• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Karadaği'den işgale karşı ümmete "kararlılık" çağrısı

DÜNYA 25.09.2024 18:39:34 0
Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Karadaği

Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Dr. Ali Muhyiddin Karadaği, "Netanyahu, Orta Doğu’yu değiştireceğini iddia ediyor ama inşallah asla başaramayacak. Ancak ümmetimizin tamamen hazırlıklı ve ilk davamızı savunmada kararlı olması gerekiyor." dedi.

Karadaği, Lübnan ve Gazze'yi çevreleyen tehditlerle başa çıkmak için ümmetin birleşmesi ve dayanışmasının zorunlu olduğu çağrısında bulundu.

Bir video kaydında siyonistlerin Lübnan'a yönelik saldırısıyla ilgili konuşan Karadaği, şunları kaydetti:

"Lübnan ve diğer bölgelerdeki savaşın genişlemesiyle ilgili İslam ve Arap ümmetine acil bir çağrı yapıyorum. Siyonist devletin, özellikle ırkçı lider Netanyahu’nun kötü niyetleri hakkında uyarılarımızı ve Dünya Müslüman Âlimler Birliği’nin uyarılarını yineliyorum. Netanyahu, Orta Doğu’yu değiştireceğini iddia ediyor ama inşallah asla başaramayacak. Ancak ümmetimizin tamamen hazırlıklı ve ilk davamızı savunmada kararlı olması gerekiyor.

Gazze’ye karşı görevimizi yerine getirmedik ve bu eksikliği sağlam ve net bir duruşla telafi etmeliyiz. Siyonist devlet, Filistin'i, Gazze'yi, Batı Şeria’yı ve Kudüs'ü aşarak Lübnan’a saldırmaya başladı. Bugün Lübnan, belki yarın başka bir ülke olacak.

Bu genişleme ve işlenen insanlık dışı soykırımlar karşısında, kadın ve çocukların Gazze, Batı Şeria ve şimdi Lübnan’da katledilmesi karşısında insanlığın vicdanı sızlıyor.

İslam ve Arap ümmetini bu saldırıya karşı sessiz kalmamaya, sahip oldukları tüm askeri, ekonomik, siyasi ve diplomatik gücü kullanmaya çağırıyorum. Bu, meşru ve yasal bir haktır.

Gazze halkı ellerinden geleni yaptı büyük fedakarlıklar verdiler ve direndiler, peki biz ne yaptık? Ey İslam kardeşleri, ey Arap kardeşler! Elinizde birçok koz var, sadece askeri gücün ötesinde, ekonomik gücünüz var, petrolü ve gazı kesme tehdidinde bulunabilirsiniz; bu saldırı durana kadar. O zaman tüm dünya işgalci devlete baskı yapacaktır.

Zaten bu ilişkiler baştan yanlış idi ve bugün işgalci bunu kendi çıkarına kullanıyor. Ne yazık ki, işgal devleti karşısında güçlü bir duruş bulamadı. Bugün Gazze’de neler yaptığını görüyorsunuz, Gazze’yi tamamen yok etti, öldürdü ve bugün Lübnan’ı yok etmeye başladı. Bu yüzden sizi Allah'a, tarihe ve gelecek nesillerin geleceğine yemin ederim ki, bu konuda askeri ve ekonomik açıdan güçlü bir duruş sergileyerek bu saldırının ve savaşın genişlemesinin önüne geçin." (İLKHA)

Hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 9 yaralı

Gaziantep'te suç örgütüne operasyon: 50 gözaltı

Dünya birincisi hafızlardan Diyarbakır Ulu Camii’nde Kur’an ziyafeti

Bingöl’de ters laleler görsel şölen sunuyor

Gaziantepliler: Muhtaç insanlara katkı sunan etkinlikleri sahiplenmek gerekiyor

Şanlıurfa'da yakıt tankeri alev aldı

Fırıncıların sıcak havalarla imtihanı başladı

Siyonist işgalciler 97 gündür Tulkerem’i kuşatmış durumda: Binlerce aile göç etti, yüzlerce ev yıkıldı

Batman'da 52 yıllık husumet barışla sona erdi

Gazze’de ekmek değil, toprak yiyoruz

Bingöl'e 19 doktor ataması yapıldı

Siirt Belediyesi, Mahalle Buluşmaları'nda vatandaşın taleplerine çözüm üretiyor

Gazze'de bir bebek daha açlıktan dolayı şehid oldu

Bingöl’de uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Gazze’de katliam sürüyor: 48 saatte 77 şehit

Bingöl’de süt toplama merkezi inşaatı sürüyor: Vali Usta incelemelerde bulundu

Ensarullah'tan siyonist rejime hipersonik füze darbesi: "Filistin-2" Yafa'yı vurdu

LPG’ye 1 lira 20 kuruşluk indirim gelmesi bekleniyor

Şanlıurfa’da elektrik kesintisi: Elektronik cihazlara dikkat

Siyonist işgalcilere 7 Ekim’den sonra en ağır darbe: 21 ölü

İkinci dönem hakim ve savcı yardımcılarının atamaları tamamlandı

Mardin’de 2 kişinin öldüğü silahlı kavganın firarisi yakalandı

İstanbul'da hissedilen 3,7 büyüklüğünde deprem

Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin 2025 Nisan ayı ihracat rakamları açıklandı

Van'da fırtına maddi hasara yol açtı

Cizre’de “Okulumla Sosyalleşiyorum” projesiyle eğitim dışarı taşındı

Nisan ayı enflasyon verileri pazartesi açıklanacak

Besicilerden bayram öncesi açıklama: Kurbanlık sıkıntısı yok

Dicle Elektrik kaçak kullanımı tespit eden sayaç geliştirdi

Mayıs ayında Bitlis'te karla mücadeleyle Nemrut Krater Gölü'nün yolu açıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ