GÜNDEM 27.02.2024 17:00:13 0

Dr. Şerif Ayaz Kültür ve Eğitim Merkezi’nin açılışı yapıldı

Dr. Şerif Ayaz Kültür ve Eğitim Merkezi’nin açılışı yapıldı
Haberi Sesli Oku

Dr. Şerif Ayaz Kültür ve Eğitim Merkezi’nin açılışı yapıldı

Adıyaman Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Dr. Şerif Ayaz Kültür ve Eğitim Merkezi’nin açılış töreni gerçekleştirildi.
Adıyaman Kültür ve Eğitim Merkezi (AKEM) olarak bilinen kültür merkezinin ismi, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan ve binlerce insanın hayatını kaybetmesine sebep olan depremlerde hayatını kaybeden Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Şerif Ayaz’ın adı verilerek Dr. Şerif Ayaz Kültür ve Eğitim Merkezi oldu. Yaklaşık 2 bin metre kare alan üzerine kurulan kültür ve eğitim merkezi, 730 metrekare kapalı alana ve 3 kata sahip. İçerisinde 8 adet derslik, 5 adet etüt odası, 4 adet sanat atölyesi, 7 idari birim ve konferans salonu bulunmakta. Ayrıca üniversite hazırlık kursları, KPSS kursları ile saz, piyano ve keman kursları verilmekte.

Günlük ortalama 500 öğrenci etüt odalarından faydalanırken diğer yandan vatandaşlar sanal gerçeklik bölümünde VR gözlük ile şehrin tarihi ve turistik yerlerini gitmeden görerek gezebiliyor. Aynı zamanda haftanın her günü saat 08.00 ile 22.00 arası açık olan Kültür ve Eğitim Merkezi’nin içerisinde nikah salonu ve nikah işlemleri yürütülürken konferans salonunda kültürel ve sanatsal faaliyetler gerçekleşmekte.

Açılış töreni, depremde şehit olan vatandaşlar için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlatıldı. Açılış konuşması yapan Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, “Bugün burada açılışını yaptığımız kültür merkezimize adını verdiğimiz Şerif Bey’i anmaya kelimelerimiz yetersiz kalır. 1970’li yılların ortalarında tesadüfen başlayan bir sınıf arkadaşlığımız, sıra arkadaşlığımız vardı ve o zamandan başlayan bu dostluk 40-45 yıllık bir dostluğa, kardeşliğe dönüştü. Her şeyimi paylaşıp emanet edebildiğim bir dostum, canımdı. Gerek Belediye Başkan Yardımcılığı döneminde, gerek Tabipler Odası Başkanlığı döneminde, gerek ise hastane döneminde herkesi sükunetle dinler, derdine derman olmaya çalışırdı. Depremle birlikte eğitimin, kültürün ve sanatın ne kadar önemli olduğunu, gençlerimizin ne kadar önemli olduğunun bir kez daha farkına vardık. Burada depremden sonraki süreçte binlerce gencimiz, binlerce çocuğumuz sınavlara hazırlık kursuna katıldı. Yaklaşık 15 tıp fakültesi, 20 hukuk fakültesi ve 200’e yakın üniversite öğrencisi burada eğitim alarak sınavlarını kazandı. Aynı zamanda tabi kültürün ve sanatın da olduğu 8 tane sınıfın 5 tane etüt merkezinin olduğu bir merkez. Biz burayı planlarken daha önce Şerif bey ile birlikte burası dezavantajlı bir mahalle özellikle fakir, fukaranın çok olduğu bu bölgede ki gençlere özellikle önem vermemiz gerektiği noktasında burayı planlanmıştık. Bu merkezimizin ilim sanat ve kültür yuvası olması noktasında Adıyaman’ımıza ciddi hizmetleri olacağını düşünüyorum. Tabi burası yeterli değil daha fazla sayıda olması lazım. Adıyaman’ımıza hayırlı olmasını diliyor, depremde vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

Yapımı tamamlanan Dr. Şerif Ayaz Kültür ve Eğitim Merkezi’nin açılış törenine Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, AK Parti Belediye Başkan Adayı Ziya Polat, AK Parti İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ziya Başaran, AK Parti İl Teşkilatı, Tabipler Odası Başkanı İsmail Tosun, Birim Müdürleri ve Kültür Merkezine adı verilen Merhum Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Şerif Ayaz’ın ailesi katıldı.

FED kararı altın fiyatlarını sarstı: Gram altın yeniden yükselişte

İran'da 5 büyüklüğünde deprem

Kırklareli'nde denetimlerde 166 kişi gözaltına alındı

Hindistan'da helikopter düştü: 5 ölü

Kırmızı bültenle aranan iki şahıs Türkiye'ye getirildi

Tuzla'da tekne yangını: 4 tekne kül oldu

Columbia Üniversitesinde Gazze'ye destek gösterisi: 70 gözaltı

Sağanak yağış, kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı geliyor

Veysel Eroğlu Irak Özel Temsilciliği’ne atandı

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed el Şara Fransa’da

Kars'ta iki aracın karıştığı kazada 1 ölü, 4 yaralı

Almanya Başbakanı Merz, Polonya'da Tusk ile Görüştü

Bakan Fidan Suudi mevkidaşı ile görüştü

Kastamonu'da trafik kazası: 4 yaralı

Sözleşmeli öğretmen atamasında sözlü sınava hak kazanan adaylar açıklandı

Almanya'nın yeni Başbakanı Merz, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile bir araya geldi

Batman Gazze için ayakta: On binler sokağa döküldü

Fed faizi yüzde 4.50 seviyesinde sabit tuttu

Çin Devlet Başkanı Şi, Rusya'da

Rusya ile Venezuela stratejik ortaklık anlaşması imzaladı

HÜDA PAR’dan "Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı" ile ilgili soru önergesi

HÜDA PAR Kapıköy Sınırı Kapısı’ndaki sorunları Meclis’e taşıdı

HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Sevgili: Sapkınlık suç sayılsın

Bakan Fidan, Varşova’ya gidecek

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Tüp bebek yapmak isteyen çiftlerimize bir imkân oluşturmamız gerekiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü

Pakistan'dan nükleer savaş uyarısı

Malatya'da 10 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı

Bingöl’de trafik kazası: 7 yaralı

Panama'nın ABD ile imzaladığı askeri işbirliği anlaşması protesto edildi

Yükleniyor