Down sendromlu gencin cami aşkı imrendiriyor

GÜNDEM 25.12.2024 13:20:25 0
Down sendromlu gencin cami aşkı imrendiriyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gaziantep'te yaşayan 28 yaşındaki down sendromlu Emre Lök'ün camiye olan bağlılığı, çevresinden takdir topluyor.

Her vakit namazında camiye giden down sendromlu Emre Lök, cami imamı ve cami cemaati tarafından "caminin gülü" olarak nitelendiriliyor.

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde bulunan Osmanlı Camii'ne namaz vakitlerinde gidip kendine özel diktirilen cübbesini giyen Lök, camiyi çok sevdiğini söyledi.

"Camimizin gülüdür"

İmam Ökkeş Bahri Doğan, Emre'nin camiye ayrı bir hava kattığına değinerek, "Diyanet İşleri Başkanlığımızla, müftülüğümüzün yürütmüş olduğu Engelliler Haftası münasebetiyle iki yıl önce tanıştığımız Emre kardeşimizi camiye davet ettik. Zaten kendisi annesiyle namaz kılmayı çok seviyormuş. Şimdi günlük camimize gelir, cemaatin arasına katılır, beraberce namaz kılarız. Son duayı muhakkak emre yapar, bu cemaatin çok hoşuna gider. Hatta özel cübbe ve elbise diktirdim Cuma günleri minbere beraber çıkarız. Ben hutbe okurum, o dua eder. Cemaatimiz bundan çok memnun kalır. Allah kendilerinden razı olsun, camimize gelmesinden çok memnumuz, kendisi camimizin gülüdür, o olmazsa olmaz." dedi.

"Ezan okunduğunda yemeği bırakıp camiye gider"

Emre'nin ilk çocuğu olduğunu dile getiren anne Ülger Lök, "Beş vakit namazını kılıyor. Evdeyken ezan okunduğu zaman abdest alır, yemek yiyorsa bile yemeğini bırakır camiye koşar, namazını kılar." ifadelerini kullandı.

Cami cemaatinden Galip Ayık ise "Emre kardeşimiz ile dükkanın önünden sürekli camiye gitmesi sonucu tanıştık. Hocamız, yapmış olduğu etkinlikler ve programlarla gençlerimizi bir araya getiriyor. Sıkıntısı olan kişiler için yapılan güzel sohbetler moralleri üst seviyeye çıkarıyor camide. Böyle faaliyetler yaptığı için buradan hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Emre kardeşimize beş vakit dükkanımızın önünden geçip bize selam verip dinimizi sevdirdiği için teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Gazze'deki direniş, işgal kuvvetlerini etkisiz hale getirdi

Bolu'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Kabine toplandı

Mardin’de 11’inci kattan düşen üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

Araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Yoğun stres, "kırık kalp" sendromuna neden oluyor

Son 30 yılın en büyük altyapı hamlesi

Prof. Dr. Vasfi Aşur: Gazze için uluslararası yardım girişimleri ümmet bilincini yeniden canlandırmakta

Wutip Tayfunu'nun yol açtığı selde 6 ölü, 1 kayıp

İran Dışişleri Bakanı, Japon mevkidaşıyla görüştü

Trump’tan kapsamlı sınır dışı talimatı

Kongo'da sel ve toprak kaymaları: 29 ölü

Bingöl'de Gazze için anlamlı etkinlik

Ağrı'da fırıncılar zam talepleri kabul edilmeyince marketlere ekmek satışını durdurdu

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Rusya 6 binden fazla askerin cenazesini Ukrayna'ya teslim etti

TOKİ şantiyesinde korkutan yangın

Bingöl'de tarihi eser operasyonu

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan Yeniden Refah Partisi'ne ziyaret

Şanlıurfa’da motosikletlere yönelik şok uygulamada 28 araç ele geçirildi

Hindistan'da köprü çöktü: 4 ölü

Yeşilyurt'ta yollar yenileniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ve Putin ile görüştü

Gazze'de şehit sayısı 55 bin 400'ü aştı

MTB Başkanı Özcan: Malatya 750 milyon doların üzerinde ekonomik kayıp yaşadı

Necara Aşireti bayramlaşma için Şanlıurfa'da bir araya geldi

Kabine bugün toplanıyor: Gündemde İran–siyonist rejim çatışması var

Gazze'de katliam devam ediyor: 20 şehit

Ülkenin kuzey ve doğusunda yağış bekleniyor

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Kimse bizi nükleer enerji programından mahrum edemez

Yükleniyor