DSÖ, İngiltere'de maymun çiçeği vakası tespit edildi

Tarih: 06.11.2024 12:47 Güncelleme: 06.11.2024 12:47
DSÖ, İngiltere
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Dünya Sağlık Örgütü, "Mpox" virüsünün yeni varyantına, Afrika'dan dönen bir hasta ile temas etmelerinin ardından Birleşik Krallık'taki 2 kişide görüldüğünü duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü, "hastalığa yakalanan iki kişinin, kısa süre önce Afrika'daki birkaç ülkeyi ziyaret eden ve virüs testi pozitif çıkan bir hastayla aynı evde yaşadıklarını" kaydetti.

Örgüt ayrıca, "Bu, Avrupa'da yerel olarak bulaşan ilk iki vaka olup, Ağustos 2024'ten bu yana Afrika dışında tespit edilen ilk vaka" ifadelerine yer verdi.

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, yaptığı açıklamada, Birleşik Krallık ve bölgedeki genel riskin hâlâ düşük olduğunu ancak hastalığın yerel bulaşının, sağlık otoritelerini, şüpheli ve teyit edilmiş vakaların hızlı temas takibi için gözetim önlemlerini artırmaya yönlendirmesi gerektiğini belirtti.

Öte yandan, İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı, "Hastaların Londra'daki Guy ve St. Thomas Hastanesi'nde tedavi gördüğünü" açıkladı ve bahsi geçen evde başka vakaların ortaya çıkabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Afrika Birliği'ne bağlı Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin bildirdiğine göre, Afrika'da ocak ayından bu yana yaklaşık 48 bin vaka kaydedilirken, Maymun çiçeği nedeniyle binin üzerinde kişi hayatını kaybetti.

Maymun çiçeği olarak bilinen Mpox, hayvanlardan insanlara bulaşabilen viral bir hastalık olup, insanlar arasında da fiziksel temas yoluyla yayılabiliyor. Hastalık, yüksek ateş, kas ağrıları ve deri lezyonları gibi belirtilerle kendini gösteriyor. (İLKHA)

HAKSİAD’dan üyelere lojistik destek

Alpler’de 200 milyon yıllık tarihi keşif: Binlerce dinozor ayak izi dikey kayalarda ortaya çıktı

Omurga kırıkları kış aylarında artıyor

Batman'da zincirleme trafik kazası: 2 otomobil hasar gördü

Gümrük cezaları ve fazla çalışma ücretleri yeniden belirlendi

Zayıflama iğneleri: Çağın trendi mi, sağlık devrimi mi?

HAMAS: İşgalcilerin ihlalleri Gazze'de ateşkesi çöküşün eşiğine getirdi

Brent petrol 59,55 dolardan işlem görüyor

Bitlis’te 35 köy yolu ulaşıma kapandı

İstanbul'da yapılan uygulamada 1062 şüpheli gözaltına alındı

Trump, Suriye ve Filistinlilerin ABD'ye girişini yasakladı

Benzinde 77 kuruş indirim

22'nci uluslararası "İstanbul Mutfak Günleri" başladı

Gazze soykırımı sonrası siyonist orduda psikolojik kriz derinleşiyor: Üs içinde intihar

Trump'tan işgal rejimine tam destek açıklaması

Şanlıurfa’da geniş çaplı asayiş uygulaması: 23 kişi yakalandı

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, bakanlığının 2026 yılı bütçesini meclise sundu

Altın rekor seviyelerde seyrediyor

FETÖ'nün "Kamu mahrem yapılanması"nda 19 şüpheli hakkında gözaltı kararı

Bakan Kurum, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Gaziantep’te göçmen kaçakçılığı operasyonu: 2 tutuklama

Döviz kurlarında son durum

FETÖ'ye yönelik 42 ilde operasyon: 160 şüpheli yakalandı

Ülke genelinde bugün yağış beklenmiyor

MIT'te görevli nükleer bilim insanı öldürüldü

Meşişi: Tunus tek adam yönetimiyle çöküşe sürüklendi

Trump, Maduro yönetimini "yabancı terör örgütü" ilan etti

Yüzyılın Konut Projesi başvurularında son günler

Bitlis'te eğitime kar engeli

Hatay'da 4 büyüklüğünde deprem

Yükleniyor