-
BIST 100
17375,05%2,41
-
DOLAR
44,60% 0,11
-
EURO
52,35% 0,46
-
GRAM ALTIN
6811,84% -0,26
-
Ç. ALTIN
10994,46% 0,29
Doğudaki en büyük yatırım! Daha yükseği yok
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Doğudaki en büyük yatırım! Daha yükseği yok
Güneş enerjisinden elektrik üretilebilecek bölgeler arasındaki 28 il arasında en yüksek ikinci sırada yer alan Van, aynı zamanda Türkiye'de rüzgâr enerjisinden elektriğin üretilebileceği en verimli şehirler arasında da gösteriliyor. Van'ın bu potansiyelinin ekonomiye kazandırılması için 3 yıllık çalışma sonrası 55 milyon dolarlık yatırımla 14 rüzgâr türbininin yer aldığı RES kuruldu. Van'ın Gevaş ilçesindeki Balaban mevkiisinde kurulan ve 53,2 megavat kapasiteye sahip santral, 50 bin hanenin enerji ihtiyacını karşılayacak.

TÜRKİYE'NİN EN YÜKSEK RAKIMDAKİ RES'İ VAN'DA
FİBA Grubu'nun Van'da kurduğu RES, Türkiye'nin en yüksek rakımlı ve en doğusundaki rüzgâr enerjisi santrali konumunda yer alıyor. FİBA Grubu, yeni yatırımlarıyla birlikte yıllık 563 bin hektar ormana eşdeğer karbon azalımı yapacak. Türkiye'nin rüzgâr haritasını çok iyi analiz ettiklerini ve Van'daki santralle Doğu Anadolu'nun rüzgar enerjisi potansiyeline bugüne kadar ki en büyük yatırımı yaptıklarını belirten FİBA Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin, Van, Balıkesir, Yalova ve İstanbul Çatalca'da kurulan 4 yeni rüzgar enerjisi santrali yatırımının üretime başladığını belirtti. Özyeğin, 'Ülkemizin enerji arz güvenliğine katkı sağlayan bu 4 projeyi, son dönemde enerjide dışa bağımlılığımızı azaltan olumlu gelişmelerin bir parçası olarak görüyoruz' diye konuştu.

'DOĞU'DA EN BÜYÜK YATIRIMI YAPTIK'
Özyeğin, 'RES yatırımlarımızı enerji sektöründeki grup şirketimiz FİNA Enerji yürütüyor. Önceliğimiz, yenilenebilir enerji projelerine ağırlık vermek ve bu alanda sektöre öncülük etmek. Yenilenebilir enerjinin en büyük avantajlarından biri, ülkemizin geniş rüzgâr ve güneş potansiyelinden yararlanma imkânı sağlaması. Türkiye'nin başka illerinde de toplam 220 milyon dolar yatırımla kurduğumuz RES'ler mevcut. Türkiye'nin en büyük rüzgâr enerjisi üreticilerinden biri olma hedefiyle, ülkemizin enerjisini yenilenebilir kaynaklardan üretmeyi sürdüreceğiz” dedi.

Van'daki bağlama RES'in, 2021 yıl ortasına kadar tam kapasiteyle faaliyete geçirilmesi planlanıyor. FİNA Enerji Genel Müdürü Koray Kıymaz, bağlama RES projesine başlarken çok cesur bir yatırım kararı verdiklerini belirterek, 'Türkiye'nin en doğusundaki, en yüksekteki RES'ini Van'a kurduk. Bağlama RES; 53,2 MW kurulu gücü ile Doğu Anadolu'daki en yüksek kapasiteli rüzgâr enerjisi projesi olacak. Tüm projelerimizi özverili bir çalışma ile hedef tarihimizden bir gün bile şaşmadan devreye almış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz' diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistanlı mevkidaşı Dar ile görüştü
Siyonist rejim Lübnan'da 248 kadın ve 165 çocuğu katletti
Yapıcıoğlu: Netanyahu hakkında derhal yakalama kararı çıkarılmalıdır
Türkiye'ye Afrika sıcak hava dalgası geliyor
HAMAS Sözcüsü Kasım: Gazze’de aç bırakma politikası yeniden devrede
İDEV Başkanı Şakir: Bu birliktelik bütün İslam alemi için güzel bir örnektir
Zorunlu kış lastiği uygulaması 15 Nisan'da sona eriyor
Fotoğraf kareleriyle Batman Mevlid-i Nebi etkinliği
Batman'daki Mevlid-i Nebi mitinginden vahdet çağrısı
5'inci İstanbul Uluslararası Su Forumu İstanbul’da düzenlenecek
Peygamber Sevdalıları: Kudüs'ü özgürleştirmek tüm ümmetin ortak sorumluluğudur
Macaristan'da halk sandık başında: Oy verme işlemi devam ediyor
Aydın açıklarında 10 düzensiz göçmen yakalandı
Irak'ın yeni Cumhurbaşkanı Amedi görevi devraldı
Pezeşkiyan ve Putin Orta Doğu’daki gelişmeleri görüştü
Isparta’da uyuşturucu operasyonlarında 33 şüpheliye işlem
Artvin’de 70 aranan şahıs yakalandı
Haiti'de Laferrière Kalesi'nde izdiham: 30 ölü
Muğla'da 11 suçtan aranan hükümlü yakalandı
Bakan Gürlek: Arabuluculukla uyuşmazlıkların yüzde 54’ü çözüldü
Siyonist işgalcilerin Gazze'ye saldırılarında can kaybı 72 bin 329'a yükseldi
Göktaş Hoca: Peygamber'in sünneti olmadan hiçbir yere varamayız
Diyarbakır Valiliği'nden uyarı: Barajlarda kontrollü su tahliyesi yapılacak
Masayı deviren ABD’den İran’a suçlama
Siyonist Ben-Gvir'den yeni provokasyon: Mescid-i Aksa'nın avlusunda talmudik ayin
Bingöl Karlıova'da jeotermale tepki
HÜDA PAR Yıldırım İlçe Kongresi gerçekleştirildi
Molla Emrullah: Gelin birleşelim, Allah'ın ipine sımsıkı sarılalım
Bingöl Devlet Hastanesi’nde bir ilk: Hastalar dikiş izi kalmadan sağlığına kavuşuyor.
Bingöl’de “Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması” düzenlendi
Yükleniyor







