• BIST 100

    16649,43%-0,01
  • DOLAR

    43,48% 0,00
  • EURO

    51,58% -0,01
  • GRAM ALTIN

    6677,59% -1,62
  • Ç. ALTIN

    11383,46% -2,09

Doğup büyüdüğü Karacadağ bölgesine 10 milyar TL’lik dev yatırım

29 Haziran 2024, Cumartesi 11:54
29 Haziran 2024, Cumartesi 11:54
Doğup büyüdüğü Karacadağ bölgesine 10 milyar TL’lik dev yatırım
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Doğup büyüdüğü Karacadağ bölgesine 10 milyar TL’lik dev yatırım

Diyarbakır’a 10 milyar TL’lik yatırımda hummalı çalışma devam ediyor. 10 bin kişinin istihdam edeceği projeyle Karacadağ’ın püskürttüğü lavlarla kapattığı bölge sanayiye kazandırılıyor.
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi kırsal Oğlaklı Mahallesi ve Karacadağ bölgesinde, 10 milyar TL’lik bütçe ile inşa edilmesi planlanan İmalat ve Geri Dönüşüm Toplu İşyeri projesi için elektrik ve su tesisatlarının çekilmesinin ardından altyapı kazı çalışmaları devam ediyor. Yol düzenlemesinin bittiği proje, blokların inşa edilmesiyle hız kazanacak.
Dev yatırımın planlandığı bin dönüm arazide, hastane, spor tesisleri, idari binalar, oteller, cami ve 1200 ticari iş yeri gibi birçok tesis inşa edilecek. Doğup büyüdüğü bölgeye yatırım yapan proje sorumlusu ve Diyarbakır İmalatçılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çubuk, Karacadağ bölgesinde sanayileşmenin arttığını ve geri dönüşüm, eğitim, sağlık gibi birçok hizmeti içerecek bir sanayi bölgesi oluşturacaklarını belirtti.
Yaklaşık bin 200 iş yerinin bu projede yer alacağını ve 10 bin kişiye istihdam sağlanacağını vurgulayan Çubuk, “Bir sene önce Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızdan ihale yoluyla Oğlaklı Mahallesinde bin dönümlük atıl araziyi aldık. Bu tabi ki esnafımız desteğiyle oldu. Oğlaklı Mahallesinin bulunduğu konumda ben doğup büyüdüm. Karacadağ bölgesine yatırım yapalım dedik. Zamanında buradan ne insan ne de hayvan geçerdi. Şimdi ise çok şükür devletimizin desteğiyle çok güzel yatırımlar yapılıyor. Aynı zamanda yeni yapılan TOKİ evlerine de yakın bir bölgede yeni bir ilçe kuruyoruz. Biz de kooperatif olarak buraya büyük bir sanayi kuruyoruz. Devam ettiğimiz projede iş alanları, oteller, hastaneler, okullar, dükkanlar gibi birçok kişiye iş fırsatı doğacak. Ruhsatlarımızı da çok şükür aldık” dedi.
Kısa bir süre sonra blokların dikileceğini dile getiren Çubuk, “Şu anda makinelerimiz altyapı kazılarını gerçekleştiriyor. Bir yıl içerisinde bin dönümlük arazide yollarımızı açtık, projelerimizi onaylattırdık. Hafriyatları döküm alanına döküyoruz. Elektrik, su ve giderleri çektik. Allah izin verirse kısa bir süre sonra bloklarımızı dikmeye başlayacağız. Memleket ve ülkemiz için bu projeyle çok güzel iş imkanları doğacak. Burası taşlık bir alan olduğu için tarım işiyle de uğraşılamıyordu. Biz de bu projeyle 10 bin kişiye iş istihdamı sağlamış olacağız. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Karacadağ bölgesinde ilk ve büyük bir yatırımı gerçekleştirdik. Bu proje için bize yol açan devlet büyüklerimize, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Çünkü burada halkımıza çok güzel projeler sunuyoruz” diye konuştu.

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Muş’ta kaçak avcılığa para cezası

Yılın ilk enflasyon rakamları bugün açıklanacak

Muğla’da 3’ü çocuk 37 düzensiz göçmen yakalandı

Adana’da Berat Kandili coşkuyla idrak edildi

BM'den siyionist rejimin Gazze'de gerçekleştirdiği katliama kınama

Berat Gecesi Büyük Çamlıca Camii'nde dualarla ihya edildi

Mersin’de Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi

Kastamonu’da 11 bin adet sentetik ecza hapı ele geçirildi: 6 tutuklama

Japonya'da kar felaketi: 27 ölü, 290 yaralı

Mersin Valiliği’nden feci kazaya ilişkin açıklama

Berat Kandili Bursa'da dualarla ihya edildi

Mersin'de Hür Gençlik tarafından Berat Kandili’nde cami cemaatine ikram

Hakkari’de yasa dışı avcılığa ağır para cezası

Gaziantep’te hatalı şerit değiştiren 775 sürücüye ceza

Mersin'de kontrolden çıkan araç yayalara çarptı: 3 ölü, 4 yaralı

İran’dan zenginleştirilmiş uranyum transferi iddialarına yalanlama

İstanbul Havalimanı’nda 200 bin adet kaçak tıbbi sülük ele geçirildi

Mardin’de yangında ölen evli çift yan yana defnedildi

Trump: Hindistan, Rusya'dan petrol alımını durdurdu, gümrük vergisi düşürülecek

Berat Kandili Siirt’te üç dilde mevlidlerle ihya edildi

Mardin’de Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandili idrak edildi

Malatya'da Beraat Kandili coşkuyla idrak edildi

Beraat Kandili Cizre’de dualarla ihya edildi

Mersin'de mevzuata aykırı egzoz ve plakasız araç kullanan sürücüye ceza

Rusya'dan ABD-İran müzakerelerinde 'uranyum depolama' önerisi

Malatya'da otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti

Malatya'da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan ve Mısır’ı ziyaret edecek

Axios: Witkoff ile Arakçi nükleer anlaşmayı İstanbul'da görüşecek

Batman'da Berat Kandili dualarla idrak edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Muş’ta kaçak avcılığa para cezası

Yılın ilk enflasyon rakamları bugün açıklanacak

Muğla’da 3’ü çocuk 37 düzensiz göçmen yakalandı

Adana’da Berat Kandili coşkuyla idrak edildi

BM'den siyionist rejimin Gazze'de gerçekleştirdiği katliama kınama

Berat Gecesi Büyük Çamlıca Camii'nde dualarla ihya edildi

Mersin’de Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi