’te Didem Arslan Yılmaz’ın sunduğu programda CHP’li Aytuğ Atıcı’nın kullandığı, “Yaycı’nın istifası, ordunun ne duruma geldiğini gözler önüne seriyor” sözlerine tepki, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’ten geldi.

TÜRKİYE'NİN SON 50 YILDAKİ EN KUVVETLİ ORDUSU

Doğu Perinçek, TSK’da bir zafiyetin değil, aksine FETÖ’ye ve diğer düşmanlara karşı en güçlü dönemin yaşandığını belirtti: “Türk Ordusu’nun bir yere düştüğü yok. TSK, Amerikan Gladyosu FETÖ temizlendiği için Türkiye’nin son 50 yıllık tarihinin en kuvvetli ordusudur. Bundan daha esaslı bir olay olabilir mi? TSK aslanlar gibi savaşıyor. Ordumuz, zaferden zafere koşuyor.”

MAVİ VATAN’DA KARARLILIK

“Mavi Vatan'daki kararlılık devam ediyor. Bu konudaki hurafeler, dedikodular son derece yanlıştır. Libya ile Türkiye’nin işbirliği zafere gidiyor. Libya'da Türkiye’nin gayreti sayesinde Amerikancı Hafter bozguna uğramış durumda. Şimdi Türkiye’nin Libya ile kurduğu işbirliği Doğu Akdeniz'de başka ülkelerle de yapılacak, hepimiz göreceğiz. TSK’da FETÖ temizlendiği için FETÖ’nün müttefikleri, bu durumdan rahatsız. 'Ordu düştü' gibi laflarının hepsi psikolojik harekât kapsamı içindeki laflardır.”

“TSK’NIN İÇ MESELESİNE KARIŞMAYIN”

Perinçek, Yaycı’nın istifasının TSK’nın bir iç meselesinin olduğunun ve karışılmaması gerektiğinin altını çizdi: “Sayın Cihat Yaycı tabii ki değerli bir amiral. Bugün Türk Ordusu'nda bütün amirallerimiz, generallerimiz değerli. Değerlendirme doğrudur, değildir, buralara kimse burnunu sokmasın. Bunlar çok büyük yanlıştır. TSK'ya hiçbir siyasi tavırla müdahale edilemez. TSK'da bir atama yapılmışsa demek ki TSK bunu uygun görmüştür ve burada mütalaa yürütmek, değerlendirme yapmak, onu almak, silkelemek, vurmak, kırmak ciddi tutumlar değildir. Hiçbir siyasi güç, hiçbir siyasi parti hatta hiçbir vatandaş bu atamalara müdahale etmemelidir. Hiçbir kimse de tivit atarak TSK'nın işlerine müdahale etmemelidir.”

Vatan Partisi Genel Başkanı son olarak, “Türk Ordusu bu tür propagandalara geçmişte de uğramış ancak kendine güvenen ve yetenekleri üstün bir silahlı kuvvettir. Onun için bu tür propagandaları da ezer, geçer” dedi.

Rekabet Kurulu’ndan fide sektöründeki 18 şirkete soruşturma

Mısır: Netanyahu Gazze anlaşmasının ikinci aşamasına geçilmesini engelliyor

Mersin’de araçtan inip sürücüye saldıranlar yakalandı

Kamboçya-Tayland sınır hattında saldırılar artıyor

Gazze'de şehit sayısı 70 bin 945'e yükseldi

DMM, “MHRS randevu iptaliyle para cezası uygulandığı” iddiaları asılsız

Diyarbakır'da işçi servisi devrildi: 16 yaralı

Mardin’de evlerinde ölü bulunan aile soruşturmasında tutuklu sayısı 4'e yükseldi

Meteorolojiden bazı bölgeler için fırtına uyarısı

İletişim Başkanı Duran’dan Humus’taki cami saldırısına kınama

Kâinatın ayetleri sanatla yorumlandı

Ukrayna'da telesiyejde mahsur kalan 78 kişi kurtarıldı

Japonya'da bir fabrikada bıçaklı saldırı: 14 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Demir’den "köye dönüş" projesi çağrısı!

Mısır'da 5 katlı bina çöktü: 8 ölü

Dışişleri Bakanlığından Suriye'deki cami saldırısına kınama

Konya’da kuvvetli kar yağışı uyarısı

Enkazın ortasında mezuniyet: El-Şifa’da doktorlara diploma töreni

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Gelir dağılımındaki iyileşme sürüyor

Yeşilyurt'ta ilk taziye evi hizmete girdi

Suriye'de bir camide meydana gelen patlamada 6 kişi hayatını kaybetti, 21 kişi yaralandı

Belediye Başkanı Taşkın vatandaşlarla buluştu

Mardin’de uyuşturucu operasyonu: 5 tutuklama

TÜİK, Türkiye’nin gelir haritasını paylaştı

Konya’da tarihi camide restorasyon başlıyor

Öğretmenlik mesleği kariyer basamakları kılavuzu yayımlandı

Müftü Yardımcısı Aktan: Yılbaşı Müslümanlar için bir kutlama değil, muhasebe ve tefekkür zamanı olmalı

Asgari ücret artışı gıda fiyatlarına zam olarak yansıdı mı?

Üç aylar, manevi arınmanın yanı sıra sorumluluğu da hatırlatıyor

El-Avde Hastanesi’nin elektriği yakıt tükendiği için kesildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Rekabet Kurulu’ndan fide sektöründeki 18 şirkete soruşturma

Mısır: Netanyahu Gazze anlaşmasının ikinci aşamasına geçilmesini engelliyor

Mersin’de araçtan inip sürücüye saldıranlar yakalandı

Kamboçya-Tayland sınır hattında saldırılar artıyor

Gazze'de şehit sayısı 70 bin 945'e yükseldi

DMM, “MHRS randevu iptaliyle para cezası uygulandığı” iddiaları asılsız

Diyarbakır'da işçi servisi devrildi: 16 yaralı