• BIST 100

    9350,01%0,41
  • DOLAR

    39,37% 0,08
  • EURO

    45,48% 0,10
  • GRAM ALTIN

    4305,94% 0,50
  • Ç. ALTIN

    6934,05% 0,00
Doktorlar canlı yayında eğitim aldı
SAĞLIK
Tarih: 4.07.2024 17:07
Güncelleme: 4.07.2024 17:07
Kaynak: IHA
Doktorlar canlı yayında eğitim aldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Doktorlar canlı yayında eğitim aldı

Gaziantep şehir Hastanesi’nde Girişimsel radyoloji Kliniği tarafından Girişimsel Nöroradyoloji günleri toplantısı düzenlendi.
Gaziantep şehir Hastanesi’nde Girişimsel radyoloji Kliniği tarafından Girişimsel Nöroradyoloji günleri toplantısı düzenlendi. Yapılan bu toplantıda Anjiografi Ünitesinde Girişimsel Radyologlar tarafından endovasküler yolla yapılan beyin anevrizma(baloncuk) tedavileri kameralar aracılığıyla ses ve görüntüleri canlı olarak toplantının yapıldığı konferans salonuna yansıtıldı. Konferans salonunda Türki-ye’nin dört bir tarafından gelen uzman doktorların ve alanında uluslararası başarılı işlere imza atmış saygın hocaların yapılan endovaskuler anevrizma tedavilerine verdikleri katkılar ve uzman doktorların merak ettiği anjiografik yöntem ile tedavi yaklaşımlarını canlı vakalar sayesinde interaktif olarak tecrübe etmeleri ve görmeleri yapılan bu toplantının oldukça verimli hale gelmesini sağladı.
Endovaskuler anevrizma tedavi uygulamalarını canlı vakalar ile izleyen ve katılan doktorlar hem teorik hem de pratik eğitim alma şansı buldu. Dünya’da yaygın olarak kullanılan bu yöntem, Gaziantep Şehir Hastanesi’nde uygulandı. Gaziantep Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar, güçlü teknolojik alt yapı sayesinde yapılan canlı vaka paylaşımlarının meslektaşlarına katkı sağlamasını ümit ettiğini belirtti.
Gaziantep Şehir Hastanesi konferans salonunda düzenlenen toplantı, bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasının ardından Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Yener İnal tarafından toplantının açılış konuşmasını yapmasıyla başladı.
Türkiye’nin dört bir yanından katılımcıların geldiği toplantıda otum başkanları olarak Prof. Dr. Saruhan Çekirge, Prof. Dr. Işıl Saatci, Prof. Dr. Osman Kızılkılıç, Prof. Dr. M. Halil Öztürk, Prof. Dr. H. Hakan Selçuk, Prof. Dr. Murat Velioğlu, Prof. Dr. Koray Akkan ve Prof. Dr. Eşref Umut Özyer yer aldı.
İki gün süren Girişimsel Radyoloji Günleri’nde konuşma ve canlı vakalar yapan Gaziantep Şehir Hastanesi Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Onay, "Son 10 yıldır dünyanın farklı büyük kentlerin-de canlı vakalar ile birlikte yapılan konferanslara düzenli katıldık. Uzmanlık hayatımızda bu tür toplantılar oldukça önemli. Gaziantep Şehir Hastanesi Girişimsel Radyoloji Kliniğimizde düzenlediğimiz bu canlı vaka toplantısı, Uluslararası toplantılara katılamayan, bilgi ve tecrübelerini artırmak isteyen ülkemizin farklı yerlerinde görev yapan uzman doktorlarımız için çok güzel bir fırsat oldu. Katılım oldukça fazlaydı. Toplantı sonrası farklı şehirlerden gelen uzman doktorların sonraki zamanlarda eğitim amaçlı Gaziantep Şehir Hastanesi Girişimsel Radyoloji Kliniğimize gelme talepleri bizleri fazlasıyla gururlandırdı. Girişimsel Radyoloji Anjiografi birimimizde, Girişimsel Radyoloji servisimizde ve polikliniğimizde çalışan tüm değerli ekibime ve tüm Radyoloji çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Beyin anevrizması tedavilerinde bizlerden desteklerini hiç esirgemeyen Acil, Anestezi, yoğun bakım, beyin cerrahisi ve Nöroloji birimlerimize sonsuz teşekkürler. Öncelikle bu kapsamlı ve özellikli toplantıyı Gaziantep Şehir Hastanemizde gerçekleştirme fırsatını veren ve her zaman biz Girişimsel Radyologlara destek olan Türk Girişimsel Radyoloji Derneğine ve Türk Nöroradyoloji Derneğine çok teşekkür ederiz. Daha önceleri sadece Ankara ve İstanbul’da düzenlenebilen bu canlı anevrizma vaka toplantısının ilk defa olarak Gaziantep Şehir Hastanemizde yapılabilmesi için fiziksel ve teknik tüm imkanları sağlayan, hastane açılışından buyana bizlere desteklerini hiç esirgemeyen başta Başhekimimiz Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar olmak üzere tüm idari ekip ve hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz’’ dedi.
Canlı yayında ameliyatların yapıldığı programda konuşan ve canlı vakalar yapan Gaziantep Şehir Hastanesi Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Burak Binboğa, “Uluslararası platformlarda duayen hocalarımız tarafından sıklıkla uygulanan ve bölgemizde ilk defa yapılan canlı vakalar eşliğindeki toplantı hem teorik açıdan hem de uygulamada bir hastaya nasıl yaklaşılması gerektiğini kavrayabilmek adına çok değerliydi. Duayen hocalarımızın “hastalık yoktur hasta vardır, her hastalık her hastada farklı tezahür eder” öğretisi üzerinden son teknoloji cihazlar ile yaptığımız canlı vakalar çok faydalı tartışmalara sahne oldu. Gerek bu ortamı bize sağlayan Başhekimimiz Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar ve değerli ekibine gerekse de desteklerini her zaman arkamızda hissettiğimiz ve toplantımızı çatıları altında gerçekleştirdiğimiz Türk Girişimsel Radyoloji Derneği ile Türk Nöroradyoloji Derneği-ne teşekkürü bir borç biliriz. Ayrıca bizleri her zaman destekleyen ve dirsek temasında olduğumuz diğer klinik branş doktorları ile girişimsel radyoloji ünitesinde özveri ile emek veren tüm personelimize ve değerli katılımcılara teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
Son teknolojik sistemlerle gerçekleştirilen programda konuşma yapan ve canlı vakalar sunan Gaziantep Şehir Hastanesi Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Çetin Murat Altay“ Canlı vaka toplantıları, teknik bilgi ve becerinin aktarılması için çok önemli platformlardır. Gaziantep Şehir Hastanesi Girişimsel Radyoloji Kliniğimizde, dünya çapında tanınan hocalarımızın katılımıyla verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantıda, hem hastalara yaklaşım, hem de hangi tedavinin daha uygun olacağı ve hangi tekniklerin kullanılacağı konusunda bilgi ve deneyim alışverişi yapma imkanı bulduk. Girisimsel Nöroradyoloji alanında duayen hocalarımızla vakaları canlı olarak tartışmak hem bizim için hem de bu alanda uzmanlaşmak isteyen genç doktor arkadaşlarımız için büyük bir fırsattı. Ayrıca Girişimsel Nöroradyoloji alanında güncel bilimsel çalışmaları ele aldığımız akademik konuşmalarla, tıp literatüründeki en güncel bilgileri paylaştık. Bu faydalı toplantının gerçekleşmesinde emeği geçen Gazian-tep Şehir Hastanesi başhekimimize, Türk Girişimsel Radyoloji Derneğine, Türk NöroRadyoloji Derneğine, bize desteklerini esirgemeyen nöroloji, acil, anestezi, yoğun bakım, beyin cerrahisi klinikle-rine ve Girişimsel Radyoloji kliniğimizde çalışan tüm hemşire, teknisyen ve bilgi işlem personeline minnettarım. Hep birlikte, başarılı ve Türkiye’de Girişimsel Nöroradyoloji alanında ilklerden olan bir organizasyon gerçekleştirdik. Herkesin emeğine sağlık” diye konuştu.
Gaziantep Şehir Hastanesi ev sahipliğinde gerçekleşen Girişimsel Nöroradyoloji eğitimine katılan doktorlar ve misafirler Gaziantep’te bu şekilde üst düzey bir eğitimin sunulmasından ötürü memnu-niyet duyduklarını belirttiler.
Anahtar Kelimeler: doktorlar canlı yayında eğitim aldı

G7’den ‘kendini savunma’ çıkışı: Siyonistlerin işgal ve saldırıları meşrulaştırılıyor

Axios: Netanyahu, Trump'ı İran'a saldırıya teşvik ediyor

Gazze'de katliam bitmiyor: 55 şehit

İngiltere, Tel Aviv ve Kudüs'teki diplomatlarının ailelerini geri çekti

Trump'tan küstah tehdit: Tahran derhal tahliye edilmeli, anlaşmayı imzalamalıydılar

Siyonist rejimde 24 bina yerle bir oldu, binlerce kişi tahliye edildi

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılanlar Türkiye'ye dönmeye başladı

Şırnak'ta bazı bölgeler geçici özel güvenlik kararı

AB, Rusya'ya uyguladığı yaptırımların süresini uzattı

Hayfa'daki petrol rafinerisi kapatıldı

Suriye hava sahasını kapattı

Altun: israil’in, İran Radyo ve Televizyon Kurumuna saldırması katliamdır

İran'dan yeni misilleme! Tel Aviv ve Hayfa ateş altında

BM: Gazze'de gıda yardımı bekleyen sivillere saldırılar devam ediyor

İran, siyonist rejim televizyonlarına tahliye uyarısı yaptı

Güney Afrika’da sel felaketi: 90 ölü

ABD, Rusya'yla diplomatik temsilciliklere ilişkin müzakereleri iptal etti

Kazakistan ile Çin arasında 24 anlaşma imzalandı

ANFİDAP: Mutlak kötülük israile karşı insanlık yekvücut olmalı

ABD'nin USS Nimitz uçak gemisi Orta Doğu'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE'li mevkidaşı ile görüştü

Hatay’da orman yangını

İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabadayılık taslayan israil kendi varlığını ve geleceğini riske atıyor

HÜDA PAR'dan Meclis Başkanı Kurtulmuş'a tebrik ziyareti

Siyonist işgalciler İran devlet televizyonunu vurdu

Pezeşkiyan: ABD, siyonist rejimi dizginlemezse daha acı karşılık vereceğiz

Bingöl’de orman yangını

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


G7’den ‘kendini savunma’ çıkışı: Siyonistlerin işgal ve saldırıları meşrulaştırılıyor

Axios: Netanyahu, Trump'ı İran'a saldırıya teşvik ediyor

Gazze'de katliam bitmiyor: 55 şehit

İngiltere, Tel Aviv ve Kudüs'teki diplomatlarının ailelerini geri çekti

Trump'tan küstah tehdit: Tahran derhal tahliye edilmeli, anlaşmayı imzalamalıydılar

Siyonist rejimde 24 bina yerle bir oldu, binlerce kişi tahliye edildi

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılanlar Türkiye'ye dönmeye başladı