DTSO Başkan adayı Karagöz, Sur esnafıyla bir araya geldi

Tarih: 29.09.2022 13:45
DTSO Başkan adayı Karagöz, Sur esnafıyla bir araya geldi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

DTSO Başkan adayı Karagöz, Sur esnafıyla bir araya geldi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkan adayı iş adamı Musa Karagöz, seçime sayılı günler kala Sur ilçesinde esnafla bir araya geldi. Karagöz, 2 Ekim’de yapılacak olan DTSO seçimine ‘mavi liste’ ile başkan adayı olduğunu belirterek esnaftan destek sözü aldı.
DTSO’nun 2 Ekim’deki başkanlık seçimine ‘mavi liste’ ile adaylığını gösteren Musa Karagöz, Sur ilçesinde esnafı ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi. Karagöz, esnafın destek için oyuna talip olduğunu belirtti.
Destek ve istişare çerçevesinde Sur ilçesinde Dağkapı Meydanı, İnönü Caddesi, Balıkçılarbaşı ve Melik Ahmet Caddesi esnafıyla bir araya gelen Karagöz, esnafın sorunlarını dinleyip çözüm önerilerini paylaştı. Esnaftan gördüğü ilgiden dolayı teşekkür eden Karagöz, “Aslında bizim sevdamız, ekonomisi kalkınmış bir Diyarbakır’dır. Gençlerin, kadınların kendi ekmeğini kazandığı, iş ve ekmek kaygısının olmadığı bir Diyarbakır’dır. Bugün baktığımızda kentimizin en kritik kurumları maalesef bireysel menfaatlerini ön planda tutan yöneticilerce yönetilmektedir. Biz, buna dur demek için aday olduk. Ticaret odası misyonu gereği kente yatırım getirilmelidir, gençlerin işsizlik sorununu ortadan kaldıracak politikalar geliştirmelidir” dedi.
Diyarbakır’ın ticari karnesinin zayıflarla dolu olduğuna vurgu yapan karagöz, “Gaziantep yaklaşık 30 yıl önce otobana kavuştu. Şanlıurfa yaklaşık 15 sene önce otobana kavuştu. Peki Şanlıurfa’ya kadar gelen otoban dümdüz ve engebesiz olan, köprü ve viyadük gibi külfetli yapılar gerektirmeyen sadece 178 kilometre mesafede olan Şanlıurfa-Diyarbakır arasına otoban yapılmıyor. Burada kentin ticaret odası yönetimleri başta olmak üzere tüm siyasilerin ve kent bürokratlarının sorumluluğu bulunuyor. Bu anlamda baktığımızda karşımızdaki tabloda ekonomisi can çekişen, işsizliğin, sefaletin kol gezdiği bir Diyarbakır görüyoruz. Esnafımız, üreticilerimiz ve sanayicilerimiz hak ettiği hizmetleri alamıyor. Dolayısıyla gelişim için değişim şart ve bizler mavi liste olarak değişim için adayız” şeklinde konuştu.
[gallery ids=',44995,44996,44997,44998,44999']

Döviz fiyatları ne kadar oldu?

Ülke genelinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde

İşgalciler, Batı Şeria'da ezan sesini susturmaya çalışıyor

İran, siyonist rejimi yine vurdu

Ev sahibi ile hırsız arasındaki fark: Filistinlilerin toprağa sıkı bağlılığı ve işgalcilerin kaçışı

TBMM komisyon başkanlıkları için yeni seçimler Resmî Gazete'de yayımlandı

Gazze'de yardım bekleyen sivillere saldırı: Dün 50, bugün 16 şehit

DMM: İran'ı vuran israil uçaklarının İncirlik Üssü'nden kalktığı iddiası asılsızdır

5 bin nüfuslu yerleşim yerlerine belediye kurulabilecek

Avrupa ile İran arasında nükleer görüşmeler cuma günü Cenevre'de

Trump İran toplantısından sonuçsuz çıktı: Güvenlik Konseyi yeniden toplanıyor

Savaşın 7'nci günü: Siyonistlerin saldırıları, İran'ın misillemeleri sürüyor

Müslüman Kardeşler'den İran İslam Cumhuriyeti Rehberine destek mektubu

Merkez Bsı, Haziran ayı faiz kararını açıklayacak

UNRWA: Gazze'de sağlık sistemi kritik seviyede, hayati öneme sahip ilaçlar tükendi

Siyonistlerin işgali altındaki Mescid-i Aksa 6 gündür kapalı

Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Madagaskar'da gıda zehirlenmesi: 17 ölü

Wutip Tayfunu Vietnam'ı vurdu

Çin': israil uluslararası hukuku ihlal ediyor

ABD basını: israil Büyükelçiliği'nde tahliyeler başladı

ANFİDAP: Gazze'deki soykırıma katılan çifte vatandaşlar yargılanmalı

Guterres: israil ve İran arasındaki askeri tırmanıştan derin endişeliyim

Yolcu otobüsü ile tır çarpıştı: 3 yaralı

ABD Merkez Bsı politika faizini sabit tuttu

ABD 3. uçak gemisini Orta Doğu'ya gönderiyor

Malatya’da husumetliler arasında silahlı kavga: 1 yaralı

İran siyonistleri ilk defa Hürremşehr füzeleri ile vurdu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

Yükleniyor