• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,44% -0,11
  • EURO

    43,66% -0,14
  • GRAM ALTIN

    3989,41% -1,97
  • Ç. ALTIN

    6483,07% -2,19

DSÖ: 10 binden fazla hasta Gazze'den tahliye edilmeyi bekliyor

DÜNYA 10.04.2025 20:34:40 0
DSÖ: 10 binden fazla hasta Gazze

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, abluka altında bulunan Gazze'deki Birleşmiş Milletler (BM) misyonlarının yüzde 75'inin engellendiğini veya reddedildiğini belirtti.

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, Gazze'ye 2 Mart'tan bu yana tam bir abluka uygulandığını, tüm gıda ve ilaç girişinin engellendiğini belirterek, "Geçen hafta Gazze'deki BM misyonlarının yüzde 75'i reddedildi veya engellendi. Bu abluka aileleri aç ve yetersiz beslenmiş bırakıyor, temiz su, barınak ve yeterli sağlık hizmetine ulaşmalarını engelliyor. Bu durum hastalık ve ölüm riskini artırıyor." açıklamasını yaptı.

Ghebreyesus, "Ateşkesin bozulmasından bu yana, yaklaşık 400 bin kişi tekrar yerinden edildi. Gidecek güvenli bir yeri olmayan, 500 çocuk dâhil yaklaşık 1500 kişinin öldürüldüğü tahmin ediliyor. Sağlık sistemi yalnızca kısmen çalışıyor ve bunalmış durumda." dedi.

Gazze'deki sağlık sistemine saldırıların sürdüğünü ifade eden Ghebreyesus, Ekim 2023'ten bu yana 400'den fazla insani yardım çalışanının öldürüldüğünü hatırlatarak, "israil ordusu 23 Mart'ta bir tıbbi ve acil durum konvoyuna saldırarak 15 sağlık ve insani yardım çalışanını öldürdü. Güvenlik risklerine, erişim kısıtlamalarına ve azalan malzemelere rağmen DSÖ, Gazze'de kalmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Ghebreyesus, 10 binden fazla hastanın hala tahliye edilmeyi beklediğini kaydederek, "Yardım ablukasının acilen kaldırılması, sağlık hizmetlerinin korunması, Gazze genelinde engelsiz insani erişimin sağlanması, günlük tıbbi tahliyelerin derhal yeniden başlatılması, Gazze'de tutuklu bulunan rehinelerin serbest bırakılması ve her şeyden önce ateşkes çağrısında bulunuyoruz." diye belirtti. (İLKHA)

Fırtına Diyarbakır’da maddi hasara yol açtı

Muğla açıklarında 12 düzensiz göçmen yakalandı

Çin'den BRICS ülkelerine işbirliğini güçlendirme çağrısı

Batman’da şiddetli fırtınada ağaç devrildi, park halindeki araç hasar gördü

BM: Esad rejiminin çöküşünden bu yana 1,4 milyondan fazla Suriyeli evlerine döndü

Çocuklar tatil gününde hayvanat bahçesine akın etti

Yeni Zelanda'da şiddetli yağış ve rüzgarlar nedeniyle OHAL ilan edildi

Diyarbakır'da fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi

Diyarbakır'da şiddetli rüzgâr çatının uçmasına yol açtı

HAKSİAD'dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı

Gazze'de can kaybı 52 bin 418'e yükseldi

Düzce’de servis minibüsü kaza yaptı: 8 işçi yaralandı

Mısır'da kamyonet devrildi: 7 ölü 9 yaralı

Şanlıurfa'da sağanak yağış etkili oldu

Bangladeş serbest ticaret bölgesi kuracak

Mardin’de şiddetli fırtına etkili oldu

Meteoroloji'den Bursa'ya kuvvetli yağış uyarısı

İran'dan ABD'ye yaptırım tepkisi

HAMAS'tan hareketi yasaklayan İsviçre'ye tepki

İşgalci çetesinin Lübnan’a hava saldırısında 3 kişi hayatını kaybetti

Kütahya'da 4,2 büyüklüğünde deprem

Bakan Bayraktar: Hem kurulu güç açısından hem de sistem işletmesi açısından elektrikte hiçbir sorunumuz yok.

HSK'nın görevde yükselme kararları Resmi Gazete’de yayımlandı

"Ümmetin İmtihanı Gazze" konulu yarışmanın sonuçları için program düzenlenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçi ve işveren temsilcilerini kabul etti

Ağrı'da 3 kilogram ağırlığında uyuşturucu ele geçirildi

Umut Kervanı Gazze'de diyaliz merkezi onarımına başladı

Filipinler'de zincirleme trafik kazası: 12 ölü, 30 yaralı

Ege Denizi'nde 4 büyüklüğünde deprem

Siirt’te etiketsiz ve son tüketim tarihi geçmiş ürünler tespit edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ