-
BIST 100
16281,68%0,54
-
DOLAR
44,10% 0,07
-
EURO
51,13% 0,18
-
GRAM ALTIN
7353,35% 0,24
-
Ç. ALTIN
11839,08% 0,11
Dr. Diyetisyen Akın: Abur cubur yiyecekler, çocuğun gelişimi açısından zararlıdır
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi hekimlerinden Dr. Diyetisyen Burcu Kumru Akın, çocukların abur acur yiyeceklerle ödüllendirilmemesi gerektiğini kaydetti.
Dr. Diyetisyen Burcu Kumru Akın, daha pratik ve taşınması kolay olması nedeniyle hem çocukların hem de ailelerin tercih ettiği abur cuburların tüketilmesinin çocuğun gelişimi açısından zararlı olduğunu belirtti.
"Bu tür yiyecekler, yapay tatlandırıcı ve renklendiriciler içermektedir"
Abur cubur denilen yiyeceklerde bulunan tatlandırıcı ve gıda boyalarının alerjik reaksiyonlara sebep olabileceğine değinen Akın, "Abur cubur dediğimiz sağlıksız atıştırmalıklar yüksek oranda yağ, şeker, katkı maddeleri, yapay tatlandırıcı ve renklendiriciler içermektedir. Abur cuburların yüksek oranda tüketimiyle birlikte bu maddeler çocuklarda sağlıklı büyüme ve gelişmeyi olumsuz etkilemekte, obezite, diyabet, hiperaktivite ve alerjik reaksiyonlar gibi birçok hastalığa yol açabilmektedir." dedi.
"Aileler çocuklarını sağlıklı beslenme konusunda teşvik etmelidir"

Ailelerin çocuklara beslenme konusunda bilinç vermesi gerektiğini dile getiren Akın, "Ayrıca, uzun vadede bağışıklık sistemini zayıflamasına neden olmakta ve çocukların sağlıklı zihinsel gelişimini olumsuz etkilemektedir. Aileler çocuklarını sağlıklı beslenme konusunda teşvik etmelidir. Etiket okuma alışkanlığı kazandırılmalıdır. Aileler bu zararlı yiyecekleri, abur cuburları çocuklara ödül olarak vermemelidir." ifadelerini kullandı.
"Mevsiminde taze sebze ve meyveler"
Sebze ve meyvelerin taze olarak mevsiminde tüketilmesinin daha faydalı olduğuna değinen Akın, "Evde sağlıklı atıştırmalıkların hazırlanması, meyve ve kuruyemişlerin beslenmede yer alması önemlidir. Sağlıklı ve dengeli beslenmek için mevsiminde taze sebze ve meyveler, sağlıklı proteinler, tam tahıllar ve süt ürünleri tüketilmelidir. Bu sayede çocukların hem fiziksel hem de zihinsel gelişimi en iyi şekilde sürdürülebilir. Sağlıklı beslenme bütün aile bireyleri tarafından benimsenmeli ve yaşam tarzı haline getirilmelidir. Unutulmamalıdır ki sağlıklı beslenme, sağlıklı bir gelecek demektir." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Endonezya, Gazze'ye güvenlik gücü gönderme kararını "Barış Konseyi"ne bağladı
Gaziantep'te hapis cezası bulunan 3 şahıs yakalandı
İran'a siyonist rejim ve ABD saldırıları: Sivil altyapı hedef alınıyor
Harçlık kazanmak için başladığı şerbetçilik mesleğini 50 yıldır devam ettiriyor
Sessiz ilerleyen böbrek hastalıklarına karşı uzmanlardan uyarı
Unutulmaya yüz tutmuş itikâf sünneti ihya ediliyor
Van’da bıçaklı kavgada ağır yaralanan kişi hayatını kaybetti
Bayram Öncesi Son Pazar Berber ve Kuaförler Açık Olacak
Türkiye’de yaşlı nüfus 9,5 milyonu aştı
Adana’da 'Mescid-i Aksa Nöbeti' 237’nci gününde de sürdü
ABD ve siyonist rejime ser tepki: İran’a yönelik saldırılar ve yapay zekâ silahları dünyayı uçuruma sürüklüyor
Trafikte sopalı saldırıya 180 bin TL ceza
Ramazanın son cuması için Mescid-i Aksa çağrısı
Malatya'nın kırsal mahallesinde yeni yol çalışması
Gazze'de balıkçılar hedefte: İşgalciler geçim kaynaklarını yok ediyor
Bakan Bolat: Ocak ayında cari işlemler açığı 6,8 milyar dolar oldu
Hürmüz Boğazı krizi petrol fiyatlarını tırmandırdı
Batman'da "Dünya Kudüs Günü" için basın açıklaması yapılacak
Bakan Bayraktar: Karadeniz’de iki yeni keşif sondajına başlayacağız
Doğu’da kar nedeniyle 44 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor
İçişleri Bakanlığı'ndan İstiklâl Marşı mesajı
İran: ABD ve ortaklarına Hürmüz Boğazı'nın geçiş izni verilmeyecek
YKS başvuru süreci bugün sona eriyor
İstiklâl Marşı’nın kabulünün 105'inci yılı dolayısıyla Mehmet Âkif Ersoy kabri başında anıldı
İran savaşı ABD'ye ilk haftada 11,3 milyar dolara mal oldu
Batman'da Şevval umresi öncesi umre semineri düzenlendi
Brent petrol 97,74 dolardan işlem görüyor
HAMAS'tan İspanya'nın kararına destek
Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Dünya Kudüs Günü çağrısı
Hürmüz Boğazı'nda Tayland bayraklı gemi hedef alındı: Vurulan gemi sayısı en az 16'ya ulaştı
Yükleniyor






