GÜNDEM 3.12.2023 13:55:02 0

Down sendromlu çocuklar ilk kez tekneye binip kürek çekti

Down sendromlu çocuklar ilk kez tekneye binip kürek çekti
Haberi Sesli Oku

Down sendromlu çocuklar ilk kez tekneye binip kürek çekti

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından down sendromlu çocuklar ilk kez kürek sporuyla tanıştı.
Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gazihandede Su Sporları Merkezinde gerçekleştirilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü spor aktivitelerinde kürek sporcuları down sendromlu ve otizmli çocuklarla birlikte teknelere binerek, Atatürk Barajı Göl sularında unutulmaz bir deneyim yaşadı.
Tekneye ilk kez binen down sendromlu çocuklar ilk başlarda su korkusu yaşarken onlarla birlikte tekneye binen sporcu ablaları ve abileri sayesinde kısa sürede heyecanlarını ve korkularını yenerek suya açıldı.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, “Gençlik ve Spor Bakanlığının spor varsa engel yoktur sloganı ile engelli ve özel gereksinimli bireyleri kapsayan sosyal ve sportif faaliyetlerden kürek branşında faaliyet düzenledik. Down sendromlu ve otizm çocuklarımız ilk kez kürek sporcularımızla bir araya gelerek 3 Aralık Dünya Engelliler gününde tekneye binip suya açıldı. Çok güzel bir etkinlik düzenledik. İlk defa kürek sporuyla tanışan ve tekneye binen çocuklar, su üzerindeki parkurda çok mutlu olup, keyif aldıklarını söylediler hatta bir daha gelmek istediklerini söyleyerek yaşadıkları mutlulukları ifade ettiler. Bizlerde böyle bir organizasyon ev sahipliği yaptığımız için keyifli bir gün yaşadık” dedi.
Aralık Dünya Engelliler Gününde aileleriyle birlikte ilk kez su sporları ile tanışarak tekneye binen Down Sendromlu ve Otizm çocuklar aynı zamanda engelli bireylerin su sporlarına olan ilgileri ve yeteneklerini de ortaya çıkarırken, toplumun engellilere karşı farkındalığını artırmak ve onların yeteneklerini göstermeleri için iyi bir örnek oldu.
Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gazihandede Su Sporları Merkezinde gerçekleştirilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü spor aktivitelerinde aileler ve çocuklar kürek sporcuları ile hatıra fotoğrafı da çektirmeyi ihmal etmedi.

Prof. Dr. Tarhan: Yediğimiz şeyler kişiliğimizi, davranışlarımızı da etkiliyor

Gazze için okullarda yardım seferberliği devam ediyor

HÜDA PAR GSM operatörlerinin altyapısındaki aksaklıkları Meclis’e taşıdı

Siirt Umut Kervanı Derneği'den yetim ve muhtaçlar yararına kermes

Semerkant'ta gaz patlaması: altı kişi öldü

BM'den Güney Sudan'a çağrı: Çatışmaları durdurun, siyasi diyaloğa dönün

Anneliğin duygusal yönü destek ister!

Elazığ'da Siyer Yarışmasının ödülleri teslim edildi

Bingöl Umut Kervanı Derneği’nden engelli bireylere tekerlekli sandalye desteği

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Bingöl'de etkili hutbe sunumu yarışması düzenlendi

ABD'nin "ilhak" tehdidi altındaki Kanada ve Danimarka ortak savunmayı güçlendiriyor

Bingöl'de kurbanlık hayvan sevkleri başladı

İran, ABD medyasının "gizli nükleer tesis" iddiasını yalanladı

Siirt’te "Sağlık İçin Hareket Günü" yürüyüşü gerçekleştirildi

Tarihi Hasan Paşa Camii yeniden ibadete açıldı

Güveloğlu: İş güvenliği kanunla değil, kültürle sağlanır

4. Uluslararası Gıda Kimyası Kongresi: Bir tarafta israf bir tarafta obezite…

Alerjik rinitli çocuklarda görülen şikayetler ve belirtiler

Siyonist rejim Gazze'de yine bir aileyi yok etti: Biri bebek 4 şehit

İş güvenliği uzmanları uyardı: İş kazalarının yüzde 98'i önlenebilir

73 yaşında Kur’an'la buluştu, azmiyle gönüllere taht kurdu

Mardin’de silahlı saldırıda ölen öğretmen defnedildi

Şili'de ambulans uçak kazasında 6 kişi öldü

Bisiklet ile otomobil çarpıştı: Kaza anı kameraya yansıdı

Van Umut Kervanı’ndan 350 aileye yardım

Afganistan'ın Host eyaletinde sel

Van ve Şanlıurfa'da 311 kilo narkotik madde ele geçirildi

Aksu: Gençlik manevi buhranda, çözüm değer temelli eğitimde

Hukukçular Derneği: Gazze'de uluslararası hukukun ikiyüzlülüğünü görüyoruz

Yükleniyor