-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Doğudaki en büyük yatırım! Daha yükseği yok
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Doğudaki en büyük yatırım! Daha yükseği yok
Güneş enerjisinden elektrik üretilebilecek bölgeler arasındaki 28 il arasında en yüksek ikinci sırada yer alan Van, aynı zamanda Türkiye'de rüzgâr enerjisinden elektriğin üretilebileceği en verimli şehirler arasında da gösteriliyor. Van'ın bu potansiyelinin ekonomiye kazandırılması için 3 yıllık çalışma sonrası 55 milyon dolarlık yatırımla 14 rüzgâr türbininin yer aldığı RES kuruldu. Van'ın Gevaş ilçesindeki Balaban mevkiisinde kurulan ve 53,2 megavat kapasiteye sahip santral, 50 bin hanenin enerji ihtiyacını karşılayacak.

TÜRKİYE'NİN EN YÜKSEK RAKIMDAKİ RES'İ VAN'DA
FİBA Grubu'nun Van'da kurduğu RES, Türkiye'nin en yüksek rakımlı ve en doğusundaki rüzgâr enerjisi santrali konumunda yer alıyor. FİBA Grubu, yeni yatırımlarıyla birlikte yıllık 563 bin hektar ormana eşdeğer karbon azalımı yapacak. Türkiye'nin rüzgâr haritasını çok iyi analiz ettiklerini ve Van'daki santralle Doğu Anadolu'nun rüzgar enerjisi potansiyeline bugüne kadar ki en büyük yatırımı yaptıklarını belirten FİBA Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin, Van, Balıkesir, Yalova ve İstanbul Çatalca'da kurulan 4 yeni rüzgar enerjisi santrali yatırımının üretime başladığını belirtti. Özyeğin, 'Ülkemizin enerji arz güvenliğine katkı sağlayan bu 4 projeyi, son dönemde enerjide dışa bağımlılığımızı azaltan olumlu gelişmelerin bir parçası olarak görüyoruz' diye konuştu.

'DOĞU'DA EN BÜYÜK YATIRIMI YAPTIK'
Özyeğin, 'RES yatırımlarımızı enerji sektöründeki grup şirketimiz FİNA Enerji yürütüyor. Önceliğimiz, yenilenebilir enerji projelerine ağırlık vermek ve bu alanda sektöre öncülük etmek. Yenilenebilir enerjinin en büyük avantajlarından biri, ülkemizin geniş rüzgâr ve güneş potansiyelinden yararlanma imkânı sağlaması. Türkiye'nin başka illerinde de toplam 220 milyon dolar yatırımla kurduğumuz RES'ler mevcut. Türkiye'nin en büyük rüzgâr enerjisi üreticilerinden biri olma hedefiyle, ülkemizin enerjisini yenilenebilir kaynaklardan üretmeyi sürdüreceğiz” dedi.

Van'daki bağlama RES'in, 2021 yıl ortasına kadar tam kapasiteyle faaliyete geçirilmesi planlanıyor. FİNA Enerji Genel Müdürü Koray Kıymaz, bağlama RES projesine başlarken çok cesur bir yatırım kararı verdiklerini belirterek, 'Türkiye'nin en doğusundaki, en yüksekteki RES'ini Van'a kurduk. Bağlama RES; 53,2 MW kurulu gücü ile Doğu Anadolu'daki en yüksek kapasiteli rüzgâr enerjisi projesi olacak. Tüm projelerimizi özverili bir çalışma ile hedef tarihimizden bir gün bile şaşmadan devreye almış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz' diye konuştu.

Fransa gemileri İran'a karşı hiçbir saldırıya katılmayacak
Gaziantep'te otoombil bariyere çarptı: 1 ölü, 2 yaralı
Afganistan'dan Pakistan'a misilleme operasyonları
Eskişehir Umut Kervanı'ndan yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık yardımı
Siyonistler Gazze'de polis aracını bombaladı: 8 şehit
Kazakistan'da halk referandum için sandık başında
Rusya'da iki tramvay çarpıştı: 13 yaralı
İngiltere'nin Hürmüz Boğazı çıkmazı
Kırşehir'de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Batmanlı minik Eymen'den Gazze'deki kardeşlerine anlamlı bağış
Uşak merkezli operasyonda 12 şüpheli tutuklandı
HÜDA PAR Denizli İl Başkanı Şani'den Kadir Gecesi mesajı
Diyarbakır’da sağanak yağış taşkınlara neden oldu
Mardin’de sağanak etkisini sürdürüyor: Dereler taştı, yollar göle döndü
HAMAS'tan Tubas'taki siyonist katliama tepki
İranlı kadından saldırılar karşısında dikkat çeken sözler: Filistinli çocuklar yıllardır bu şartlarda yaşıyor
Adalet Bakanlığı: Tüketici uyuşmazlıklarında arabuluculuk etkin çözüm sağlıyor
Gazze'de son 24 saatte 5 şehit ve 8 yaralı
Tünelde müzikli eğlenceye 180 bin lira ceza
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er'den Kadir Gecesi mesajı
Erakçi: ABD ve israilin bölge ülkelerine saldırdığına dair istihbaratımız var
Mart ayı SED ödemeleri ailelerin hesaplarına yatırıldı
Araçlarda multimedya cihazı cezaları geçici olarak durduruldu
Yurt dışında yakalanan 72 firari Türkiye’ye getirildi
Diyarbakır Valiliği uyardı: Kontrollü su tahliyesi yapılacak
Siirt’te akrabalar arasında bıçaklı kavga: 1 kişi yaralandı
İran: Suudi'ye yönelik İHA saldırısında dahlimiz yok
Bismil’de Göksu Çayı’nda su samuru yavruları bulundu
Battalgazi’de Ramazan ayında dayanışma programları
Gaziantep'te yurda kaçak giriş yapan 3 kişi yakalandı
Yükleniyor






