• BIST 100

    14053,85%0,50
  • DOLAR

    42,61% 0,06
  • EURO

    50,05% 0,41
  • GRAM ALTIN

    5780,72% -0,20
  • Ç. ALTIN

    9307,31% 0,19

Dolar, 4 ayın en düşük seviyesinde

02 Eylül 2021, Perşembe 22:22
02 Eylül 2021, Perşembe 22:22
Dolar, 4 ayın en düşük seviyesinde
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Dolar, 4 ayın en düşük seviyesinde

Dolar fiyatları, dolar endeksinde yaşanan değer kaybı ve Türkiye'nin ikinci çeyrek büyüme verilerinin yıllık bazda yüzde 21,7 ile rekor seviyeye işaret etmesinin ardından düşüşünü sürdürürken; gün içinde 8,2566 TL seviyesine kadar gerileyerek 11 Mayıs tarihinden bu yana en düşük seviyeyi gördü.

Dolar kuru, 3 gündür aralıksız düşüşünü sürdürürken, gün içerisinde en yüksek ise 8.3102 TL seviyesini gördü. Dolar fiyatları, saat 14.26 itibarıyla yüzde 0.21 oranında düşüşle 8.2662 TL seviyesinde hareket etti. Dolar fiyatları, dün Türkiye piyasalarının kapanış saatinde 8.29 TL seviyesinde hareket ederken; yeni güne yatay seviyeden başlamıştı. Yarın açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisi, para politikası üzerinde belirleyici olduğu için kritik olurken, veri öncesi döviz piyasalarında yaşanan oynaklık sürebilir.

10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 17.03 seviyesinde, 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 18.39 seviyesinde bulunuyor.

EURO 4,5 AYIN EN DÜŞÜK SEVİYELERİNDE

Euro fiyatlarında da düşüş eğilimi sürerken, 21 Nisan tarihinde gördüğü 9.75 TL seviyesinden sonraki en düşük seviyelerdeki hareketine devam ediyor. Euro kuru, gün içerisinde en düşük 9,7991 TL'yi görürken; şu dakikalarda yüzde 0.08 oranında düşüşle 9,8220 TL seviyesinde bulunuyor. İngiliz sterlini ise aynı dakikalarda 11.4240 TL seviyesinde işlem görüyor.

DOLAR DÜNYADA GERİLİYOR

Dün ABD'de beklentilerin oldukça altında kalan ADP özel sektör istihdam verilerinin ardından dolar endeksi 92,37 seviyesine kadar gerileyerek 6 Ağustos tarihinden bu güne en düşük seviyeyi gördü. Dolar endeksi, bugün dar bir bant aralığında hareket ederken, dün yaklaşık 1 ayın en düşük seviyesini göre Euro/dolar paritesi ise şu sıralarda 1,1854 seviyelerinde yatay hareket ediyor.

DIŞ İKLİM VE TCMB BELİRLEYİCİ OLACAK
Eral Karayazıcı - Inveo Portföy - Fon Yönetim Müdürü

ABD para birimi 20 Ağustos tarihinden bugüne dünya genelinde değer kaybediyor. Bu trendin yansıması ile ülkemizde de iki haftada 8,50 TL seviyesinden 8,27 TL seviyesine kadar geriledi. Önümüzdeki hafta-aylarda dolarTL’nin seyri üzerinde dış iklim ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz indirim döngüsünün zamanlama-hızı belirleyici olmaya aday görünüyor.

Yurt içinde döviz talebinde önemli bir etken olan cari denge eylül-ekim parkurunda turizm kanalı ile Türk Lirasını desteklemeye devam edecektir. 8,43 TL seviyesinde güç kazanan bir dirence sahip olan DolarTL cephesinde ben aşağı yönlü risklerin 8,02 TL civarı ile kısıtlı olduğunu, bu seviyeye kadar gerilemenin sürmesinin ise önemli ölçüde dış iklime bağlı olacağını düşünüyorum.

Bingöl tanıtım günleri İstanbul’da başladı

Hatay'da tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı

HAMAS, Bolivya'nın işgal rejimi ile diplomatik ilişkileri yeniden kurma kararını kınadı

Adana’da 8 güzergahta EDS ortalama hız denetimi başlıyor

Merkez Bsı'nın faiz kararı sonrası euro ilk kez 50 lirayı aştı

THY, Kamboçya'nın başkentine ilk direkt uçuşlarını başlattı

Bingöl'de dere ıslah projesi için mahalle muhtarından yetkililere çağrı

Gaziantep'te kalaşnikof ele geçirildi: 2 kişi tutuklandı

Uzmanlardan ailelere uyarı: Çocuklara, gelişim dönemlerine uygun ilgi ve dengeli beslenme şart

Siirt’te ortaokul öğrencilerine diyabet farkındalık ve hijyen eğitimi

Ağrı'da riskli gebe ile soluk borusu gelişemeyen bebek uçak ambulans sevk edildi

Kenya, ABD ile yapılacak 1,6 milyar dolarlık anlaşmayı "veri ihlali" nedeniyle durdurdu

"Antep İşi Nakışı" UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne alındı

Tayland-Kamboçya sınır çatışmalarında 21 ölü

Su verimliliği farkındalığı için okullarda yarışmalar düzenlenecek

Güney Sudan, önemli bir petrol sahası konusunda savaşan Sudanlı taraflarla anlaşmaya vardı

Elektrik kesintisi nedeni ile esnaf kepenk açamadı

Güney Kore’de inşaatta çökme: 1 ölü

Eski Pakistan İstihbarat Başkanı’na 14 yıl hapis cezası

AHBİB, Türkiye–Japonya gıda ticaretinde yeni fırsatlar oluşturdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan'a gitti

Diyarbakır’a yeni sağlık ve rehabilitasyon merkezi: Hippoterapi birimi açıldı

Ukrayna'dan Rusya'ya ait petrol tankerine saldırı

İl Millî Eğitim Müdürü Özdemirci’den kapsamlı okul ziyaretleri

İngiltere’de müzeden 600’ün üzerinde tarihi eser çalındı

Engelli ve Evde Bakım Yardımı ödeme kanalının değişmesi vatandaşları mağdur etti

Bolivya'nın eski Devlet Başkanı Arce gözaltına alındı

Mersin adliyesinde yapısal düzenlemeler ve hizmet iyileştirmeleri hız kazandı

Gaziantep'te hırsızlık olayları: 27 gözaltı, 19 tutuklama

Endonezya MEB’in uzaktan eğitim çalışmalarına ilgi gösterdi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bingöl tanıtım günleri İstanbul’da başladı

Hatay'da tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı

HAMAS, Bolivya'nın işgal rejimi ile diplomatik ilişkileri yeniden kurma kararını kınadı

Adana’da 8 güzergahta EDS ortalama hız denetimi başlıyor

Merkez Bsı'nın faiz kararı sonrası euro ilk kez 50 lirayı aştı

THY, Kamboçya'nın başkentine ilk direkt uçuşlarını başlattı

Bingöl'de dere ıslah projesi için mahalle muhtarından yetkililere çağrı