• BIST 100

    16666,50%-0,06
  • DOLAR

    43,84% 0,20
  • EURO

    51,59% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7083,96% 0,67
  • Ç. ALTIN

    11736,34% 0,55

Doğu Perinçek’ten “Ordu ne hale düştü” eleştirisine tepki: TSK aslanlar gibi savaşıyor!

20 Mayıs 2020, Çarşamba 00:09
20 Mayıs 2020, Çarşamba 00:09
Doğu Perinçek’ten  “Ordu ne hale düştü” eleştirisine tepki: TSK aslanlar gibi savaşıyor!
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Doğu Perinçek’ten “Ordu ne hale düştü” eleştirisine tepki: TSK aslanlar gibi savaşıyor!

Doğu Perinçek, “Ordunun bir yere düştüğü yok. Mavi Vatan'daki kararlılık devam ediyor.​ İçindeki Amerikan Gladyosu FETÖ temizlendiği için, ordumuz Türkiye’nin son 50 yılının en kuvvetli ordusudur” dedi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı’nın Genelkurmay’ın emrine verilmesinin ardından istifa etmesi, TSK’ya karşı algı yönetimi yürütenlerin iddialarını tartışma konusu yaptı.

TSK’nın iradesini zaaf içinde göstermek isteyenlerin ürettiği “Orduda FETÖ ile mücadele edenler tasfiye ediliyor” algısı, bazı çevrelerde yayılmaya başladı.

CHP'Lİ ATICI'YA PERİNÇEK'TEN CEVAP

Habertürk’te Didem Arslan Yılmaz’ın sunduğu programda CHP’li Aytuğ Atıcı’nın kullandığı, “Yaycı’nın istifası, ordunun ne duruma geldiğini gözler önüne seriyor” sözlerine tepki, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’ten geldi.

TÜRKİYE'NİN SON 50 YILDAKİ EN KUVVETLİ ORDUSU

Doğu Perinçek, TSK’da bir zafiyetin değil, aksine FETÖ’ye ve diğer düşmanlara karşı en güçlü dönemin yaşandığını belirtti: “Türk Ordusu’nun bir yere düştüğü yok. TSK, Amerikan Gladyosu FETÖ temizlendiği için Türkiye’nin son 50 yıllık tarihinin en kuvvetli ordusudur. Bundan daha esaslı bir olay olabilir mi? TSK aslanlar gibi savaşıyor. Ordumuz, zaferden zafere koşuyor.”

MAVİ VATAN’DA KARARLILIK

“Mavi Vatan'daki kararlılık devam ediyor. Bu konudaki hurafeler, dedikodular son derece yanlıştır. Libya ile Türkiye’nin işbirliği zafere gidiyor. Libya'da Türkiye’nin gayreti sayesinde Amerikancı Hafter bozguna uğramış durumda. Şimdi Türkiye’nin Libya ile kurduğu işbirliği Doğu Akdeniz'de başka ülkelerle de yapılacak, hepimiz göreceğiz. TSK’da FETÖ temizlendiği için FETÖ’nün müttefikleri, bu durumdan rahatsız. 'Ordu düştü' gibi laflarının hepsi psikolojik harekât kapsamı içindeki laflardır.”

“TSK’NIN İÇ MESELESİNE KARIŞMAYIN”

Perinçek, Yaycı’nın istifasının TSK’nın bir iç meselesinin olduğunun ve karışılmaması gerektiğinin altını çizdi: “Sayın Cihat Yaycı tabii ki değerli bir amiral. Bugün Türk Ordusu'nda bütün amirallerimiz, generallerimiz değerli. Değerlendirme doğrudur, değildir, buralara kimse burnunu sokmasın. Bunlar çok büyük yanlıştır. TSK'ya hiçbir siyasi tavırla müdahale edilemez. TSK'da bir atama yapılmışsa demek ki TSK bunu uygun görmüştür ve burada mütalaa yürütmek, değerlendirme yapmak, onu almak, silkelemek, vurmak, kırmak ciddi tutumlar değildir. Hiçbir siyasi güç, hiçbir siyasi parti hatta hiçbir vatandaş bu atamalara müdahale etmemelidir. Hiçbir kimse de tivit atarak TSK'nın işlerine müdahale etmemelidir.”

Vatan Partisi Genel Başkanı son olarak, “Türk Ordusu bu tür propagandalara geçmişte de uğramış ancak kendine güvenen ve yetenekleri üstün bir silahlı kuvvettir. Onun için bu tür propagandaları da ezer, geçer” dedi.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Bursa’da sosyal konut heyecanı: 17 bin hak sahibi belli oluyor

Mardin’de park halindeki otomobilde yangın çıktı

ByteDance’in yeni AI modeli sinema sektöründe alarm zillerini çaldı

Bakan Tekin: Okullarda değerler eğitimi güçlenerek sürecek

Batman'da ruhsatsız silah taşıyan 3 kişi tutuklandı

KVKK'dan 6 sosyal medya platformuna yönelik inceleme

Mardin'de mukabele geleneği imam hatiplerde sürdürülüyor

Kocaeli merkezli siber dolandırıcılık operasyonu: 30 şüpheli yakalandı

Tunceli’de heyelan riski: 19 konuttan 7’si tahliye edildi

İmam hatipliler okul mescidlerinde mukabele halkalarında buluşuyor

Konya’da 8 ilçeye yeni kaymakam ataması

Bursa'da tarihi eser operasyonu: Bir şüpheli yakalandı

Ramazan ayında uçuş yapacaklara önemli duyuru

Sivas ve Taşeli GES’te temeller bu yıl atılıyor

Ramazan ayının ilk cumasında binlerce kişi 5. Harem-i Şerif’te saf tuttu

Meteorolojiden Konya için rüzgâr ve yağış uyarısı

Sri L, cezaevlerindeki aşırı kalabalığı hafifletmek için ev hapsi yasası taslağı hazırladı

Bakan Gürlek: Cezaevlerinde uyuşturucu suçlarından 82.619 hükümlü, 28.843 tutuklu bulunuyor

Ramazanın ilk cumasında "Cami Merkezli Hayat" mesajı

Hırka-i Şerif ziyarete açıldı

Tarsus Umut Kervanı’ndan Ramazan çağrısı: İyiliği birlikte büyütelim

Esnaftan örnek davranış: Ramazan nedeniyle kapalıyız

Japonya'da Budist tapınağında yangın: 5 ölü

Asırlık bir Ramazan geleneği: İlk oruç tutan çocuklara özel sofra

Endonezya ile ABD yüzde 19 gümrük vergisinde anlaştı

Fırat ve Bingöl üniversitelerinden bilimsel güç birliği

Malatya'da ikamet kurşunlama olayında 4 şüpheli gözaltına alındı

Malatya'da ehliyet sınavında kopya çetesi çökertildi

Battalgazi Belediyesi iftarı çadırlarda değil restoranda veriyor

Hatay’da deprem sonrası inşa edilen 50’nci Kur’an kursu açıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bursa’da sosyal konut heyecanı: 17 bin hak sahibi belli oluyor

Mardin’de park halindeki otomobilde yangın çıktı

ByteDance’in yeni AI modeli sinema sektöründe alarm zillerini çaldı

Bakan Tekin: Okullarda değerler eğitimi güçlenerek sürecek

Batman'da ruhsatsız silah taşıyan 3 kişi tutuklandı

KVKK'dan 6 sosyal medya platformuna yönelik inceleme

Mardin'de mukabele geleneği imam hatiplerde sürdürülüyor