• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Dünya Kudüs Günü nedeniyle Ağrı'da basın açıklaması gerçekleştirildi

GÜNDEM 28.03.2025 17:24:17 0
Dünya Kudüs Günü nedeniyle Ağrı

Ağrı Peygamber Sevdalıları Derneği, Dünya Kudüs Günü nedeniyle Merkez Camii önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

İslam coğrafyasının önemli meselelerinden biri olan Kudüs’ün, Filistin halkı ve tüm Müslümanlar için taşıdığı anlamı vurgulayan açıklamada, Kudüs’ün özgürlüğü için yapılması gerekenler anlatıldı.

Açıklamada, Filistin'deki zulme karşı duyulan derin üzüntü ve tepkiler dile getirilirken, Kudüs’ün özgürlüğü için tüm Müslümanların birleşmesi gerektiği ifade edildi. Ağrı Peygamber Sevdalıları Derneği yetkilileri, Kudüs’ün sadece Filistin’in değil, tüm Müslümanların ortak davası olduğunu ve bu kutsal şehre sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

"Kudüs, bütün Müslümanların ortak davasıdır"

Ağrı Peygamber Sevdalıları Derneği adına basın açıklamasını okuyan Onur Bulan, "Bugün, dünya genelinde Kudüs için yükselen sesin parçası olmak, Filistinli kardeşlerimizin yanlarında durduğumuzu belirtmek için toplandık. Kudüs, yalnızca bir şehir değil, tüm İslam dünyasının en kutsal değerlerinden biridir. Zulme karşı durmak, bu toprakları özgür kılmak hepimizin görevi olmalıdır. Bizler, bu davada hep birlikte el birliğiyle Kudüs’ün özgürlüğüne adım atmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bulan, "Bugün Dünya Kudüs Günü. Dünya Müslümanlarının, özgür halkların Kudüs için meydanlara döküldükleri, Kudüs’e olan aşklarını, sevdalarını, hasretlerini haykırdıkları gün. Esaret altında olan Kudüs için gözyaşları döktükleri, Kudüs’ün özgürlüğü için dua etikleri, bu uğurda mücadeleye söz verdikleri gün. Kudüs, yeryüzüne inen rahmetin adıdır. Peygamberlerin ayak izleriyle mukaddes kılınmış, göğe yükselen dualarla mühürlenmiş, zamanın kalbine kazınmış bir şehir. Kudüs, taşlarına secde sinmiş, minberlerinde adalet yankılanmış bir emanettir. Her sokağında bir peygamberin ayak izi, her taşında bir müminin duası saklıdır." dedi.

açıklamasının devamında Bulan, "Kudüs, gökyüzüne açılan bir kapıdır. Bir gece, gökler O’nu selamlarken, Arş-ı Âlâ’ya doğru bir kutlu misafir yol aldı. Kudüs, gözyaşıyla yıkanmış, dualarla bezenmiş bir direniş destanıdır. Yüreğinde Yusuf’un sabrını, Yakup’un özlemini, İbrahim’in teslimiyetini taşır. Kudüs, yetim çocukların avuçlarında bir kırık ekmek, annelerin gözlerinde sessiz bir feryattır. Her sabah ezanla dirilir, her akşam bir umutla bekler. Kudüs, minarelerinden yükselen her tekbirle, işgal altında bile özgürlüğü fısıldayan bir haykırıştır." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Siirt Belediyesi, Mahalle Buluşmaları'nda vatandaşın taleplerine çözüm üretiyor

Gazze'de bir bebek daha açlıktan dolayı şehid oldu

Bingöl’de uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Gazze’de katliam sürüyor: 48 saatte 77 şehit

Bingöl’de süt toplama merkezi inşaatı sürüyor: Vali Usta incelemelerde bulundu

Ensarullah'tan siyonist rejime hipersonik füze darbesi: "Filistin-2" Yafa'yı vurdu

LPG’ye 1 lira 20 kuruşluk indirim gelmesi bekleniyor

Şanlıurfa’da elektrik kesintisi: Elektronik cihazlara dikkat

Siyonist işgalcilere 7 Ekim’den sonra en ağır darbe: 21 ölü

İkinci dönem hakim ve savcı yardımcılarının atamaları tamamlandı

Mardin’de 2 kişinin öldüğü silahlı kavganın firarisi yakalandı

İstanbul'da hissedilen 3,7 büyüklüğünde deprem

Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin 2025 Nisan ayı ihracat rakamları açıklandı

Van'da fırtına maddi hasara yol açtı

Cizre’de “Okulumla Sosyalleşiyorum” projesiyle eğitim dışarı taşındı

Nisan ayı enflasyon verileri pazartesi açıklanacak

Besicilerden bayram öncesi açıklama: Kurbanlık sıkıntısı yok

Dicle Elektrik kaçak kullanımı tespit eden sayaç geliştirdi

Mayıs ayında Bitlis'te karla mücadeleyle Nemrut Krater Gölü'nün yolu açıldı

Şanlıurfa'da kar topu büyüklüğünde dolu yağdı

Muğla ve Manisa’da FETÖ Operasyonu

Şanlıurfa'da işçilerin kaldığı 50 konteyner yandı

Bakan Memişoğlu duyurdu: 2 bin 239 hekim atanacak

Yetimler Vakfı: 2025 Kurban organizasyonuna hazırız

TL'yi güçlendirecek yeni ekonomik adımlar yürürlüğe girdi

Antalya'da ruhsatsız silah operasyonunda 6 şüpheli gözaltına alındı

Şanlıurfa merkezli "Change Araç" operasyonu: 15 gözaltı

Bursa'da uyuşturucu operasyonu: 34 tutuklama

Türkiye ile KKTC arasında İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması Resmi Gazete’de yayımlandı

Katil rejim, sivillerin yaşadığı ev ve çadırları bombaladı: 19 şehit

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ