• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Doktorun kafedeki ilk müdahalesi ile hayata döndü

GÜNDEM 18.11.2022 11:35:03 0
Doktorun kafedeki ilk müdahalesi ile hayata döndü

Doktorun kafedeki ilk müdahalesi ile hayata döndü

Gaziantep’te bir kafede otururken aniden fenalaşarak kalbi ve solunumu duran kadın, o sırada kafede oturan Dr. Murat Gök ve Anestezi Teknisyeni Tuğba Gök tarafından yapılan doğru müdahale ile hayata döndü.
Gaziantep’te yaşayan Cemre Kılıç (29), yakınlarıyla bir kafeye gitti. Aniden fenalaşarak kalbi ve solunumu duran Kılıç’a, kafede ailesiyle oturan Medical Point Gaziantep Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Murat Gök ile eşi Abdulkadir Yüksel Hastanesi Anestezi Teknisyeni Tuğba Gök tarafından acil müdahalede bulunuldu. Yapılan doğru müdahale ile Kılıç tekrar hayata döndü.
Uzm. Dr. Murat Gök, olayla ilgili yaptığı açıklamada, 'Hafta sonu ailemle bir kafede yemek yemeye gelmiştik. Arka masamızda bulunan hanımefendinin fenalaştığını gördük. Panik halinde insanların hanımefendiye yardım etmek için müdahale etmek istediklerini gördük. Yanlış müdahalenin önüne geçmek adına eşimle beraber hastanın durum değerlendirmesini yaptık ve hastanın solunumunun olmadığını fark ettik. İlk olarak hava yolunu açtık. Hastanın nabzının da olmadığını fark etmemizle birlikte, hastanın kalbinin ve solunumunun durduğunu da tespit ettik. Vakit kaybetmeden kalp masajına başladık. Ambulans gelene kadar eşimle birlikte hastaya kalp masajı ve solunum desteği yapıldı. Sonrasında hasta ambulansa nakledilerek hastaneye sevk edildi. Cemre Hanım şu an oldukça iyi, beni de hastanemizde ziyarete geldi. Cemre Hanım’a sağlıklı bir yaşam diliyoruz' dedi.
Anestezi Teknisyeni Tuğba Gök, 'Cemre Hanım’a ilk müdahale ettiğimizde çenesi kilitlenmişti. Eşimin de desteği ile CE manevrası yaparak solunum yolunu açtık. 'Bak, dinle, hisset' yöntemiyle solunumunu değerlendirdik. Nabzına baktığımızda nabzın olmadığını fark ettik ve kalp masajına başladık. Çok şükür hayata döndü' diye konuştu.
[gallery ids=',60779']

Avustralya'da seçimi İşçi Partisi'nin kazandığı kesinleşti

Batman’da su seviyesinin yükselmesiyle mahsur kalan 25 kişi kurtarıldı

ABD’de küçük bir uçak düştü: 1 ölü

Pakistan'dan Hindistan'a uyarı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan BAE'ye gidiyor

Trump'tan Çin tarifelerinde geri adım

Tekirdağ'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama

Port Sudan'da hava üssüne İHA saldırısı

Meteorolojiden bazı iller için sağanak uyarısı

Malatya’da "Müslüman Kadının Zaman Sanatı" konferansı düzenlendi

Samsun'da 1 ton etil alkol ele geçirildi: 2 gözaltı

Afganistan'da sel: 2 ölü

Trump'ın asker gönderme teklifine Meksika'dan tepki

Çin'in güneybatısında 2 yolcu teknesi alabora oldu

Ukrayna, insansız deniz araçları ile iki Rus savaş uçağını vurdu

İstanbul'da binler ABD konsolosluğuna yürüdü

Donun vurduğu Malatya’da badem ağaçları çiçek açtı

Sudan'daki hava üssüne drone saldırısı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’den Çekya’ya ziyaret

Malatya, Teknofest 2025 Kıbrıs Finalleri’nden Türkiye şampiyonu olarak döndü

Japonya ile Çin arasında ihtilaflı bölgede gerilim

BM ajansı: Gazze'deki insani durum "hayal gücünün ötesinde"

Nijerya'da askeri üsse saldırı: 4 asker öldü

Batman'da maddi hasarlı trafik kazası

Bangladeş’te kurbanlık İçin 13 milyona yakın hayvan hazırlandı

Filipinler'de bir sürücü aracıyla kalabalığın arasına daldı: 2 ölü

Ensarullah'ın isabetli füzesinin ardından bazı ülkeler Tel Aviv'e uçuşlarını durdurdu

Kocaeli'de trafik kazası: 5 yaralı

Batman’da yapay zekâ ve değer temelli yaklaşım paneli düzenlendi

Batman'da avcılar bilinçli avlanma için bir araya geldi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ