-
BIST 100
17130,66%0,96
-
DOLAR
44,68% 0,27
-
EURO
52,22% 0,00
-
GRAM ALTIN
6822,36% -0,11
-
Ç. ALTIN
10960,64% 0,00
Dünyanın ilk elektrikli traktör için geri sayım başladı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Dünyanın ilk elektrikli traktör için geri sayım başladı
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle gıda fiyatlarında yaşanan artışın ilkbaharla düşeceğine inandığını söyledi.
Bakan Pakdemirli, kentteki bir otelde, gıda sektörü temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen 'Kovid-19 Süreci ve Sonrasında Gıda Sektörü Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Manisa Organize Sanayi Bölgesinin doğru planlamış, örnek bir tesis olduğunu, 226 firmanın önemli bir dış ticaret hacmi oluşturduğunu söyledi.
Kentten yapılan ihracatın yaklaşık yüzde 25'ini gıda ürünleri oluşturduğuna işaret eden Pakdemirli, geçen yıl tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınında gıda arzını iyi yönettiklerini, yaptıkları hazırlık ve aldıkları tedbirlerle süreci sorunsuz geçirdiklerini belirtti.
Pakdemirli, tüketici psikolojisinin de iyi yönetildiğini, tüketicilerin marketlerde her zaman dolu raflarla karşılaştığını, paniğe kapılmadan herkesin alışverişini yaptığını kaydetti.
Özellikle geçen yıl hem hasat hem de ekim dönemin olduğu aylarda sokağa çıkma kısıtlaması varken çiftçiyi kısıtlamadan muaf tutarak, tarımsal üretiminin devamını sağladıklarını vurgulayan Pakdemirli, 'Bu sayede tarım sektörü yüzde 5,3 büyüdü. Doğru işler yaptık ve bu neticeleri aldık. Herkesin korumacılığa yöneldiği, stoklamaların arttığı dönemde fiyatlar biraz arttı ancak ben bu ilkbaharda üretimin arttığı dönemde fiyatlarda geriye doğru bir çözülmenin olacağına inanıyorum.' diye konuştu.
Pakdemirli, çiftçinin her zaman yanında olduklarını belirterek, 'Çiftçinin bu döneme gelen kredi borçlarını 6 ay faizsiz erteledik. Boş alan arazi kalmasın mantığı ile atıl hazine arazilerini çok cüzi fiyatlarla üreticiye kiralayarak üretimle tanıştırdık. Geçen yıl sonuç olarak ülkemizde meteorolojik kuraklık olmasına ve pandemi riskleri olmasına rağmen bitkisel üretimi yüzde 6 arttırarak, 124 milyon tona yükselttik ve Cumhuriyet tarihinin rekorunun kırdık.' ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin yerli elektrikli traktörünün üretim bantlarından inmek üzere olduğuna dikkati çeken Pakdemirli, '3 ay içerisinde, dünyanın ilk elektrikli traktörünü hazırlayacağız. Yüzde 8 saat şarj süresi ile 80 daha tasarruflu bir ürünle çiftçimiz çok daha rahat üretim yapabilecek.' dedi.
Bahçeler canlanıyor: Fideler tezgâhlarda yerini almaya başladı
Kış lastiği yazın neden kullanılmamalı?
İstanbul’da uyuşturucu operasyonu: 176 kilogram madde ele geçirildi
Uzm. Dr. Bahadır: Kalp sağlığı ihmal edilmemeli
Akpınar Çarşısı'nda temizlik çalışmaları sürüyor
Batman'da Mevlid-i Nebi heyecanı: Davet çalışmaları sürüyor
Denizli’de petshop denetimi: Çok sayıda yasaklı hayvana el konuldu
Bitlis’te kış geri geldi: 84 köy yolu ulaşıma kapandı
Tarımsal destek ödemesi hesaplara aktarılıyor
Sanayi üretimi şubat ayında yüzde 2,2 arttı
Gaziantep'te tarihi eser kaçakçılığı: Bir gözaltı
Brent petrol 96,43 dolardan işlem görüyor
Şırnak ve Kocaeli’de DAİŞ operasyonu: 9 gözaltı
Dış ticaret verileri açıklandı: İhracat birim değeri arttı, miktar geriledi
İki kazadan biri motosiklet: Artan risk, azalan güvenlik
Yahudilerin yüzde 77'si Lübnan saldırılarının sürmesini destekliyor
Çanakkale merkezli 3 ilde operasyon: 5 gözaltı
Kocaeli’de aranan hükümlü yakalandı
Cami avlusunda kurulan Kâbe maketiyle uygulamalı hac eğitimi
"Bu kadar uyku yeter! Ümmet artık uyanmalı ve Kudüs'e sahip çıkmalı"
Cuma hutbesi: İslam, insanlığı huzur ve mutluluğa davet eden bir dindir
Uzmanlara göre konforculuk: “Kolay hayat” arayışı yeni riskler doğuruyor
Suriye'de vatandaşlık krizi çözülüyor: Kürtler yıllar sonra kimlik için sıraya girdi
Ateşkes sonrası İran’da blar yeniden açılıyor
CHP’li Yenişehir Belediyesi’ne operasyon: 30 gözaltı kararı
İstanbul’da suç örgütüne operasyonda 18 gözaltı
Ankara’da nisan ayında sürpriz kar yağışı
İşgalci siyonistler Lübnan’a saldırıyor
Akaryakıt indirimi pompalara yansıdı
Eskişehir merkezli 6 ilde operasyon: 20 şüpheli yakalandı
Yükleniyor







